Mi se čini, ne sum siguren ama mislam deka možebi nitu eden japonski model na klimi što se prodavaat tuka nemaat displej na koj stoi T vo C stepeni. Ova za mene e hendikep, nekoj će reče " na japonec ne mu ni treba go pališ i čao, go zaboravaš", mislam deka e poradi pogolem profit no nejse nema vrska.
Od druga strana pak site kinezi se kako novogodišni elki nakiteni so digitalni tkn skrieni displeji, duri pokažuvaat i po pola stepen.....
Muabetov mi beše deka e ubavo da se ima prikaz na T no kaj mnogute kinezi stoi zadadenata T od daljinskoto što e stvarno em glupo dva pati da e prikažana em totalno nepotrebno.
E ama kaj nekoi, kako kaj mojata e prikažana T koja ja meri senzorot na vlezot od gore, a koga se vrši promena so daljinskoto za kratko ja pokažuva izbranata T i pak odi na postignatata gore.
Vaka baš ubavo se prati T vo prostorot, koga neli taa gore e za +2C povisoka od zadadenata klimata se gasi.....
Da imaše LN-ot na Zlate vakov displej nemaše da se čudime zošto na vlezot meri 28C, a vo prostorot e 22.8C na zadadena 23C.
Mislam deka ne postoi klima što će raboti vaka, ako premaši za 2 stepena ili ako e softwerot podesen koga nisko modulira da ne gasi do +3C ok ama za 5C ednostavno ne može.
Veruvam deka ne e dobar senzorot od meračot.
Bi bilo ubavo da ima displej klimata zar ne ama skržavi se nešto japoncive.