Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
decki me interesira kako gi montirate crevata od vnatreshniot i nadvoreshniot del za vodata?
Ako mozhi nekoja slika da pratite.
Fala

decki me interesira kako gi montirate crevata od vnatreshniot i nadvoreshniot del za vodata?
Ako mozhi nekoja slika da pratite.
Fala
Баш ме фана на тераса си седам…
IMG_1411.jpeg
два и едно :ROFLMAO:
Шала настрана, како е наместено пред 15-20 години.. така тера…
А на фуегото јас му додадов црево(буквално градинарско, старо), и тоа не оди во надворешната, туку буквално виси од втори спрат до едно буре доле…

Баш ме фана на тераса си седам…
Прегледај го приврзокот 388180
два и едно :ROFLMAO:
Шала настрана, како е наместено пред 15-20 години.. така тера…
А на фуегото јас му додадов црево(буквално градинарско, старо), и тоа не оди во надворешната, туку буквално виси од втори спрат до едно буре доле…
Toa mi e prashanjeto,
Dali od vnatreshnata crevoto se priklucuva na nadvoreshniot del i od dolnata strana se pushta edno crevo na da receme vo Kanalizacijata!?

dali na nadvoreshniot del e predviden priklucok za crevoto od vnatreshniot del ili samo e taka nekade vterano?
Pozdrav

Toa mi e prashanjeto,
Dali od vnatreshnata crevoto se priklucuva na nadvoreshniot del i od dolnata strana se pushta edno crevo na da receme vo Kanalizacijata!?

dali na nadvoreshniot del e predviden priklucok za crevoto od vnatreshniot del ili samo e taka nekade vterano?
Pozdrav
Не внатрешното црево е самостојно

Toa mi e prashanjeto,

Pozdrav
Првпат по толку години, ме заинтересира да видам..
Е сега пошо не ми се пентари на столови.. сликнав!
IMG_1413.jpeg
Ми личи дека е така втерано…
А, инаку да.. подобро да не иде у надворешната! Зошто побогу и би одело!?
(Ама со години е така, и штом нешто тера, ја не поправам!)
На другата(сега ептен треба да се облекувсм, да се симињам, на другиот крај од куќата е..), имаше некој проблем со капењето… може скапа цревото, не се сеќавам…
И јас само со едно 2-3 метра парче, го наддадов, буквално и тоа градинарското го пикнав… и така виси без проблем!

muabetov e kaj mojata klima e isto taka piknato ama se mislam da go izvadam i prepravam.

ama po moja logika se prashuvam zoshto bi morala vodata od vnatreshniot del da teci vo nadvoreshniot (Korozija, djubre se lepi po vlagata...)!?
Podobro bi bilo da istekuva direktno nadvor ili so edne Y adapter da bidat nadvoreshniot i vnatreshniot del spoeni i so edno crevo da odi v kanalizacija.

muabetov e kaj mojata klima e isto taka piknato ama se mislam da go izvadam i prepravam.

ama po moja logika se prashuvam zoshto bi morala vodata od vnatreshniot del da teci vo nadvoreshniot (Korozija, djubre se lepi po vlagata...)!?
Podobro bi bilo da istekuva direktno nadvor ili so edne Y adapter da bidat nadvoreshniot i vnatreshniot del spoeni i so edno crevo da odi v kanalizacija.
Дефинитивно е подобро да не оди у внатрешната! Се слагам!
Ама, еве толку години, никаков проблем!
И се водам по тоа… “ако нешто работи, не го чачкај, не го поправај!”
Кога ја местеле климава, јас дете к*р сум разбирал..
Сега знам како треба… ама ја оставам нека тера како што терала и до сега..
(Не ти се мешам, ама ако стварно не си имал проблем до сега… )

Дефинитивно е подобро да не оди у внатрешната! Се слагам!
Ама, еве толку години, никаков проблем!
И се водам по тоа… “ако нешто работи, не го чачкај, не го поправај!”
Кога ја местеле климава, јас дете к*р сум разбирал..
Сега знам како треба… ама ја оставам нека тера како што терала и до сега..
(Не ти се мешам, ама ако стварно не си имал проблем до сега… )
Abe presno e namestena i ushte ne e koristena , osven eden test od pola saat.
Pa zatoa sakam od pocetok da ja napravam kako shto e najdobro.

Abe presno e namestena i ushte ne e koristena , osven eden test od pola saat.
Pa zatoa sakam od pocetok da ja napravam kako shto e najdobro.
Тогаш… оди со моево решение.. не е елегантно, ама проверено!
Извади го ребрастото полека, набиј го во едно градинарско 1/2 цол до кај можеш… и спроведи си го кај сакаш…
Сега малку грдо личи кај мене оти зелено е, ама па шо к*р ако е бело ребрасто!? Мазно сто пати поарно е…

bre bre majstori za creva hahhaa inaku tie rebrastite pukale od ladno, pa bolje gradinarsko, imas po marketi vo boi hahah

@zlatko_ti412 не кажа ништо за мајсторов?
IMG_1414.jpg
IMG_1415.jpeg

Не знам само што е полошо… греачот на изменувачот(?) или термостатот на отворено небо..(?)

@zlatko_ti412 не кажа ништо за мајсторов?
Прегледај го приврзокот 388207
Прегледај го приврзокот 388208

Не знам само што е полошо… греачот на изменувачот(?) или термостатот на отворено небо..(?)
Абе дај го видеото.... јас не му ги изгледав сите видеа на каналот xD
Овој Теслава можел цела да ја измота со греач hihihihi COP -3 ќе вади така :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom