Најевтин и најскап провод во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Plavooka
  • Време на започнување Време на започнување
Само да додадам за Два Елена, и покрај цената, мора да го пофалам персоналот, најпрофесионално однесување што имам видено досега во земјава. За тоа секоја чест!
Ете видиш со децении поминувам кај скаличките а никако да свратам во кафаната. Битно мачката сто насто се има прејадувано, ја глеам шврља натака.

Ете видиш со децении поминувам кај скаличките а никако да свратам во кафаната. Битно мачката сто насто се има прејадувано, ја глеам шврља натака.
Во споредба со другиве кафани поскапичка ама за односот на вработените секоја чест пак ќе повторам. А и петок сабота одлична атмосфера имаше.

У Брод у диско, коњаче 30 денари, шток 50.
Е сега поречани накриво ќе ве гледаат и може да се изеде ќутек ако им чепнеш некое девојче, ама се исплати :icon_lol:

Берово јас знам мн убаво...
кафе експресо: 20 денари
капучино:40 денари
нес кафе:50 денари
макијато:30 денари
кока кола: 40 ( како и сите други освен пепси 30 денари)
водка:40...
коњак:40 ...тродупол коњак 100
текила:(негде 30,негде 40 зависно)
ракија: 20 денари
шток:50 денари
martini: 40 денари
вино: ШИШЕ 150 денари ( Смедеревка)
чаша вино(250 мл) : 60 денари
Џони Вокер: 90 денари
Џек Дениелс : 100 денари
Коктел секс он д бич : 120 денари
цедевита:30 денари
чај:20 денари
тост хамбургер: 60 денари со помфрит
обичен: исто
хот дог: 40 денари
........ шо друго ве интересира?
Убаво е пто често има промоциии па за 100 денари можеш да добиеш 4 текили,или пак кока кола и коњак за 60 денари .....

, јас би го додал Љуц за ефтина а убедливо најдобра скара. За гама ја знам цела прича како човекот ја стекнал цел тој марифетлук, во Љуц ако идете што и да нарачате не промашувате, но пробајте од џигерот и ребрата. За преценето место дефинитивно Дестан. Ќебапите премали, без гарнир, полни со лебни трошки... И нормално астрономски цени.
Majka mi doma ne pravi takov dziger ko ljuc, nema sporedba, nadvor od sekakva konkurencija e.
A majstorot od destan napusti pred nekoe vreme i sega raboti vo ohrid, vo edno skapano nikakvo dukance karsi pazarot vo turska carsija kade gi pravi istite kebapi po cena od 10ce.

У Брод у диско, коњаче 30 денари, шток 50.
Е сега поречани накриво ќе ве гледаат и може да се изеде ќутек ако им чепнеш некое девојче, ама се исплати :icon_lol:
Само од Требино не чепкај, ќе те издрскаат требинчани и во треска ќе те фрлат, ама ако имаш роднини ич гајле си немаш. Другите ти се ок и одвај чекаат да го фатат патот за скопје, дури и преку планина ќе претрчаат нема да одат ни преку прилеп ни преку кичево.
Шљифка и домашни колбаси ти се џабе ако најдеш добар домаќин :pipi:

Само од Требино не чепкај, ќе те издрскаат требинчани и во треска ќе те фрлат, ама ако имаш роднини ич гајле си немаш. Другите ти се ок и одвај чекаат да го фатат патот за скопје, дури и преку планина ќе претрчаат нема да одат ни преку прилеп ни преку кичево.
Шљифка и домашни колбаси ти се џабе ако најдеш добар домаќин :pipi:

Ќе не бришат ама ај...
Не сум бил у Требино, неам ни врска кај е за М. Брод знам. Седиш ти у тоа диско шо им е или како и да е, си пиуцкаш, те гледаат дека не си им тукашен и чекаат еден кикс некаков за да те земат надвор да те расшамараат. А тие таму се дрвари, на олкави у рацете може коска да ти скршат без размислување :D
A за беља имаат средено диско, со фини цени, ама за кого.

Берово јас знам мн убаво...
кафе експресо: 20 денари
капучино:40 денари
нес кафе:50 денари
макијато:30 денари
кока кола: 40 ( како и сите други освен пепси 30 денари)
водка:40...
коњак:40 ...тродупол коњак 100
текила:(негде 30,негде 40 зависно)
ракија: 20 денари
шток:50 денари
martini: 40 денари
вино: ШИШЕ 150 денари ( Смедеревка)
чаша вино(250 мл) : 60 денари
Џони Вокер: 90 денари
Џек Дениелс : 100 денари
Коктел секс он д бич : 120 денари
цедевита:30 денари
чај:20 денари
тост хамбургер: 60 денари со помфрит
обичен: исто
хот дог: 40 денари
........ шо друго ве интересира?
Убаво е пто често има промоциии па за 100 денари можеш да добиеш 4 текили,или пак кока кола и коњак за 60 денари .....
Летоска бев во Берово матер си ебав од јадење и пиење, топ си поминав ефтина храна и пијалоци а квалитетно(y) Сега малце чудно ме гледаа келнерите кога нарачував што по 2 листа на тефтерчето пишуваа ама супер беше. Сега малце летно време треба да си среќник да фатиш слободно место . Мада да тие деновиве кога бев по некоја среќа или случајност секат наоѓав слободно место за мене и друштвото. Инаку за луѓето во Берово , убавиот воздух само комплименти така да сите што сакаат да се одморат во планина и да напунат батерии правец Берово, какво Море.

Ќе не бришат ама ај...
Не сум бил у Требино, неам ни врска кај е за М. Брод знам. Седиш ти у тоа диско шо им е или како и да е, си пиуцкаш, те гледаат дека не си им тукашен и чекаат еден кикс некаков за да те земат надвор да те расшамараат. А тие таму се дрвари, на олкави у рацете може коска да ти скршат без размислување :D
A за беља имаат средено диско, со фини цени, ама за кого.
Абе исто како шкљонцине,па и бетер.
Уствари не се лош народ само гледаат со недоверба, почни да им вртиш муабети као потеклото ти е од таму спомни некое најчесто презиме без в, секој има по некој од фамилија по скопје, фрли некое пијаче и имаш пријатели за цел живот.
Башка и девојињата не сакаат таму да им се мажат.
Ама да отидеш у пешна и да се изнајадеш пастрамка по цена на туна е тоа е веќе друг муабет. :)

Сиф е подобра од XXL за јадење,150 денари од човек кошта прејадување:)АЛи покафанаска атмосвера има во XXL и поголемо е местото.
(y)
Да, доколку сте за јадење, скарата е многу подобра во Сиф.

Одете во Cafe di Roma да се почувствувате ко да сте у Рим - по скапоќа де, не дека нешто посебно е внатре.

Море имаат тие едно кафе нигде во Скопје го нема, по слика знам да го нарачам ама не запамтувам како се вика.
А за скапоќа, вистина е. Шољата кафе е 140 денари. Нормална шоља, како за турско.
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 18:13 ---
Тоа може да се примети во Тренд (иако никогаш не сум седнал,но сум начул од луѓе).Кафе таму е околу 100-120 поефтино нема,кафето се чека 15 минути,се случувало и по 30 минути.
Иако услугата е тапа,цените изгор сепак мора да се биде виден.:)
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 12:08 ---

Доле во Бисер.:)

Може другите нема да се согласат, ама потапа место нема од Тренд, зборувам на плоштад, кеј и улица Македонија. Џабе му е скапоќа, кога едно мочано кафе асално не прават. На друга тема имам коментирано околу коктел еден, кој на се личеше освен на коктел, го платив поскапо него што му е нормална цена (220 е нормална, 280 тогаш го платив) и не го испив.
Тоа ми беше последно седнување таму, пред едно добри 2 години.
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 18:16 ---
Ќе го кажев ова истово, ама ме претрка. Некој горе спомна за цените.
Кафана е едно, кафуле друго. У принцип избегавам скупи фенци шменци кафулиња и повеќе идам по оние маалските. За релативно евтино го сметам Пабо во Т.Ц Лептокарија, Театро кај плочникот после Рагуза, МКЦ и Фросина да не зборам... За префорсирани ми се Тренд, Арабеска, Флуид и нормално.... Бариста. По Македонија не сум идел многу, знам дека Рома еднаш добро ме опердашија а кафето (со забајоне) осим што беше кафе, друго не осетив видна разлика. Кафе Ли, Еспресо и Галери се тро скапи ама за секое место од нив, имам само пофалби. Рецимо Ли, коа даваш пари за кафе, го добиваш со 300 салтанати. Најдобро еспресо прават во Еспресо на Партизанска. Несот во Галери е убедливо непобеден до сега.

За кафани некој горе го спомна Гама, јас би го додал Љуц за ефтина а убедливо најдобра скара. За гама ја знам цела прича како човекот ја стекнал цел тој марифетлук, во Љуц ако идете што и да нарачате не промашувате, но пробајте од џигерот и ребрата. За преценето место дефинитивно Дестан. Ќебапите премали, без гарнир, полни со лебни трошки... И нормално астрономски цени.

За се се согласувам, освен за Арабеска. Ќеиф ми прави местото, самиот амбиент, иако едвај 2-3 пати сум била. Пушачка мака е тоа, и во сред зима сакам надвор да седам :D

Други кафулиња што би ги пофалил се Ли, Stage (во Рамстор), Фонтана (Мавровка - си знаеме ние студентите зошто :) ).
Критика за CheckIn, нарачуваш кафе и додека да ти го напраи типката ти веќе треба да станеш.

Скопје Кавадарци
вотка
150 ден.
40 ден. - 80
сечена вотка
150-180 ден.
60 ден.- (немам пиено ама не е толку)
пиво
100 ден.
50 ден.- 80/100
коњак
100-120 ден.
40 ден.- 80
шток
100-150 ден.
60 ден. - (не сум пиел до сеа ама не е 60 сигурно)
кафе
80 ден.
30-40 ден. - 50 (макијато големо) 80 (нескафе)
сок
80-120 ден
40-60 ден. - 60
виски
над 150 ден.
100 ден - 150 нај ефтиното (чаша) .

Е вака изгледаат цените во кавадарци.....ова некој што го пишел....во неготино може бил не у кавадарци :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom