Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Nisto cudno i toa da se desi nema jaglen za rek bitola propadna tender. Akumulacite vo drzavata se na najnisko mozno nivo oti evn gi isprazni za prodaza na evtina struja minatitr godina dve. Znaci golemq e verojatnosta da dobieme eden shut down.
Да ти кажам право, ќеиф голем ќе ми биде...
Да им го рушиме системот до Берлин и назад, цела централна европа у помрачење ден-два да ги оставиме!
Ипак они се тие кои ни местеа "про-европски" влади, не бутаа у нато на наша штета и финансираа квинслинзи и политики за нивна полза!
Бар ќе не пишува по нивните медиуми и ќе не пцујат како што ние нив ги пцуеме ;)
Нека прават анализи у европски совет како фирми на дуи(другарчињата нивни) го оштетиле ЕЛЕМ, како фирми на сдсСм-дпСмне го упропастиле РЕК или вајс-министерот за мали хидроцентрали што им ја кроеше енергетската политики и на Грујо и на Зајко!?

Sega sme 2021 godina. Od taa pricina rasprasaj se ubavo pa deli soveti.
Vtoro, poveke od 50% repromaterijal na Vestel se uvezuva od Kina.
Treto carinskata stapka za klimi od Kina ne e 11%. I toa nauci go, posto delis pamet.
Mesas babi i zabi.
Од луге како тебе,ништо не примам ,а тоа оти носеле репроматеријали од Кина,прошетај малку,и не Лажи, ти нити си видел некој нивни производ а не па да го користиш,
ВАШАТА ДРСКОСТ И БЕЗОБРАЗНОСТ ГИ НАДМИНУВА СИТЕ ГРАНИЦИ,И НЕЗНАМ КОЈ ОД ВАКВИ ЛУГЕ КАКО ВАС БИ КУПИЛ НЕШТО,ЈАС СИГОРНО НИКОГАШ.

Од луге како тебе,ништо не примам ,а тоа оти носеле репроматеријали од Кина,прошетај малку,и не Лажи, ти нити си видел некој нивни производ а не па да го користиш,
ВАШАТА ДРСКОСТ И БЕЗОБРАЗНОСТ ГИ НАДМИНУВА СИТЕ ГРАНИЦИ,И НЕЗНАМ КОЈ ОД ВАКВИ ЛУГЕ КАКО ВАС БИ КУПИЛ НЕШТО,ЈАС СИГОРНО НИКОГАШ.
Mi licis na samobendisan propadnat "biznismen".... ili vraboten na koj mu letal pametot.

Здраво ми треба мислење за оваа прапетна клима. Се работи за простор од 50 мк + галерија горе од некој 15-20 мк. Просторијата е на југ и исток. Со нови 4 сезони стакла и пвц, и фасада 10 см стиропор. Дали е доволно, дали е добра и како е потрошувачка

MITSUBISHI HEAVY DIAMOND SRF50ZMX-S

Здраво ми треба мислење за оваа прапетна клима. Се работи за простор од 50 мк + галерија горе од некој 15-20 мк. Просторијата е на југ и исток. Со нови 4 сезони стакла и пвц, и фасада 10 см стиропор. Дали е доволно, дали е добра и како е потрошувачка

Ако е отворено према горе(рецимо скали без врата), сета топлина ќе ти бега нагоре!
Проста физика е тоа.
Климата како клима е измислена за убаво изолирани 50 квадрата, ама кај тебе е друг случај!

Може да се смени насловот на темана за дискусии на Тенет во Dune и некој да ми го разјасни тоа што го гледав? :D

Не ми беше досаден ко некој што спомна, али има доста нејаснотии за некој што не е запознаен со целиот тој свет.

Kolkava e visinata na prostorot?

Мислење за Daikin ми кажете?
Ќе се зима клима за греење на простор од 25м2 соба од стан во Скопје.
Ја гледам оваа клима 3,5кв?
Што мислите вие?

Што мислите вие?
Entry model na Daikin, nisto specijalno.
Mislam deka se proizveduva vo Ceska i Turcija.

Што мислите вие?
Dobra e klimata mnogu luge zadovolni, isto mozas da pogledas hisense, vivax, beko i tn

Што мислите вие?
Види овде, 43к е 3,5кв без WiFi, и компресор Маде ин Кина. Pd=2.6kw
IMG_20211024_212055.jpg

Последно уредено:
Mitsubishi Heavy -- најдобар

GREE :blablab: -- кога ќе прочиташ што пишува, @Strelec,(и неговите браќа близнаци) ,....Болен сум и не се чувствувам добро --- Одличен манипулатор

Последно уредено:
Не сум знаел дека Дисковери биле толку мокни што го купиле Варнер за 43 милијарди

Mitsubishi Heavy -- најдобар

GREE :blablab: -- кога ќе прочиташ што пишува, @Strelec,(и неговите браќа близнаци) ,....Болен сум и не се чувствувам добро --- Одличен манипулатор
Не манипулирај со бренд, и со пуштање сервисни од модели кои немаат врска со моделите кај нас
Сервисното постирано од тебе нема врска со моделите што ги има кај нас, пример ова сервисно го имаш пуштено а како модел го нема кај нас
Тоа што кај нас во МК се продава е со синглица ротари нема твин ни за 42.000ден што се 700еур, спинуваш со различни модели
Моделчињата кај нас имаат дргуго сервисно , ова подоле, од 2019ta стари модели ;)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom