Sega poprecizno izmeriv ima točno 6 cm nad Tundrava a taa e 280 mm i toa i e nejze super za dišenje, za niska modulacija ne ama i taka ne može pod 400W. Japonecov e 293 mm, problem e ovodot na kondenz, ako odi podole malce (nad šiber vrata e do lev zid i ne može otvorot podolu da se proširi) može da se dotera do 50 mm od plafon. Mene kako što mi seče umov toa e dovolno da zema vozduh i za otvaranje kapakot, za moduliranje pa neli e japaponec će se snajde! Taman se sprijateliv so japoncive ne me pišmanite sega!
Aj ke ti dam moralna poddrska malce.
Toshiba Shoraj kaj mene nazad na zidot e 10cm zalepena vo osnovata do tavanot ,dodeka predniot del e 15cm.
Bonco ako e gledas kako slika e vo forma na trapez so so povisoka(osnova) zadna strana a pomala predna strana.
Taka da ako imas nazad 5cm,predniot del ke ti bide 9-10cm.Znaci zadnata strana i e 29,3 napred e poniska.
Takva i e konstukcijata.
Tuku se plasam 13 da ne ti bide mala za 40m2,aj ispruzi se uste malce za 16 btu knap ke ti bide.Sepak 16 e so Pdh od 4kw na -10,i ke mojs i na debel minus da grees.
Ako ne odi a Hitach 18btu taa ke te spotni,poke grej duri i od 16 btu..Visinata mislam deka i e 28cm.Ama znaj nema kaj Hitacito greenje so 35c izduv,min 500w.Za Ruski pazar praena i so pogolem kompresor 13cm3 Twin.
13 Toshiba shorai 8,9cm3,a 16btu co10,8cm3 kompresor.
Na teski maki si,samo neznam kako ke izlezes so nekoj pekar ko ke ti dojdi na montaza.Mozam da zamislam

.
Srekno!
Ako se odlucis ke ja izguglame za najniska cena negde,ke se najdi nesto zastareno.
Inace moj predlog vikni si baska monter prvo da ti ja premesti Haierot vo drugata prostorija.
Kaj drugar mi ST mu ja premesti za 1500 denari drug monter vo spalnata i vo dnevnata si stavi Shoraj16 so 6000 montaza.
Inace ovie mnogu sakaat da te zakolat,sto e toa dve montazi.
I jas rokirav doma pa ne me fati tolku skapo.
Toa e toa ,kaj so ke najdat ke bricat.
Pazari se da ne te ucam jas si znajs.