Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Pobegna od osnovata: Tenda Wireless od 400 den da priklučiš na x,y klima čij stick čini od 2000 den pa nagore.
Ova ti beše prvičnata idea ili pak e nešto drugo?
Ideata beshe kako so 5€ da imam wlan.
I linkot pogore e reshenie za nekolku marki klimi ama ne i zu
Mojata Fuji.

A poshto seuste ne e montirana ne mozham da ekspeimentiram

Znači iz šupljeg u prazno.
U redu e bilo koe WI FI dongle od 5 e da si praeš eksperimenti da raboti na klima ( jas sum ubeden deka teško deka će može), ako ti pravi zadovolstvo probaj, a sosema e drug muabet ova linkov za nekoe dongle na Midea koe raboti na vkupno 5-6 modeli klimi i koe sigurno ne e 5 e! Pa gleaš i toa dongle e ograničeno i ne može da raboti bilo kade.
Moe mislenje e deka site proizvoditeli na klimi si najdo nekoja korist od štosov so opravuvanje preku WI FI i si gi zaštitile uredite za da ti prodadat nivno dongle.

Znači iz šupljeg u prazno.
U redu e bilo koe WI FI dongle od 5 e da si praeš eksperimenti da raboti na klima ( jas sum ubeden deka teško deka će može), ako ti pravi zadovolstvo probaj, a sosema e drug muabet ova linkov za nekoe dongle na Midea koe raboti na vkupno 5-6 modeli klimi i koe sigurno ne e 5 e! Pa gleaš i toa dongle e ograničeno i ne može da raboti bilo kade.
Moe mislenje e deka site proizvoditeli na klimi si najdo nekoja korist od štosov so opravuvanje preku WI FI i si gi zaštitile uredite za da ti prodadat nivno dongle.
Toa dongleto od Linkot e DIY projekt za tie sto se razbiraat od Elektronika i so malce entuzijazam i 5€ se pravi!
I raboti NE na 5-6 modeli tuki SO 5-6 Marki!
Ama kako sto rekov treba da imash poznavanje od Elektronika, Programiranje Cipovi kako i potrebniot Hardware za seto toa. Jas imam na pretek i ce si ja probam srejcata. Shto ce izlezi ce vidime. :)

Има, ама огин се скапи…
Плус, ако ти треба за модулација и понизок минимум од 3.5ката… не верувам тоа да го добиеш кај “кинезите”!
Moze nekoj link da spodelis sakas ovde sakas u pp od makedonski firmi koi nudat 2.5 parapetni zosto dzidna ne mi odgovara vo soba poradi raspored koja ima okolu 15tina kvadrati a mislam deka 3.5 ke bide pregolema.

Moze nekoj link da spodelis sakas ovde sakas u pp od makedonski firmi koi nudat 2.5 parapetni zosto dzidna ne mi odgovara vo soba poradi raspored koja ima okolu 15tina kvadrati a mislam deka 3.5 ke bide pregolema.
I koja e prednosta na ovie klimi vo sporedba na konvecionalnite inverter klimi ?

POVELI 2.5kw parapetni klimatizeri

ke moze da pojasnis kako klima uredite ja pokacija cenata i kolku istata iznesuvala pred klima uredite
што има за објаснување. пред топлотниот бран цената беше 80-90€ сега види колку е.многу клими работат сега, едноставно е

Ете најубав ти сподели линк…
Инаку и ја меркав парапетна, ама па кај мене обратно… 3.5 одговара, ама немам соодветно место за неа :(
Кај да е август ќе земам ѕидна некоја, ама сакам од телеком(секако им плаќам магента и да искористам бонус)! И искрено.. за ниедна од таму не ме фаќа око!
А што инфлација, мада повеќе и ратно профитерство.. ги дигнале цените до небо! Малку шубе ми е што знам дека истата клима била 39к, а сега ми ја рекламираат 59 ко на попуст…
Дека ќе дадам 1000€ за кинеска три и полка, мало сутра(!), па макар и парапетна била!!

@vouager парапетните можат да дуваат по под ниско, што е подобро зимно време за греење!
Мада вака на изгор летно време тоа е и слабост на ладење, оти немаат пристап до топлиот воздух на таванот да го измешаат убаво.. you win something, you lose something!

@најубав да не знаеш кој продава и е застапник за панасоник?

Mozebi strujata ja pokacile ama ocigledno tebe mozokot ti se namalil a uste poveke ocite ti se ostetile stom na makedonski forum objavuvas provokativna karta , toa e ok samo ako si bez m....

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Ти дали си добро со главата, што е провокативното овде, карта за цената во врзка со топлотнија бран..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom