Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Od sto moze klima vnatresno da tece/kapa voda stanuva zbor za postara klima, nadvor si tece voda preku crevoto ne e nitu svieno nisto ama vnatre pak si tece aj da kazame kapa?
Затнато одводно црево од внатрешна единица кон надвор.... или пак пукнати пластики на внатрешна единица....

Od sto moze klima vnatresno da tece/kapa voda stanuva zbor za postara klima, nadvor si tece voda preku crevoto ne e nitu svieno nisto ama vnatre pak si tece aj da kazame kapa?

Zavisi kolku e star klmatizerot mozebi da e zatnato zapuseni kondez crevoto ( moze treba hemisko cistenje na klimatizererot ) I zatoa kape vnatre proverete moze I da e potisnato kondez crevoto ( zatoa kape I nadvor I vnatre )

добра економична клима до 25.000 ден. некој предлог?3.5 кв

Здраво друштво, некој да сподели искуство и мислење за најдобар модел на Gree 3.5kw инвертер клима, поточно од кој модел сте највеќе задоволни и кој се најдобро покажани. Фала ви однапред.

Здраво друштво, некој да сподели искуство и мислење за најдобар модел на Gree 3.5kw инвертер клима, поточно од кој модел сте највеќе задоволни и кој се најдобро покажани. Фала ви однапред.
Najmerodavno info moze da ti dadat samo od GreeInfo zasto se edini sto gi imale site uredi na gree, site ostanati moze da si go falat/kudat samo uredot sto go kupile.

U ostalom sto sakas da pravis ti so toj gree 3.5kw inverter ured, kolku pari bi sakal da platis kade bi go postavil ...

Najmerodavno info moze da ti dadat samo od GreeInfo zasto se edini sto gi imale site uredi na gree, site ostanati moze da si go falat/kudat samo uredot sto go kupile.

U ostalom sto sakas da pravis ti so toj gree 3.5kw inverter ured, kolku pari bi sakal da platis kade bi go postavil ...
Би го поставил во дневна соба, најчесто би се користел за ладење во лето и за меѓу сезона за догревање на просторијата бидејќи за примарно греење имам друга опција. Мислев некој да сподели совет од кој модел е задоволен Pular, Charmo, Amber, Fairy бидејќи со цена се тука некаде а која од нив е најдобра за купување.

Би го поставил во дневна соба, најчесто би се користел за ладење во лето и за меѓу сезона за догревање на просторијата бидејќи за примарно греење имам друга опција. Мислев некој да сподели совет од кој модел е задоволен Pular, Charmo, Amber, Fairy бидејќи со цена се тука некаде а која од нив е најдобра за купување.
Појма неам за квалитет која каква е…
Ама ако ти е за догревање у меѓусезона, Амбер дефинитивно ти е оверкил!
Од друга страна Пуларките се ентри модел(и веројатно капиларки..), така да заобиколи ги во широк лак!
Чармо ти се нов модел и не знам кај се наоѓаат во хиерархијата, ама Г-теч што беа само лоши искуства споделуваа луѓето!
Така да Фаири по логика ти останува…

Edit: сега гледам дека Чармо се уствари и поефтини од Пулар… бегај од тие!

Od pogore kažanoto najverojatno, no može i od ušte nešto: ako postojano se držat krilcata vo najdolna položba svrteni prema dole može da dojde do poobilna kondenzacija i protekuvanje.
Mojata bivša klima Fonko on/ off si imaše "zaštita" od vakvo koristenje taka što ako izberete najniska položba pri ladenje posle dva časa avtomatski odeše za stepen pogore...... segašnava ne e osetliva na ova, najverojatno ima golem sobiren kanal za kondenz.
Segašnava pak, naprotiv, ima mod za krilcata da stanat zavesa, baš direktno dole, taka non stop mi stoi na ladenje (baš obratno neli, ladniot vozduh kako potežok treba nagore) ama vaka e mnogu prijatno za koristenje ne ni znaeš deka postoi izvor na duvanje, stavena vo tivok mod (duva upola od prva brzina) so modulacija od 280 do 450 W na ovie vrućini lesno i nečujno ladi okolu 40 m2.

Каде е границата на промени, после која ќе речеме, океј ова више не е Снежана?
Или заувек ќе биде Снежана ако така се вика, па макар постепено се претворила у приказна за хокеарски клуб кој продава дрога.
Во средно на час по македонски јазик имаше лекција за ова: што е плагијат, верзија, авторско право, итн. И писмената по македонски по тој повод беше: Црвенкапа, моја верзија. Слушнавме модерни Црвенкапи, каде Волкот беше моторџија, бабичката беше богаташка, и слично.

Значи одговорот на твоето прашање би бил: сè додека основните белези на познатата приказна се задржани, насловот е тој и се смета за верзија. :)

Значи одговорот на твоето прашање би бил: сè додека основните белези на познатата приказна се задржани, насловот е тој и се смета за верзија. :)
Основни белези? Што се тоа основни белези?
Некако премногу лесно ми личи секој да тврди што кур сака, околу тоа што се и кои се основни белези.

Дали поентата на крај, кога принц мора да ја бакне да оживее, според која нели, љубовта ја победува и смртта, е основен белег?

Основни белези? Што се тоа основни белези?
Некако премногу лесно ми личи секој да тврди што кур сака, околу тоа што се и кои се основни белези.

Дали поентата на крај, кога принц мора да ја бакне да оживее, според која нели, љубовта ја победува и смртта, е основен белег?
За Црвенкапа да ти кажам, мораше да има: девојка што се вика Црвенкапа, бабичка што ја посетува, Волкот што ја брка Црвенкапа.
За Снежана, веројатно девојка што се вика Снежана, седум џуџиња или група од седум лица со кои Снежана живее, лоша кралица што ја брка Снежана. Принцот и бакнежот веројатно би биле ставени или одземени по желба, според мене :)

Ako sakas nesto podobro idi na Amber Premium, ako sakas poeftina varijanta kapilara e isto OK, Pular e OK model , nesto malce pojak od Charmo.
Konzolnata e top varijanta.

Ima li opcija na vivax aeri + da se gleda preku aplikacija potrosuvackata?

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Здраво, ве молам за мислење…Која според вас е подобра опција од следните два инвертери??

SAMSUNG AR35 серија AR12TXHQASINEU/SAMSUNG AR12TXHQASIXEU
или
Midea Extreme Lite Nordic SMART MSAGBU-12HRDN8-QRD0GW

Итно мора да земеме а не се разбирам премногу во овие работо.

Ви благодарамм

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom