Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Imam i dobra ponuda za HISENSE QG35XV0E ENERGY PRO plus

Ima nekoj iskustvo so ovoj brend?

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Моите сакаат да земат клима-инвертор за стан од 45 квадрати, што би препорачале? Јас воопшто не се разбирам па затоа прашувам.

Моите сакаат да земат клима-инвертор за стан од 45 квадрати, што би препорачале? Јас воопшто не се разбирам па затоа прашувам.
би препорачал

Klima GREE PULAR Premium GWH12AGC-K6DNA1A со 10 год.гаранцијаа

Dali tie 45m2 e otvoren celosen proctor bez pregradni cidovi ili se poveke prostorii ( sobi ) vo tie 45m2 ?

Nekoj iskustvo so hisence?
Pokonkretno HISENSE QG35XV0E ENERGY PRO plus

Gree momentalno ima 10 godisna garancija bez godisen trosok, mislam deka pogolem argument nema
/// Za svaku pohvalu je takva garancija ako ne postoji nesto "izmedju redova". Za 10 god ja bre za sebe ne znam gde cu da budem :)...........Sa druge strane klime i nisu neka mnogo pokvarljiva roba. .............. Imam cak i 1 kom Rowa on-off iz 2002. I dan danas radi kao i prvog dana. Nikada nikakav kvar ................ Moje je misljenje da cak i garancija ne moze da mi bude vaznija od kulture rada, modulacija i slicno. ...... Nijedan uredjaj mi nikada nije imao nikakav kvar, a koristim invertere vise od 10 godina. ....... Niti placam bilo kakav godisnji servis jer je to prodavanje magle. Tako da postoji takodje jos bitnih argumenata kao sto kazes. Ali to sam samo ja, ... nekome je mozda bitnije da ima dugu garanciju, a da li klima ne ume da spusti ispod 500-600w --- to mu nije toliko bitno.

//// Najbitnije kod klima su po meni tri stvari: da spram prostora i gubitaka kupis tacan i proveren uredjaj za taj prostor, da ga pravilno pozicioniras, da ga kako treba pravilno i po pravilima struke instaliraju //////

Nekoj iskustvo so hisence?
Pokonkretno HISENSE QG35XV0E ENERGY PRO plus

Другар зема Hisense таква 3.5 2023 модел,не се погоди воопшто,па со судни маки ја врати некако после 4 пати доаѓањето на сервис и кавките му ја заменија со Vivax Aeri 3.5+ сега тоа е мое искуство,но горе доле многу се незадоволни.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Треба да се грејат околу 50 квадратни метри во куќа (изолација стиропор, дрвени прозорци) во период на меѓусезона есен/пролет + ладење во лето.
Дали е добар избор Gree CHARMO PREMIUM GWH18ATDXB-K6DNA1A?
Дали знае некој која е разлика помеѓу Gree CHARMO и PULAR моделите?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom