- Член од
- 13 август 2013
- Мислења
- 1.062
- Поени од реакции
- 2.071
Pri greenje so klima imas 2 momenti, prviot e pri nadvoresni pristojni temperaturi nad 0 koga klimata moze da stedi i e apsolutno najisplatlivo greenje i 2 moment koga se ekstremno niski temperaturite pod nula, -5, -10, koga se bara od klimata da go zgree prostorot samostojno bez dodatno greenje. Tuka veke ne se razmisluva za stedenje tuku da bides stoplen i direktno zavisi od izborot na kvalitet i nekvalitet.Decki samo sto mi instaliraa doma vivax Aeri+ 3.5kw i so ogled deka sum nov za ovakov vid greenje da mi dadete nekoj sovet od aspekt na temperatura,auto ova ona i slicni korisni informacii da dobijam sto moze podobitna kombinacija greenje efikasnost.Zboram za dnevna od 25kv so dobra izolacija.Sekoj sovet e dobredojden![]()
Stedlivosta ustvari najmnogu zavisi i od toa koja temperatura ke ja sakas da ja imas vo prostorot koj se gree, odnosno i najdobrata klima na zadadeni 24 stepeni ke istrosi isto ili poveke od nekoja druga koja ke ja setiras na 20 stepeni.
Najbitno u cela rabota e da imas dobra klima za eventualni jaki minusi, klima koja nema vo takvi uslovi da e postojano vo pauzi za defrost i isto da e precizna vo odrzuvanjeto na temperaturata, odnosno da ne dozvoluva oscilacii od 2-3 stepeni.
Kako nov korisnik batali razmisluvanje za ekonomicnost, namesti ja temperaturata koja ti odgovara, ne ja gasi poveke tuku samo igraj so temperaturata, namali koga ne si doma ili nema potreba od povisoka t. a kaci ja koga ke ti zaladi i ti treba povisoka t, Tolku e potrebno da znaes.