Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ocigledno si skaran so nauka, a bogami i so prosta logika, pa se cudis sto ti se smeat.
NE moze be dete nad klimata da bide 23, a na 8 metra rastojanie od nea da bide 26, kako ne kapiras.
Se falis grees 80kv , kako be so 39 stepeni izduv grees 80 kv i imas 26 stepeni na -3, normalen li si sto tvrdish.
Batali potrosnja, ne me zanima, ne me zanima ni cop, 39 stepeni izduv ti grees 80 kvadrati na 26 stepeni. Svesen li si sto tvrdis. Pecka na drva da imas sto ke oddava 15kw, na 8 metra ti nema da imas temperatura oa 26 stepena. Cukni se malce ili pobaraj pomos.

Klima Sver e ova od 7kw ne e igracka be decko a ako sakas ti si se cudi do krajot na zivotot toa si e tvoj problem
Decko ti si cukaj glavata da ti dojde pameto i ne jadi nogu tolumbi tvojta klima ako duva u tavano super e posteli si se gore i uzivaj si ubavo.
Kuka e super izolacija i sto drugo da ti kazam vidi dali edniot testis ti e podolu od drugiot togas si ok ako se isto ramniste togas odi na genikolog

Знам дека ако е САД на прво место, Русија втори, Норвешка е на 3то можда 4то место по капацитети на природен гас. И убеден бев дека сигурно има некои гасоводи за природен гас за греење од Норвешка до Шведска, Данска пошо е ладно во зима таму. Ти велиш нема, ок ти верувам.
Јас сум бил во Шведска пред можеби 15 години само не сум бил лично кај некој дома па да видам како се греат.
А во Канада сум престојувал подолго време, сум одел сум се враќал, и знам дека секоја куќа си има визба кај што им е сместена печка и бојлер на гас.
Моето одење во Шведска беше како шофер на камион. Два пати по два месеци во зима и живееш два месеци во камион.
Ти ако живееш во Малмо јас постојано паркирав кај една фабрика за лименки Rexam. Односно велиш појужно сигурно Трелеборг.
Од Шведска се оди Данска на три места, Малме-Копенхаген мост и тунел под вода, Хелсингборг-Хелсингор брод 15-20 минути, Варберг-Грена и Гетеборг-Фредерисхавен 5,6 сати брод со кабина за спиење, јадење, пиење туш... И уште еден брод во Данска тоа е Архус-Калунбург.
Од Малме копнено доаѓаш Хелсингборг и продолжуваш северно за Гетеборг имаш паркинг се вика Стигс Центар. Или одиш северо-источно Јончопинг, има Икеа фабрика одма до ЕлГигантен се товари за Икеа Архус. Продолжуваш Норчопинг, Линчопинг, Одешог на 105 исклучок имаш бензиска со туш кабини и машина за перење алишта. Продолжуваш Стокхолм истовар аеродром Арланда...
Сакам да ти кажам немој да мислиш ти ако живееш Шведска ние глупи сме, ништо не сме виделе. Пред 15 години сум бил уште памтам.
Или можи сакаш Канада да ти ја опишам источна обала до западна сите градови, реки и села?
Друже ништо не ти е скриено од кај мене убаво си е пишано дека живеам во Фалкенберг чим си возел знаеш кај е.

Шала на страна ама ова Одешог ме интересира кое место е, другите сите ти ги разбрав :)

ПС ако последен пат си гледал кој каде колку што има кога си бил у Канада има некој измени (оно и тогаш не си запамтил убаво ама добро)
Русија па Иран иде по резерви на гас а Норвешка е толку блиску до 3то место колку јас од куќа на Марс.
Goran ne se pecaj na provokacii od No1, baš si dobar pozbavač na DAIKIN i imaš mnogu dobra logika, aha i ti si edinstven tuka pokraj mene što ima hrabrost da obelodeni što e po struka.
е ова не го очекував Златко, па еднаш ли имам споделено што сум по струка :)

Dzabe praite muabet… loso izoliran, polovicno izoliran ili ne stabilno zatoplen objekt mozat da napravat nelogicni i ogromni razliki vo temp. Niz prostorijata. Isto taka, navidum mali izolaciski razliki vo ist objekt moze da napravat ogromna razlika vo potrosnja. Ova od moevo skromno iskistvo niz doma:)

е ова не го очекував Златко, па еднаш ли имам споделено што сум по струка
Moe izvinuvanje, IT sektor beše mislam, kako i da e za sega sme samo nie trojca..... možebi ušte dvajca so ovie od GREE klanov, no za žal zamolkna glasčeto što počna da kažuva mnogu interesni raboti.

So Pecatna greska e sertifikatot, dali u crvenoto ili vo plavoto e greskata, tetkicite na Eurovent neka objasnat koj e tocen tuka so brojkive.
Za 3.3PdesignH matematicki potrebno e na -7 da dade 2.9kw ;)
Прегледај го приврзокот 231678Прегледај го приврзокот 231686
Прегледај го приврзокот 231687

A imala i Eco mod u greenje so 2.5C poniska temperatura od zadadena, kakov "golem" izum na Mitsu, prosto neverovatno
Ko so Sensirata Econo modot...so 26 zadadena u sobata edvaj 23... vi teknue? :)
Прегледај го приврзокот 231684
Прегледај го приврзокот 231685
mitsubbishi heavy industries se top ama servisot im e katastrofa nemaat serviser ko so treba baska i treba da gi oteras kaj treba i netreba pa da uspees da zavrsis rabota mene mi istece freonot od losa montaza i dva meseca se zafrkavav so niv se kriea ne krevaa telefon dur ne prativ poraka deka ke dojdam so inspekcija i odma se javija posle toa i dojdoa i pak ne ja sredija klimata ko so treba bidejki inverter treba da se ispusti stariot freon da se vakumira pa da se polni so vaga na kilaza , a ne na pritisok. ako pisuva na kompresorot 0.6kg freon tolku mora da se napolni a ne so merenje na pritisokot bidejki moze predvreme da otkaze kompresorot a i nema da ja ima deklariranata efikasnost pa vikav drug serviser moj prijatel pa ja napolnivme kako sto treba . baska serviserot na mhi me ubeduva deka nema vrska polnenjeto so vaga ili merac za pritisok .sramota tolku pari da zimaat za montaza i tolku skap brend se stisnale za edna vaga da ne se potrosat ama toa e kaj nas u mk. MHI se edni od najdobrite ako ne i najdobri invertei ama nasive tuka ja unakazuvaat servisot i uslugata im se tapa .

Другари едно прашање..
Колку притисок треба да има една клима на Р 32гас..мислам нормален да не фали фреон..

Другари едно прашање..
Колку притисок треба да има една клима на Р 32гас..мислам нормален да не фали фреон..
Vo tvojot slucaj mislam deka e nebiten bilo kakov podatok i edinstveno opcija e vadenje na postoeckiot freon i nanovo polnenje po propisana gramaza za tvojata klima i vakumiranje ili kako del od nasive majstori ke go ispusti postoeckiot da istisi i ke ti napolni po specifikacija kolku treba .
A toa ispustanjeto freon najcesto e zaradi skapoto masince za vadenje sobiranje freon rekuperator 700-1000evra ,a nesto najbitno e sto nikoj ne se zamara kako doslo do tisenje tuku samo dopolnuvanje .
Istoto e i avto klimite se reklamira dopolnuvanje a ne servis i imav situacija ednas pri prvo godisno sonce da imam potreba od klima vo kolata i pustam nema ladno i gledam reklama dopolnuvanje i ja dopolniv i 800ki povoda za 2 dena pak nemav klima i posle toa servis so otrkivanje na puknata cevka zamena i polnenje na freon i 4ta godina e ispravna.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Za On/Off prasuvas ili za Inverter?
За инвертер
Автоматски споено мислење:

Vo tvojot slucaj mislam deka e nebiten bilo kakov podatok i edinstveno opcija e vadenje na postoeckiot freon i nanovo polnenje po propisana gramaza za tvojata klima i vakumiranje ili kako del od nasive majstori ke go ispusti postoeckiot da istisi i ke ti napolni po specifikacija kolku treba .
A toa ispustanjeto freon najcesto e zaradi skapoto masince za vadenje sobiranje freon rekuperator 700-1000evra ,a nesto najbitno e sto nikoj ne se zamara kako doslo do tisenje tuku samo dopolnuvanje .
Istoto e i avto klimite se reklamira dopolnuvanje a ne servis i imav situacija ednas pri prvo godisno sonce da imam potreba od klima vo kolata i pustam nema ladno i gledam reklama dopolnuvanje i ja dopolniv i 800ki povoda za 2 dena pak nemav klima i posle toa servis so otrkivanje na puknata cevka zamena i polnenje na freon i 4ta godina e ispravna.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Така е ..но работата е да знаеш колку отприлика фали фреон..и дали е подобро да се бара каде тече или испуштање и нов фреон ,па по 4год пак..

За инвертер
Не заебаваш?

Другари едно прашање..
Види на мерачот :D....ваљда у М3 се мери притисок ;)....ако се плочки у М2 ;).. за Фреон не сме учеле...толку тешки прашања поставуеш се збунив ;)

Последно уредено:
Не заебаваш?

Види на мерачот :D....ваљда у М3 се мери притисок ;)....ако се плочки у М2 ;).. за Фреон не сме учеле...толку тешки прашања поставуеш се збунив ;)
[/QUOTE
Па не се шегувам..убави прашувам колку притисок треба да има на манометрите кога ќе се закачат,иако тоа оди и според температурата надворешна..Според притисокот може да се одреди и количината отприлика иако кај инвертер се менува ..не се дополнува оти мора да има точна количина..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom