Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не мора да значи....sega isto ke trosi ili pomalku?ili pa i ne mora da znaci ili mora?:/
Тоа зависи од просторот..доколку имаш имаш поголем простор на мал фан од 400м3 ќе ти потроши 2-3пати иsega isto ke trosi ili pomalku?ili pa i ne mora da znaci ili mora?:/
Aj bas da probam nekolku dena na brzina 2 da vidam kako ke bide so potrosuvackata, inaku cel zivot sum se greel/ladel vo prva brzina.Не мора да значи....
Претежно со поголема брзина економичноста е зголемена на сметка на буката... ама тоа не значи дека ако во 2ра брзина троши 300w дека во 3та брзина ќе троши помалку... туку значи дека во 3та брзина иако можеби малку повеќе ќе троши ќе испорача доста повеќе топлина и кога тоа ќе го пресметаш иди поекономично.
Од друга страна, ако ја ставиш на тивко/ноќно ќе работи со најмал проток и воедно ќе предава најмалку топлина па кога ќе пресметаш тоа иди најмалце економично...
Испробај секако и ќе си видиш како највеќе ти одговара...

Znaci vaka,
ja zemav RAK-DJ50PHAE/RAC-DJ50PHAE vo cetvrtokot ja ukluciv raboti bez prestan, denes sme nedela. 60m2 provilen prostor plus kupatiloto 5-6 kvadrata (zatvorena/otvorena vrata isto e posto e u sredina tri zida se prema prostorijata).
vo prostorijata drzi temp perfekcija vo tekot na denot varira 22.1c-22.3c
auto modot ne mi se svigja... izglea deka sum naucen na toshiba so pogolema vnatresna i osum brzini na auto i recisi nikogas ne se slusa... i tretata brzina mi e bucna. a koa raboti na auto salta meghu vtora i treta. vtora 413m3 dB31 e prifatlivo tivka za moj vkus. treta 528m3 dB37 mi e bucna. dadov fora do vcera cel den za stabilizacija na prostorot i temp ama auto uste taka si terase vtora/treta vtora/treta. od tamu i prasuvav pred nekoj post za potroshnja/fiksni brzini prema auto.
denes ja testiram fiksno na dvojka fan 413m3 dB31 pa ke vidam sto ke pokaze, zasega stabilna temp a potroshnja nemozam da vidam posto na nejzinata aplikacija pokazuva samo na dnevno nivo. nema podeleno po saati.
vcera 00-24, ne se sekavam tocno kolku bea temperaturite u sk, ama kje zememe maks +5 min -2 so toa sto pogolemiot del od denot bese okolu nula. prosek ima izvadeno 670w. denes do 13h so ogled na toa sto utrinskive denes bea uste poniski mi pokaza prosek 750w.
toa e se sea za sea![]()
iam opcija sa da ja smenam so toa sto ovaa e 60 iljadi taa e 80 iljadi pa na mene e da si odlucam. Zatoa i za dvete imam prasuvano za iskustva tuka… a eve za ednava i ja spodeliv iskustvo posle nekoj den od montazataСо здравје да си ја служиш..Niso ne sum izmesal ja prasuev za fujitsu kako rabotat a ne deka imam… ti gresno si procital nestoiam opcija sa da ja smenam so toa sto ovaa e 60 iljadi taa e 80 iljadi pa na mene e da si odlucam. Zatoa i za dvete imam prasuvano za iskustva tuka… a eve za ednava i ja spodeliv iskustvo posle nekoj den od montazata
Niso ne sum izmesal ja prasuev za fujitsu kako rabotat a ne deka imam… ti gresno si procital nestoiam opcija sa da ja smenam so toa sto ovaa e 60 iljadi taa e 80 iljadi pa na mene e da si odlucam. Zatoa i za dvete imam prasuvano za iskustva tuka… a eve za ednava i ja spodeliv iskustvo posle nekoj den od montazata
Ова што го напиша е речиси точно за митсу фх35ве ама ако хаиер тундра го ставиш од помала во поголема брзина температура на издув ќе се зголеми и потрошувачка ќе се зголеми на ист начин работат тошиба даисеикаи тошиба едге 13. Овие три клими немаат фиксен фан како што има митцу фх35ве.Значи не е исто кај сите клими.Iljada pati um pišuval zošto e poekonomično greenje so pogolem protok- ama koj da čita, čim će se spomne termodinamika ne se ni čita ponatamu. Nakratko so odzemanje na poveće toplina od izmenuvačot so pogolem protok, pađa pritisokot vo sistemot, kompresorot se rasteretuva i normalno potrošuvačkata pađa, pađa T na izduv no i na usis, no vo konečen skor se dobiva povisok COP.
Objasnuvanjata od pogore skoro istoto go kažuvaat ama se dobieni od praksa i merenja, no ne ja dopiraat suštinata zošto e taka.
Nemoj da mislite deka proektantot taka samo gi zadava min i max protok, toa se složeni presmetki kade varijabli se protok na freon, T na podladenje i pregrevanje na freonot, preopteretuvanje na komresorot, se se vo međusebna zavisnost.
Другарче ти со 660м3 проток на воздух не можеш да грееш 60м2 на овие температури,може на 21степен Али повеќе не..значи со тој проток само 40м2..Znaci vaka,
ja zemav RAK-DJ50PHAE/RAC-DJ50PHAE vo cetvrtokot ja ukluciv raboti bez prestan, denes sme nedela. 60m2 provilen prostor plus kupatiloto 5-6 kvadrata (zatvorena/otvorena vrata isto e posto e u sredina tri zida se prema prostorijata).
vo prostorijata drzi temp perfekcija vo tekot na denot varira 22.1c-22.3c
auto modot ne mi se svigja... izglea deka sum naucen na toshiba so pogolema vnatresna i osum brzini na auto i recisi nikogas ne se slusa... i tretata brzina mi e bucna. a koa raboti na auto salta meghu vtora i treta. vtora 413m3 dB31 e prifatlivo tivka za moj vkus. treta 528m3 dB37 mi e bucna. dadov fora do vcera cel den za stabilizacija na prostorot i temp ama auto uste taka si terase vtora/treta vtora/treta. od tamu i prasuvav pred nekoj post za potroshnja/fiksni brzini prema auto.
denes ja testiram fiksno na dvojka fan 413m3 dB31 pa ke vidam sto ke pokaze, zasega stabilna temp a potroshnja nemozam da vidam posto na nejzinata aplikacija pokazuva samo na dnevno nivo. nema podeleno po saati.
vcera 00-24, ne se sekavam tocno kolku bea temperaturite u sk, ama kje zememe maks +5 min -2 so toa sto pogolemiot del od denot bese okolu nula. prosek ima izvadeno 670w. denes do 13h so ogled na toa sto utrinskive denes be28a uste poniski mi pokaza prosek 750w.
toa e se sea za sea![]()
Не му го знаеш станот затоа не биди толку сигурен.Има станови во кои воопшто не приклучиле греенје оваа година сезонаДругарче ти со 660м3 проток на воздух не можеш да грееш 60м2 на овие температури,може на 21степен Али повеќе не..значи со тој проток само 40м2..
А 413 и 528м3 може само шпајз да загрееш..
Другарче затоа велам ако си во куќа..Не му го знаеш станот затоа не биди толку сигурен.Има станови во кои воопшто не приклучиле греенје оваа година сезона
И во куќа другарче ги бломбираат како заби и во штекерите за струја во тие цревата ставаат силикон зошто и низ нив влегувал ладен воздухДругарче затоа велам ако си во куќа..