Нели 10 години гаранција Gree? не ја обновуваше или не ти спаѓаше ова во гаранцијата?
Ако нешто ви значи мојата pular premium на викендичката исто прави чести df, но не е лоша, грее. Ипак станува збор за почетен модел.
Мислам дека многу значи како ќе се поставиш за вакви работи. Имав сличен проблем, со слушалки, помала роба, во xioami. Не работеа само што ги земав и ми рекоа дека во сервис треба да се носат. Да наведнев глава сигурно во сервис ќе ги однесеа, но се карав и добив нови слушалки веднаш. Исто и во турција на одмор ќе ми дадеа различна друга соба од тоа што платив на мене и на уште еден пар, ќе ја дотерав до тепачка со менаџерот, нас ни ја сменија, на другите дека си ќутеа, не. Што искрено премногу ми е криво зашто сметам дека треба да е правда за сите, не само за тие што се бунат. На српскиов форум зборев со еден, он успеал да врати gree клима само зашто не му спуштала со потрошувачка така како што напишале, мислам дека ваљда треба да знаеш како да се поставиш. Ми спомна дека зборел со агенции за заштина на купувачите и го посоветувале да им каже дека ќе ги тужи бла бла. Пробај
https://opm.org.mk/ (го најдов на гугл). Многу ми е жал што треба да покажеш заби за да добиеш нешто, но тоа е реалноста во која живееме. Се надевам дека ќе го решиш ова дека гледам дека те нервира.
Не ме сфаќај погрешно, но климава за 20к е бонбонче. Јас ја имам gree верзијата на викендичката и ме грее. Само не знам колку спушта, како модулира и се друго околу потрошувачката, но 36 квадрати ми грее добро изолирани и 2.45 висина.