Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@filip.angeleski

Не знам дали уште е активен членов @Addonexus , ама ќе го тагнам, па може ќе се јави..
Ти расчитај што искуство имал, а и не е единствен со шораи еџ 3.5ка да има ваков проблем..

@Strelec оваа е https://klimi.mk/product/451
надворешната кога зема некаде 500-600W, ама не вибрира секогаш, компресорот кога ќе работи, врска немам кога ;D
„E pa ke ti buci sea malce poveke...bitno japanac imas...“ - шега настрана, тивка е ептен надворешната и внатрешната, ова вибрациите се кога не е гласна т.е. умерено кога работи. Во глобала, магла имало, ладно надвор, гајле нема, добри се ептен, малку дефроста прави, само ова ме нервира што се појави сега со вибрацијве, мора нешто да има да те нервира :D

Да го барам монтеров да ја престегни внатрешната? Дај кажи ми што држачи антивибрациони да наместам? :)
Cim dojdovme do gumici ic monter ne ti treba sam moze da si gi namestis...ama nema da go resis problemot da kompresorot bucit...am bucit oti poskapata ne si ja zel

I ja imam 4.2....i gream 90m2....vaka e kaj mojata 4.2(0.88~7.2) Kw Amber Nordic e mojata 3.5ka ama i 2kw pojaka od tvojata 3,5ka :D
@Strelec дај кажи Gree официјален каталог 2023 за резиденцијални клими од кај да симнам и Лот 10.
Да разгледам што модели нудат па посекако сум во план за уште една клима да купам може ќе биде Грее
.
.
.
Ете нешто најдовме некои информации. Ова ли е твојот модел?
Па пишува за северна Европа значи нордик
20231229_184330.jpg
Во btu се али толку иди на греење 4.2kW номинална со 950w/h
Само пишува параметрите со * се отприлика бидејќи продуктот е under development, хммм

Последно уредено од модератор:
Gree, dajte nekoe infoo + za novive airy;gledam hibriden df-3min, gledam 10h-On,potoa limit na mojknost 50/75/100% ...??

Attachments

• IMG_20231230_081330.jpg
    IMG_20231230_081330.jpg
    394,9 KB · Прегледи: 33
Gree, dajte nekoe infoo + za novive airy;gledam hibriden df-3min, gledam 10h-On,potoa limit na mojknost 50/75/100% ...??
Kako sto znam ima HDT t.e. do -10C ne vlaga vo klasicen defrost, stom malce ke fati mraz vednas vleguva vo HDT i otopuva sto trae max 2-3 min i istovremeno duva so 35C. Super funkcija.
Ima power limit function , 100/75/50%, mnogu dobar swing dosega neviden, ednovremeno max gore i max dole.
Mislam deka ke bide top model vo ponudata, normalno dvoreden izmenuvac so EEV.

Kako sto znam ima HDT t.e. do -10C ne vlaga vo klasicen defrost, stom malce ke fati mraz vednas vleguva vo HDT i otopuva sto trae max 2-3 min i istovremeno duva so 35C. Super funkcija.
Ima power limit function , 100/75/50%, mnogu dobar swing dosega neviden, ednovremeno max gore i max dole.
Mislam deka ke bide top model vo ponudata, normalno dvoreden izmenuvac so EEV.
Aha...ova veke mi zvuci ekstremno dobro, i za dr,i so toj limit % a isto i 10 h, On toa kolku sto citam e opcija da nema off/on pri postignata T° ?ili sum greska ....

HTD kaj Toshibata Shorai e isto taka ,samo go smetav deka e toa takanrecen suv defrost,ne go isklucuva komplet DF ,kako koga pobeluva nadvoresnata edinica a klimata si duva,samo i paga tmperaturata na izduf .Ne znaev deka toa se vika HTD.Jas si mislev deka e suv df.
Kaj starata Suzumi DF pravi samo koga ke pobeli nadvoresniot izmenuvac.
Vidi ti i Shorajo da ti imalo HTD.
A veke 50%-75% 100% go ima uste od Daisekai 8 serija.

HTD kaj Toshibata Shorai e isto taka ,samo go smetav deka e toa takanrecen suv defrost,ne go isklucuva komplet DF ,kako koga pobeluva nadvoresnata edinica a klimata si duva,samo i paga tmperaturata na izduf .Ne znaev deka toa se vika HTD.Jas si mislev deka e suv df.
Kaj starata Suzumi DF pravi samo koga ke pobeli nadvoresniot izmenuvac.
Vidi ti i Shorajo da ti imalo HTD.
A veke 50%-75% 100% go ima uste od Daisekai 8 serija.
Pa dobro e gree, za mn,pomala suma go implementiral toa sto veke go imale japoncite... Ama parite se ogromna razlika 12ka 36/37k so japonskite

Pa dobro e gree, za mn,pomala suma go implementiral toa sto veke go imale japoncite... Ama parite se ogromna razlika 12ka 36/37k so japonskite
Ama posto gi imam i dvete edinici,i mozam da ja setam razlikata.
I se cudev zosto Shorajto vaka mi raboti.Mnogu tesko ke ja videv klasicno pobelen nadvoresn izminyvac,kako kaj Suzumito.Ednostavno klimata raboti,ne e pobelen izmenuvacot,a voda tece od neize vo pomala kolicina(ne da kapi),a cetvotokrakiot ventil ne uklucuva so ona PSSSS zvuk.Posto imam merac na izduvot staveno ,paga temperaturata na izduf ama pak si gree,seto toa automatski.Poima nemav deka to ti bilo HTD.
Vo klasicen DF odese samo koga ke bese vlaznosta 95-100%.
Mnogu ubava funkcija.
Vidi ti do kade stignale Inzinerive.
Ako ima postrucen eve kako Zlatko,neka objasni kako e mozno da pravi HTD a da ne se ukluci cetvorokrakiot ventil.
Cudna funkcija.

Ama posto gi imam i dvete edinici,i mozam da ja setam razlikata.
I se cudev zosto Shorajto vaka mi raboti.Mnogu tesko ke ja videv klasicno pobelen nadvoresn izminyvac,kako kaj Suzumito.Ednostavno klimata raboti,ne e pobelen izmenuvacot,a voda tece od neize vo pomala kolicina(ne da kapi),a cetvotokrakiot ventil ne uklucuva so ona PSSSS zvuk.Posto imam merac na izduvot staveno ,paga temperaturata na izduf ama pak si gree,seto toa automatski.Poima nemav deka to ti bilo HTD.
Vo klasicen DF odese samo koga ke bese vlaznosta 95-100%.
Mnogu ubava funkcija.
Vidi ti do kade stignale Inzinerive.
Ako ima postrucen eve kako Zlatko,neka objasni kako e mozno da pravi HTD a da ne se ukluci cetvorokrakiot ventil.
Cudna funkcija.
Ok kako i da e da se dvizime /odi napred so software/hardver, nekoi raboti si gi prepisuvaat-kopiraat/nekoi im se poedinecni zaslugi itn ...
Dobrata rabota e da moze sekoj da kupi, da ima pristapna cena/pomala potrosuvacka/solidni performansi ...
Bidejki sme vo Makedonija ...

Normalno,sekoj neka si ja pusti cergata kolku sto mu e dolga nogata.
Jas sum nemal iskustvo so suvi DF na Suzumito,i se si mislev deka ova so go praj Shorajto se suvi DF.Ne znam kako izdledaat suvite defrosti.Kaj mene celava operaciaj ako e da recime HTD, e od okolu minuta do minit i pol.
Dali koga ke se praj suv defrost se uklucucuva cetvoroklarakiot ventil ili ne,zapoznaen li si?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom