Ja proletoska isto vadev stara stavav nova so ista instalacija i mi naplatija 6.000 ( bese pobarano 7.000, bez fiskalni i sl. jasno) ama barem uspeaja da ja spustat novata na 8-9 cm od tavan, starata bese na 3-4. Valjda ima mesto pozadi za nekoj stel ili nekoj drug nacin da se spusti malku.Blagodarim što odvoi vreme za mene, ama premnogu e gimnastika za mene.
Koga veće frlam oko nakaj japoncive, prema ova što se nudi vo Makedonija najdobra ponuda e prvin e da ima slična cena kako i vo Evropa. Od japoncive toa gleam go ima TOSHIBA, što dobro primeti @PticaSelica modelot Shorai 13 e praven baš po moja merka vo pogled na site parametri i tehnikalii koi jas gi baram od edna klima. Edinstveno mi e problem golemata visina od 293mm na vn edinica .... će ostane edvaj 30mm do plafonot, no od toa ne bi trebalo da dobie astma, poveće će se trupa topol vozduh gore ama pošto nisko si modulira će se spravi taa i so toa.
Ovaa klima e sosema drug padež od Daikinot Sensira i ko što gleam si gi vredi site pari dadeni za nea.
Inaku za Sorai edge bar po teh.spec. e najpovolna i sin mi zede 16-ka letoska po moja sugestija, ama uste ne e vselen tamu pa nenam nikakvi iskustva da prenesam.