Најекономично греење и ладење

Член од
23 декември 2018
Мислења
99
Поени од реакции
132
Poentata e da modulira ( i da stedi ) kako sto rekov za toplenje topli ama ne modulira tuku raboti on-off i so suvi defrosti a ako ja pustam Na 28°C ke ima pogolema potrosuvacka KAKO I DA E DODEKA RABOTI RABOTI A POSLE KE SE NABAVI KVALITETEN BREND NA KLIMATIZER
Дефинитивно, у рок од 10 год. глупости правиме што ќе заштедиш 200 евра.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.320
Поени од реакции
5.382
Дефинитивно, у рок од 10 год. глупости правиме што ќе заштедиш 200 евра.
Taka e podobro poskap klimatizer koj ke modulira odkolku evtin so on-off ciklusi Ne treba pri kupuvanje da se stedi 200 do 400 Evra za klimatizer koj ke koristi 15-tina godini koga moze mobilen od 250 Evta togas treba i klimatizer od 1.000 Evra ( inaku ima kineski modeli koj SOLIDNO moduliraat Gree Tosot ne se tie )

Член од
23 декември 2018
Мислења
99
Поени од реакции
132
Ne te košta ništo da probaš što ti predloživ. Će ti troši samo 100W/h poveće od sega.
Се согласувам за ова, двете клими ми се на 27ц ставени а на +10ц на 28ц ги ставам и нема он-оф. На 2 фан ако ги ставиш нема он-офја бутка топлината од климата и си модулира добро.
Од Тундрата сум презадоволен ама Тосот Грее никад више.

Член од
20 јануари 2023
Мислења
380
Поени од реакции
512
Taka e podobro poskap klimatizer koj ke modulira odkolku evtin so on-off ciklusi Ne treba pri kupuvanje da se stedi 200 do 400 Evra za klimatizer koj ke koristi 15-tina godini koga moze mobilen od 250 Evta togas treba i klimatizer od 1.000 Evra ( inaku ima kineski modeli koj SOLIDNO moduliraat Gree Tosot ne se tie )
Ima i beter, mobilen tel. za 1000-1200 Evra koj e off za 2 godini, pa ke go prodavaat za 4-500, ama za japonska klima koja kulturno ke te gree i ladi 15-tina godini 1000-1200 E mnogu bilo.

Член од
23 декември 2018
Мислења
99
Поени од реакции
132
Pozdrav od GREE No.1 za hejtercinjava….hahaha
Кои хејтерчиња бе, корисничко искуство е, две имам Тосот клими и кај моите Грее Ломо... на нова клима поставена реагирам во рок од пола саат од монтажа, дека има шиштење, доаѓа екипа после недела дена, вика така треба... другата пукна цевка после 2 год. дадов 4000 за лепење и дополна на фреон, за чести дефрости да не зборам.
Никогаш ГРЕЕ нема да купам, точка.

Член од
29 ноември 2023
Мислења
57
Поени од реакции
68
другата пукна цевка после 2 год. дадов 4000 за лепење и дополна на фреон
Нели 10 години гаранција Gree? не ја обновуваше или не ти спаѓаше ова во гаранцијата?

за чести дефрости да не зборам.
Ако нешто ви значи мојата pular premium на викендичката исто прави чести df, но не е лоша, грее. Ипак станува збор за почетен модел.

на нова клима поставена реагирам во рок од пола саат од монтажа
Мислам дека многу значи како ќе се поставиш за вакви работи. Имав сличен проблем, со слушалки, помала роба, во xioami. Не работеа само што ги земав и ми рекоа дека во сервис треба да се носат. Да наведнев глава сигурно во сервис ќе ги однесеа, но се карав и добив нови слушалки веднаш. Исто и во турција на одмор ќе ми дадеа различна друга соба од тоа што платив на мене и на уште еден пар, ќе ја дотерав до тепачка со менаџерот, нас ни ја сменија, на другите дека си ќутеа, не. Што искрено премногу ми е криво зашто сметам дека треба да е правда за сите, не само за тие што се бунат. На српскиов форум зборев со еден, он успеал да врати gree клима само зашто не му спуштала со потрошувачка така како што напишале, мислам дека ваљда треба да знаеш како да се поставиш. Ми спомна дека зборел со агенции за заштина на купувачите и го посоветувале да им каже дека ќе ги тужи бла бла. Пробај https://opm.org.mk/ (го најдов на гугл). Многу ми е жал што треба да покажеш заби за да добиеш нешто, но тоа е реалноста во која живееме. Се надевам дека ќе го решиш ова дека гледам дека те нервира.

Не ме сфаќај погрешно, но климава за 20к е бонбонче. Јас ја имам gree верзијата на викендичката и ме грее. Само не знам колку спушта, како модулира и се друго околу потрошувачката, но 36 квадрати ми грее добро изолирани и 2.45 висина.

Член од
23 декември 2018
Мислења
99
Поени од реакции
132
Нели 10 години гаранција Gree? не ја обновуваше или не ти спаѓаше ова во гаранцијата?

Ако нешто ви значи мојата pular premium на викендичката исто прави чести df, но не е лоша, грее. Ипак станува збор за почетен модел.

Мислам дека многу значи како ќе се поставиш за вакви работи. Имав сличен проблем, со слушалки, помала роба, во xioami. Не работеа само што ги земав и ми рекоа дека во сервис треба да се носат. Да наведнев глава сигурно во сервис ќе ги однесеа, но се карав и добив нови слушалки веднаш. Исто и во турција на одмор ќе ми дадеа различна друга соба од тоа што платив на мене и на уште еден пар, ќе ја дотерав до тепачка со менаџерот, нас ни ја сменија, на другите дека си ќутеа, не. Што искрено премногу ми е криво зашто сметам дека треба да е правда за сите, не само за тие што се бунат. На српскиов форум зборев со еден, он успеал да врати gree клима само зашто не му спуштала со потрошувачка така како што напишале, мислам дека ваљда треба да знаеш како да се поставиш. Ми спомна дека зборел со агенции за заштина на купувачите и го посоветувале да им каже дека ќе ги тужи бла бла. Пробај https://opm.org.mk/ (го најдов на гугл). Многу ми е жал што треба да покажеш заби за да добиеш нешто, но тоа е реалноста во која живееме. Се надевам дека ќе го решиш ова дека гледам дека те нервира.

Не ме сфаќај погрешно, но климава за 20к е бонбонче. Јас ја имам gree верзијата на викендичката и ме грее. Само не знам колку спушта, како модулира и се друго околу потрошувачката, но 36 квадрати ми грее добро изолирани и 2.45 висина.
T.S.T со 2 год. гаранција.
Само што истече гаранцијата F0 ерор, цел фреон истече.

Сум се бунел за се и сешто кај многу трговци, сум пријавувал по пазарни, џабе, тој што е фер одма ти заменува и има друг однос, реално многу педерски од Грее за клима од 20к се прават курнази.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.529
Поени од реакции
2.822
T.S.T со 2 год. гаранција.
Само што истече гаранцијата F0 ерор, цел фреон истече.

Сум се бунел за се и сешто кај многу трговци, сум пријавувал по пазарни, џабе, тој што е фер одма ти заменува и има друг однос, реално многу педерски од Грее за клима од 20к се прават курнази.
Najlosoto e koga nekoj laze pa laze, pa posle drug mu e kriv.
Od tvoite postovi TST ja imas uste od 2019 godina,a 2022 godina prasuvas sto e FO. Posle najmalce 3 godini koristenje.
Drugo, F0 ne se pojavuva od nebo, TREBA klimata da se iscisti ponekogas.
Procitaj si go postot i od 21 Januari 2019 godina.

Член од
23 декември 2018
Мислења
99
Поени од реакции
132
Najlosoto e koga nekoj laze pa laze, pa posle drug mu e kriv.
Od tvoite postovi TST ja imas uste od 2019 godina,a 2022 godina prasuvas sto e FO. Posle najmalce 3 godini koristenje.
Drugo, F0 ne se pojavuva od nebo, TREBA klimata da se iscisti ponekogas.
Procitaj si go postot i od 21 Januari 2019 godina.
Па ти читаш ли што сум пишал, дека по истек на гаранција од 2 години се појавува FO... и што као нормално е да пукне цевка и да истече цел фреон после 2 години.
За чистење на филтри сум фанатик, секоја недела ги чистам најмногу 2 недели ако нема многу прашина, а хемиски ги чистам преку една година сите клими.

Ова со шиштењево е за новата Тосот клима што ја инсталирав пред две недели, од сама инсталација шишти надворешната, веднаш пријавив прво до монтерот уште истиот ден, а после и до салон и сервис. после 3-4 дена дојде екипа од сервис, ја врзаа внатрешната и утврдија дека сите системи работат ама со надворешната ништо не направија и продолжува да шишти.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.529
Поени од реакции
2.822
Па ти читаш ли што сум пишал, дека по истек на гаранција од 2 години се појавува FO... и што као нормално е да пукне цевка и да истече цел фреон после 2 години.
За чистење на филтри сум фанатик, секоја недела ги чистам најмногу 2 недели ако нема многу прашина, а хемиски ги чистам преку една година сите клими.

Ова со шиштењево е за новата Тосот клима што ја инсталирав пред две недели, од сама инсталација шишти надворешната, веднаш пријавив прво до монтерот уште истиот ден, а после и до салон и сервис. после 3-4 дена дојде екипа од сервис, ја врзаа внатрешната и утврдија дека сите системи работат ама со надворешната ништо не направија и продолжува да шишти.
Ti sto sakase, posle pominata garancija nova da ti dadat?
Bolna rabota, idi vo BMW /Mercedes/ Toyota ili Daikin/Toshiba/ Mitsu so pominata garancija i ke ti dadat nova kola/klima….malo sutra ili dodji juce

Kajgana Shop

На врв Bottom