- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.289
- Поени од реакции
- 3.056
Ова е стварно too-much за во стан... макар бил и 150м2...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Vo država kako našata vo koja ne e zabraneto greenje so otpadna plastika, pregoreno motorno maslo, stiropor, iverica, kartonska ambalaža, jaglen..... ova so estetika na fasadi treba da e i posledno na spisokot za zabrani.Kod nas u Srbiji još uvek prema propisima nije dozvoljeno u stanove za prodaju montirati inverter klime kao osnovno grejanje.Može elektro kotao za grejanje ili toplotna pumpa koja mora da ima pomoćne grejače.Ne znam kakvi su propisi u drugim državama vidim da kod vas može multisplit kao osnovno grejanje.
Скоро секој механичарски сервис има греење на прегорено масло.Vo država kako našata vo koja ne e zabraneto greenje so otpadna plastika, pregoreno motorno maslo, stiropor, iverica, kartonska ambalaža, jaglen..... ova so estetika na fasadi treba da e i posledno na spisokot za zabrani.
Ми текна на еден автомеханичар што имаше самоделско греење на прегорено масло.@Goran^^^
Ne znam što ti e smešno? Moebi se prepozna vo tekstot?
Изгледа од Скопје си штом толку се палиш на тема аеро загадување.@Goran^^^
Ne znam što ti e smešno? Možebi se prepozna vo tekstot?
Ајде ајде насмеј се, немој да си толку озбиленNe sum od Skopje, sinko za smeenje ne e sigurno, poveće e za plačenje.....
Na nekomu i prst da mu pokažeš će se smee, no dobro tvoja rabota.
Kod nas u Srbiji još uvek prema propisima nije dozvoljeno u stanove za prodaju montirati inverter klime kao osnovno grejanje.Može elektro kotao za grejanje ili toplotna pumpa koja mora da ima pomoćne grejače.Ne znam kakvi su propisi u drugim državama vidim da kod vas može multisplit kao osnovno grejanje.
Ako imas fiskalna smetka nee bitno koja e cenata kaj nas i normalno da si pod 350 evra .Климава у Србија кошта нешто испод 350 евра кај нас 470, што не е мала разлика. Дали некој имал искуство со царинење на клима, пошто е за некомерцијална употреба и е испод 350 евра купена ама да не биде вредноста и е поголема ако ти си ја купил па да морам да и платам и царина?
..Купив 2 телевизори така, чинат скоро 40% помалку отколку во Белград. Имаш дури и 2 години гаранција
. Не вреди да се оди сам во УнгаријаА како оди процедурата со поврат на ддв? Имаш фирма или како физичко лице? Бугариве враќаат данок пошто производот е купен од кај нив меѓутоа оди на експорт?Ako imas fiskalna smetka nee bitno koja e cenata kaj nas i normalno da si pod 350 evra .
Jas na mnogu pati imam vneseno proizvodi od bugarija i plus sum vratil ddv , pa duri ednas i pojdov so gumi sto bea za frlanje i si staviv tamu continental ts860 sto kaj nas togas bea 6000den a bugarija 4300 i plus vrativ okolu 13% na taa suma pri narednoto odenje bugarija .
I vo istiot moment si donesov vufer sto bese 500evra no bugarinot mi pusti smetki dve edna 300evra druga 200 evra i na granica ja priloziv samo od 300 i pominav bez maka ,a na bugarska granica ja prijaviv cela suma od 500evra za povrat na ddv,uslov za povrat na bugarive mu e da nemas bugarski pasos za koj popisuvas dokument deka davas soglasnost da proverat.
I sega pak mi idi moment za zimski gumi i ako e pak pogolemka razlika so kaj nas pak ke kupam od bugarija continental TS870 oti motocentar bas znaj da zakaci marza .
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Kako fizicko lice so minimum 150evra proozvodi od edno mesto koe ima tax free formular koj ti go dava pri samoto kupuvanje.А како оди процедурата со поврат на ддв? Имаш фирма или како физичко лице? Бугариве враќаат данок пошто производот е купен од кај нив меѓутоа оди на експорт?
Postapkata za povrat na ddv ti e sledna (generalno za EU podetalno za grcija ili bugarija neka ti kaze nekoj sto vrakal od tamu):А како оди процедурата со поврат на ддв? Имаш фирма или како физичко лице? Бугариве враќаат данок пошто производот е купен од кај нив меѓутоа оди на експорт?