Eh, vie mnogu strucno. Ednostavno me interessira dali odi so 3x1.5 ili treba 3x2.5 na tie parametri. I ne me sekira dali naponot ke padne za 5 ili 10 Vповели пресметка

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Eh, vie mnogu strucno. Ednostavno me interessira dali odi so 3x1.5 ili treba 3x2.5 na tie parametri. I ne me sekira dali naponot ke padne za 5 ili 10 Vповели пресметка
Оваа облекла од цело семејство што има. Чорапи и штикли од амиш баба и, сукња од мајка и, одело и кошула од дедо и што го носел на свадба кај татко и, професорска цвикера што се носи на врвот на носот и се користи коа средовечен маж скрола на фб, фризура од емо сестра и.Колку треба да те мразат од дома, за да те пуштат ваква на Golden Globes?
![]()
Ех па и ти…Ova da bese tolku prosto u fabrika ke go napraea odamna![]()
Ako ne ti e golem problem razlikata vo cenata na kabelot, odi so 3x2.5 zoshto potopnata pumpa so asinhron motor pri pad na naponot kje povlekuva pogolema struja za da kompenzira i kje zagreva povekje.Eh, vie mnogu strucno. Ednostavno me interessira dali odi so 3x1.5 ili treba 3x2.5 na tie parametri. I ne me sekira dali naponot ke padne za 5 ili 10 V![]()
сепак мислам дека грешиш AWG 14 е еквивалент на 2.5mm² наши, и на таа должина мора дебелината на кабелот да биде мин. 2.5mm²Sepak na ovaj kalkulator idi pomalce pad na napon so 1,5mm2
Imaj vo obzir deka e povekezilen kabel i ima podbra provodlivost.Voltage Drop Calculator
This free voltage drop calculator estimates the voltage drop of an electrical circuit based on the wire size, distance, and anticipated load current.www.calculator.net
Mene mi izleze 1v pad na napon na 230V so 3x1,5mm2. na 70m so 1000w opteretuvanje,i e vo voda ,kade nema greenje.
Mozebi gresam negde?
сега може и да не ти е битен падот на напонот но треба да земеш во предвид дека ако си на крајот на водот и од ЕВН не добиваш 230V па така нивниот плус твојот да не испадне на крај многуEh, vie mnogu strucno. Ednostavno me interessira dali odi so 3x1.5 ili treba 3x2.5 na tie parametri. I ne me sekira dali naponot ke padne za 5 ili 10 V![]()
Pumpata od pogore ako ste pogledale, pa i taa od 1.1 kW si bara 1.5 mm2, siguren sum deka ima vo sebe sklop stabilizacija na napon bidejći e predvidena za 150m dlabočina.сепак мислам дека грешиш AWG 14 е еквивалент на 2.5mm² наши, и на таа должина мора дебелината на кабелот да биде мин. 2.5mm²
сега може и да не ти е битен падот на напонот но треба да земеш во предвид дека ако си на крајот на водот и од ЕВН не добиваш 230V па така нивниот плус твојот да не испадне на крај многу
Kasno bese nokeski i zgresiv,da AWG e 13 izmegu 14 i 12 i treba da se izvadi prosek nekade 13AWG.Taak da za 2,5mm bi bilo pad od 5v.Fala na korсепак мислам дека грешиш AWG 14 е еквивалент на 2.5mm² наши, и на таа должина мора дебелината на кабелот да биде мин. 2.5mm²
сега може и да не ти е битен падот на напонот но треба да земеш во предвид дека ако си на крајот на водот и од ЕВН не добиваш 230V па така нивниот плус твојот да не испадне на крај многу
Na kabel kako kabel stuja od 5A ta bilo od 1,5 ili 2,5mm2 nisto nema da mu bide.Eh, vie mnogu strucno. Ednostavno me interessira dali odi so 3x1.5 ili treba 3x2.5 na tie parametri. I ne me sekira dali naponot ke padne za 5 ili 10 V![]()
Da, samo i taa ima ogranicuvane na rabota od do kolkav napon raboti,se misli do steker,primer od 220-240v.Pumpata od pogore ako ste pogledale, pa i taa od 1.1 kW si bara 1.5 mm2, siguren sum deka ima vo sebe sklop stabilizacija na napon bidejći e predvidena za 150m dlabočina.
Kolku i da ne mi se dopagaat GREE (poradi ovdesnive, ne poradi firmata) mora da se zabelezi deka konzolnava 12-ka za 40.000 ne e losa ponuda !
Ете така. А јас кога го зборував истото, дека тие 250-300 вати се благо речено недоволни ако просторот не е добро изолиран, еден куп луѓе тука ми плукаа по амберот. Еве надвор -1, во просторијата е 25 степени. Климата е поставена на 77F од кај 0700 до полноќ и на 72F преку ноќ. Потрошувачка околу 13 kw. Па не одел под 500 вати. Нека не оди. Немам ништо против се додека прецизно одржува Т.Ај и јас ничим изазван, да се умешам и расправава…
Тоа греење со 200-250w е изводливо само во добро изолирани простори што тешко губат топлина, па со така ниско модулирање(дување слабо и/или ладничко) може да одржува зададена Т без да биде непријатно за луѓето на 2-3-4 метра од климата.
Друго.. дека треба добра(скапа?!) клима, за тоа… па и не мора. Формулата за ефикасност е таа. На Златко ЛН ќе извади 7 коп, кинеска ќе извади 5 коп. На Злате ќе работи со 200w кинеската со 280-300w, ист издув и темп.
Хек, не сум сигурен ни ДМ кај мене дали ќе спушти под 300в!! Не е кинеска, како аргумент.
Ко воли, нек изволи…
Мене ништо од тоа не ми е wow.
Не можеш да генерализираш така. Кај мене на амберот, првата брзина е со капацитет од 450м3 издув. Повеќе од доволно за одржување.Se kako pod konec namesteno. Ubavo da te služi narednite 10 godini.
Kvadratura, orientacija, izolacija, visočina na plafon, dobiena T, modulacija se nadevam ponatamu nekoe info.
Moj sovet e da se izbegnuva auto duvanje bidejći kinezive se skarani so ovoj mod, obično toa e 90 procenti duvanje vo prva brzina , a taa e najkilava za greenje ( za ladenje e idealna). Zatoa samo vtora, a na poladno i treta ako sakaš da stiga do zadadenata T i da bide sekade izednačeno toplo.
Da, kabelot ke bide od pomalite problemi. Na pazarot se 2-3 vida pumpi, (kineski nekolku i italijanskai) voglavnom ovie so normalna cena do kaj 15-16.000 se za do dlabocina 55 m. Ne znam dali toa ke bide dovolno za kaj mene ako zemam takva za 57-58 m od dobra firma. Vtorata grupa za nad 55m se dosta poskapi.Prvin se bira potrebniot protok ili količina na voda, kabelot na kraj.
60 m potisna visina ne e za potcenuvanje ako sakaš na primer 1m3 na čas ....
60 m znači pritisok na potisnata strana od 6 bara ....
Posle ima pumpi za prečistena voda, za bistra voda so pesok, za matna voda, za fekalii....
Bitna e dlabočinata na vodata, bidejći pumpata se ladi so voda....
Biten e prečnikot na cevkata ( mislam deka min e 100mm) itn.
Eve ti prvo približuvanje
![]()
Потопна пумпа Wilo-Sub TWI 4 - Термо Систем
Потопната пумпа е наменета за водоснабдување од бушотици со мин. дијаметар од 100 mm, бунари, цистерни и резервоари. Се користат за домашно водоснабдување и наводнување со вода без долговлакнести абразивни примеси, песок 50 g/m3 (траспорт на вода од бунари или резервоари во кои има максимална...www.termosistem.com.mk