- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 5.749
- Поени од реакции
- 13.206
Убаво за станов…Bidejki go kupiv stanot uste na temel i imav moznost da pravam prepravki i vgraduvanje na dodatni instalacii pred maltarenje i odluciv da vgradam togas instalacija bakar i odvod pvc cevki za vodovod i elektricna instalacija za klimite so vkupna dolzina od 26metri .
A zosto bi go rabotel odposle so kanuf ili sto i da e koga ne doplakam za krsenje maltarenje vo samata izgradba ,glupo bi bilo da ne stavev i sega da raskopuvam nanovo pa i da nosam struja direktno od tabla so pok kanali do nadvoresnata edinica i da pravam haos vo full spremen stan i da me cini dodatno .
I stanot e na jugoistok cel den na sonce so termo blok 20cm i 10cm stiropor fasada vnatresni masinski malter i glet.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
![]()
![]()
Ама првпат слушам некој да укопува инсталација за клима.. посебно не 26 метри!
Ако има некој монтер/сервисер нека пише нека каже…
Мене ми нема логика…
Прво и основно што ми паѓа на памет, е дека може да имаш проблем со конденз и мувла на ѕидовите! Не потценувај колку ладни може да бидат цевките, а и таа изолација на нив е колку без ич да не биде…
Ај одводот за вода може било како да се направи, укопа, спроведе… сеедно. Ама бакарот..?
Струјата е најмал проблем! Еден кабел 4х2.5 кај бил, кај не бил кога се правела инсталацијата.. какви црни каналници отпосле!?
А и гипс-картонот е една шина со неколку типли/бурми како штафна по ивицата, и баш убаво изгледа… може дури и халогенки на него да се стават кај сакаш…
Сум видел така изведено, и нема шанса да погодиш што крие низ него! Ни кршење има ни ништо!(одвен дупки во преградните ѕидови што не е ништо)
Ама океј… па и не се разбирам многу..