Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
и тројката е добар, тој мислам више пати го имам гледано од двојката. И Џенисис не беше лош со Шварценегер. Пре воук ерата мислам најдобра е. Деведесети и до 2015-16та, ту ствар почиње да се ломи.

Mnogu teški prašanja postavuvaš. I jas razmisluvam, za mojata spalna so slična kvadratura mi e potreben inverter, koj teško e da se odbere... mora da e tivka, mora nisko da modulira, ne e primarna snagata i onaka i so 9 ka će ima dovolno, a ne mi se dava pari za skap model. Inače lesno se odbira DAIKIN na primer koj dokažano se za mali prostori, no cenata im e bubreg da prodadeš. Štosot e da se odbere nešto pristupačno no dovolno dobro.
Mene mi se najblisku nekoj model na MIDEA EXTREME ili MIDEA Breezeless no gi nema kako 9 ki i se poskapi normalno... moj sovet voopšto nemoj da gi gledaš klimite pod 30000 den tuka nema da pronajdeš ništo dovolno dobro.

Zavisi kade bidejki na edno mesto istiot model e Edna Cena dodeka na drugo mesto e druga cena ( koj e uvoznik sto si igra so vaka razlicni ceni za isti model )

Zemi Vivax Aeri +

Дали од сите до сега што ги дискутиравме ова би било најидеален избор за горенаведената ситуација:

WHIRLPOOL SPIW309A3WF20 (setec.mk) 2.5ка (9,000БТУ) од Сетек за 30,000 мкд.

Вчера во една продавница ме убедуваа дека за во ваква соба (спална, 16м2 со релативно слаба изолација) 3.5ка да сум земел.

Дали од сите до сега што ги дискутиравме ова би било најидеален избор за горенаведената ситуација:

Вчера во една продавница ме убедуваа дека за во ваква соба (спална, 16м2 со релативно слаба изолација) 3.5ка да сум земел.
Ovoj model (so oznaka A3) ima podobra efikasnost od modelot A2 koj jas go zedov pred 2 meseci i e nesto poskap. Ke imas malku maka so senzorskoto daljinsko koe e moderno no neprakticno, no navika e. Isto i so priklucuvanjeto na Net, ama i toa ednas se pravi i posle e OK. Zatoa core funkciite, greenje, ladenje, zvuk na dvete edinici i kultura na rabota se odlicni, barem kaj mene se taka, a so ogled da ovoj model e ponov i poefikasen, bi rebalo da se i kaj nego barem isti, ako ne i podobri. I ne se grizi sto nekoi moze da ti kazuvaat deka bile isti so Hisense(moze da e samo obratno, ovie da prezele licenca od Whirlpool koj pravi klimi uste pred WW2), no i da e taka, pa Hisense se medju podobrite kineski klimi.

Bidejki nemas izolacija zemi 3.5kw model ne 2.5kw TUKU 3.5 kw

Bidejki nemas izolacija zemi 3.5kw model ne 2.5kw TUKU 3.5 kw
Дај бе бидете сериозни бара за спална каде што ќе држи 18-20 степена и ќе СПИЕ (значи ќе сака што е помала бучава и проток), препорака 3.5кв единица
Да не беше тажно ќе комично
Вака е само трагикомично

@ilowohl најди некој распоред каде со една единица ќе грееш повеќе простории не да ставаш у секоја соба посебна единица

Decki prashav pogore,
ovde ushte ednash.

Shto mislite za cudovo so R410 polneto. Mi go davaat polovno i do demontazha ispravno.

Vnatreshen del:
Fuji RSG12LMCA

Nadvoreshen:
Fujitsu General AOHG12LMCA
585_1587207968.jpg
585_1381884433.jpg

Decki prashav pogore,
ovde ushte ednash.

Shto mislite za cudovo so R410 polneto. Mi go davaat polovno i do demontazha ispravno.

Vnatreshen del:
Fuji RSG12LMCA

Nadvoreshen:
Fujitsu General AOHG12LMCA
Прегледај го приврзокот 383430
Прегледај го приврзокот 383431
Зависи за што го планираш друже
Модел од 2018 година значи не е нешто претерано стар. Има уште некоја година каде би требало да работи без проблем.
Фуџи у принцип имаат респектабилно име во климатизација, може не се најдобри во тоа ама сепак не се на ниво на некои анонимуси што само у МКД ги има (иако претпоставувам за Германија прашуваш)

погледни му ги резултатите на
Еуровент сертификација лесно ќе го најдеш моделов и ќе знаеш од прилика колку може да испорача.

Зависи за што го планираш друже
Модел од 2018 година значи не е нешто претерано стар. Има уште некоја година каде би требало да работи без проблем.
Фуџи у принцип имаат респектабилно име во климатизација, може не се најдобри во тоа ама сепак не се на ниво на некои анонимуси што само у МКД ги има (иако претпоставувам за Германија прашуваш)

погледни му ги резултатите на
Еуровент сертификација лесно ќе го најдеш моделов и ќе знаеш од прилика колку може да испорача.
Abe ne se razbiram zatoa i ve prashav !
Taa kombinacija mi ja davaat polovna za edno 150-220€ (Zavisi kako ce se iscenkam, ama po se izgleda ce bidi 150€)

Inace e koristena samo do letoto 2021 znaci edno 2god. Ostanatoto vreme lezhi vo Vizba

Inace sakam da gream soba so malo kunjice zaedno otprilika 22-25m²
Ne mnogu salam izolirana.
Me interesira kako bi se dvizhela potroshuvackata i dali e dovolno cudovo za taa prostorija.

Последно уредено:
Abe ne se razbiram zatoa i ve prashav !
Taa kombinacija mi ja davaat polovna za edno 150-220€ (Zavisi kako ce se iscenkam, ama po se izgleda ce bidi 150€)

Inace e koristena samo do letoto 2021 znaci edno 2god. Ostanatoto vreme lezhi vo Vizba

Inace sakam da gream soba so malo kunjice zaedno otprilika 22-25m²
Ne mnogu salam izolirana.
Me interesira kako bi se dvizhela potroshuvackata i dali e dovolno cudovo za taa prostorija.

Ako klmata e vo red (sto ne mozes da utvrdis dodeka ne ja montiras, zatoa baraj nekakva garancija, makar na zbor) za 150E sekako vredi Fuji koristeno 2 godini. Nova bi bila +/- 700 Evra. Bitno e da doznaes zosto klimata se prodava, odn. zosto e demontirana po 2 godini upotreba, ako na pr. smenile cela klimatizacija vo kucata toa bi bilo vo red. Ne e loso i dobro da ja iscistis pred montaza, toa e mnogu polesno otkolku na zid da se pravi. Potoa monter koj ke ja vakuumira dobro i bi trebalo da te tera dosta godini.

Ako klmata e vo red (sto ne mozes da utvrdis dodeka ne ja montiras, zatoa baraj nekakva garancija, makar na zbor) za 150E sekako vredi Fuji koristeno 2 godini. Nova bi bila +/- 700 Evra. Bitno e da doznaes zosto klimata se prodava, odn. zosto e demontirana po 2 godini upotreba, ako na pr. smenile cela klimatizacija vo kucata toa bi bilo vo red. Ne e loso i dobro da ja iscistis pred montaza, toa e mnogu polesno otkolku na zid da se pravi. Potoa monter koj ke ja vakuumira dobro i bi trebalo da te tera dosta godini.
Izvadena e zatoa shto pocinal tatko mu i moral da ja napushti kujcata shto ja koristel pod kirija.

A konkretno za kolku m³ ili m² e dobra i kako izgleda so potroshuvackata konkretno sprema podatocite pogore?
Fala

Последно уредено:
Здраво дечки.
Во план сум да земам Тошиба клима за загревање на 40-45м2 кај татко ми какво милење имате. Кај мене имам Хаиер кој повеќе го нема кај нас на продажба јас сум одлично задоволен од затоплувањето во зима. Модулацијата на Хаиерот паѓа до 600w. Е сега повеќе се одлучивме за Тошиба заради подостапни делови мислам.

Фала

Izvadena e zatoa shto pocinal tatko mu i moral da ja napushti kujcata shto ja koristel pod kirija.

A konkretno za kolku m³ ili m² e dobra i kako izgleda so potroshuvackata konkretno sprema podatocite pogore?
Fala
Баш оваа комбинација на внатрешна и надворешна не ја најдов на Нет (едната е од Fuji Electric а другата Fujitsu) но со оглед да се сестрински фирми, се е можно. Ефикасноста за греење е на граница меѓу ++ и +++ (СКОП 4,0) а за ладење 7,0 што е над просек и е +++ (гранична вредност за 3+ е од 6,1 нагоре).
Е сега за колку м2 е тешко да се каже, 12-ките ги декларираат најчесто за 25-30 м2. Во пракса многу влијае изолацијата на просторот и навиките за температура. За ладење нема да има проблем и над 35 м2, а за греење, да речеме 20-25 м2, зависно од погоре споменатите фактори.
Потрошувачката ќе ја видиш во сметката за струја :) сигурно ќе е помала од просечна кинеска клима.

Дај бе бидете сериозни бара за спална каде што ќе држи 18-20 степена и ќе СПИЕ (значи ќе сака што е помала бучава и проток), препорака 3.5кв единица
Да не беше тажно ќе комично
Вака е само трагикомично

@ilowohl најди некој распоред каде со една единица ќе грееш повеќе простории не да ставаш у секоја соба посебна единица
Ako nema izolacija sepak treba 3.5 kw ako ima togas 2.5kw Dokolku ima moznost so eden klimatizer da topli I ladi poveke prostorii togas super ( no se zavisi do konfiguracijata na prostorot dali moze so eden klimatizer ili mora poveke klimatizeri vo site prostorii )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom