Се убаво ама што ја поебале единствената терасата коа ќе работи мултисплитот уште не се свесни...Вечерва бев на роденден у еден стан со мулти-сплит!
Свака част на мајсторите…
Доволно ми беше да погледнам зад надворешната како 4 комада цевки се свиткани, и се ми беше јасно..! Профи!
Хајсенс 16кв, сосе станот наместена. Спроведени цевки под под, и парапетни у секоја соба.
Нормално, не е океј да сликнам, ама верувајте на збор, импресиониран е благо речено…
Е сега надворешната е на единствената тераса, ем вовлечена, ем плус место ограда е стакло…
Ама не верувам дека ќе има проблем. Две ламели фулл хајсенс 100 стана…
Ама свака част на монтажерите!
Тоа нема врска со монтажата…Се убаво ама што ја поебале единствената терасата коа ќе работи мултисплитот уште не се свесни...
Зимо мразалница... лето сауна... на цигара ако излезиш или ќе смрзниш или ќе припадниш ц ц ц...
Cela zgrada e so multisplit sistemi ( nadvoresnite edinici na terasi se montirani po cela vertikala na zgradata ? ) Ako e taka super samo da ima pogolemi terasi za prostor na nadvoresnite ediniciВечерва бев на роденден у еден стан со мулти-сплит!
Свака част на мајсторите…
Доволно ми беше да погледнам зад надворешната како 4 комада цевки се свиткани, и се ми беше јасно..! Профи!
Хајсенс 16кв, сосе станот наместена. Спроведени цевки под под, и парапетни у секоја соба.
Нормално, не е океј да сликнам, ама верувајте на збор, импресиониран е благо речено…
Е сега надворешната е на единствената тераса, ем вовлечена, ем плус место ограда е стакло…
Ама не верувам дека ќе има проблем. Две ламели фулл хајсенс 100 стана…
Ама свака част на монтажерите!
Епа нема поголеми тераси…Cela zgrada e so multisplit sistemi ( nadvoresnite edinici na terasi se montirani po cela vertikala na zgradata ? ) Ako e taka super samo da ima pogolemi terasi za prostor na nadvoresnite edinici
Zatoa proektantite-arhitektite koga ja proektiraat zgradata ( bilo koja ) treba da ostavat prostor za montaza na nadvoresnata edinica a ne ( mini terasi ) samo za nadvoresna edinica ( vo nasa MK se e mozno ) inaku velis 16 kw so 2 ventilatori sto znam mnogu e vakva nadvoresna edinica za 1 stan od 100 m2 ovie se za centralna klimatizacijaЕпа нема поголеми тераси…
Тие се, 4-5 квадрата..
Едно масиче со две столчиња не можеш да ставиш од тие надворешни единици!
Ем вовлечени, ем со стакло! Во право е Злате… кога ќе работи мулти-сплитот ќе неможеш да испаднеш стоенка еден цигар да испушиш!
Плус и двете спални имаат прозор/врата од терасата. Колку и да е тивка, ипак 16кв уред со два вентилатора е! Многу негативности.
Ама со оглед на тоа дека на големо се местени, бар јас кај што видов, екстра профи монтажа! Тоа и ми беше поентата уствари! Не дали е убаво или не…
Дома специјално викаш “мајстори”, грдно ги плаќаш, и пак на крај за*буваат работа!
А на зградава фирма(ваљда) 100 ги наместила без грешка…
Vo država kako našata vo koja ne e zabraneto greenje so otpadna plastika, pregoreno motorno maslo, stiropor, iverica, kartonska ambalaža, jaglen..... ova so estetika na fasadi treba da e i posledno na spisokot za zabrani.Kod nas u Srbiji još uvek prema propisima nije dozvoljeno u stanove za prodaju montirati inverter klime kao osnovno grejanje.Može elektro kotao za grejanje ili toplotna pumpa koja mora da ima pomoćne grejače.Ne znam kakvi su propisi u drugim državama vidim da kod vas može multisplit kao osnovno grejanje.
Скоро секој механичарски сервис има греење на прегорено масло.Vo država kako našata vo koja ne e zabraneto greenje so otpadna plastika, pregoreno motorno maslo, stiropor, iverica, kartonska ambalaža, jaglen..... ova so estetika na fasadi treba da e i posledno na spisokot za zabrani.
Ми текна на еден автомеханичар што имаше самоделско греење на прегорено масло.@Goran^^^
Ne znam što ti e smešno? Moebi se prepozna vo tekstot?
Изгледа од Скопје си штом толку се палиш на тема аеро загадување.@Goran^^^
Ne znam što ti e smešno? Možebi se prepozna vo tekstot?
Ајде ајде насмеј се, немој да си толку озбиленNe sum od Skopje, sinko za smeenje ne e sigurno, poveće e za plačenje.....
Na nekomu i prst da mu pokažeš će se smee, no dobro tvoja rabota.
Zosto da nedozvoluvaat vo Srbija vo stanovi greenje so klimatizeri a dozvoluvaat so Elektricno Kotle ( parno ) klimatizerite mnogu pomalku trosat od elektricen kotel Plus cel zapad se nasocuva kon greenje na Toplotni Pumpi I klimatizeri koj vsusnost klimatizerite se Toplotni Pumpi Vozduh-Vozduh taka da gluposti e toa zabrana na klimatizeri I Toplotni Pumpi za greenje vo stanoviKod nas u Srbiji još uvek prema propisima nije dozvoljeno u stanove za prodaju montirati inverter klime kao osnovno grejanje.Može elektro kotao za grejanje ili toplotna pumpa koja mora da ima pomoćne grejače.Ne znam kakvi su propisi u drugim državama vidim da kod vas može multisplit kao osnovno grejanje.