- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.961
- Поени од реакции
- 86.293
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Pa isto ti e i so Toshiba, i mene me lazea deka ke ja sredat, deka se samo vibracii, deka e ispravna, i sega posle 2 godini otkako imase nekolku defekti a problemite seuste ostanaa, mi ostana izbor da go prodadam stanot i da se nadevam deka vo novata zgrada Toshiba ke bida kompatibilna so zidovite pa nema da sviri. Taka da pred da se kupi odreden klima ured, treba da se proveri so arhitektite koi klima uredi se kompatibilni so tipot na gradba, ziv i konstrukcija, pa duri posle da se kupi klima. Ili pak prvin da se kupi klima, ama posle da se bara gradba koja e kompatibilna so klimata.Komšo sećaš li se kako si varao ljude kojima Gree klime ne rade dobro da će da prorade čim se zidovi zagreju za neki danKad ni posle 3-4 dana nisu dobro održavale temperaturu i loše modulirale onda si im napisao da im prostorije nisu dobre za klimu ili da im klime nisu dobro postavljene.Jedan korisnik je napisao da zidari čekaju napolju da ozidaju sobe u kojima će Gree klime da rade dobro
![]()
Od iskustvo da ti kazam gledam od tipovi na izolacija nemas iskustvo,slobodno zemi nareden pat nekoj low budget klima ured pa da mozes da si gi zapoznaes site komsii.Ubavo si pisa zemi si stan napraven po standard ne da gledate sareni fasadi I pvc stolarija pa za klimice e lesna rabota!Pa isto ti e i so Toshiba, i mene me lazea deka ke ja sredat, deka se samo vibracii, deka e ispravna, i sega posle 2 godini otkako imase nekolku defekti a problemite seuste ostanaa, mi ostana izbor da go prodadam stanot i da se nadevam deka vo novata zgrada Toshiba ke bida kompatibilna so zidovite pa nema da sviri. Taka da pred da se kupi odreden klima ured, treba da se proveri so arhitektite koi klima uredi se kompatibilni so tipot na gradba, ziv i konstrukcija, pa duri posle da se kupi klima. Ili pak prvin da se kupi klima, ama posle da se bara gradba koja e kompatibilna so klimata.
@jay993 star e postov ama me interesira buferive so koi e zashtrafena klimata za drzachite si dojdoa so klimata ili dopolnitelno gi kupuvashe?
Se nadevam kje prochitash i kje odgovorish.
Pozdrav!
ne si go razbral postot, ne se raboti za izolacija, tuku za "neispravni" zgradi koi iako mozat da izdrzat zemjotres so jacina od 5-6-7 stepeni, sepak ne mozat da gi izdrzat vibraciite sto gi predizvikuva Toshiba inverterot, pa se sozdavaat vibracii koi idat od nadvoresna edinica i se slusaat vnatre vo soba iako ima 5+ metri cevki, no jacinata na kompresorot e tolku golema sto celata zgrada pocnuva da vibrira po nekolku casa. Zatoa sprema oficijalna izjava od prodavacite i serviserite na Toshiba, koga freonot minuva niz cevkite moze da se ocekuva konstatno svirenje i zuenje vo odredeni zgradi (e sega posto ne se arhtekti, tuku priuceni monteri, ne znaat da kazat koi zgradi se dovolno zdravi za da ja izdrzat jacinata na toshiba inverterite bez da predizvikaat nesakani cudni zvuci i eventualno ostetuvanja na samata zgrada, sepak toa e jak ekonomicen kompresor koj so minimalna potrosuvacka na struja najverojatno moze i da srusi zgrada so tek na vreme)Od iskustvo da ti kazam gledam od tipovi na izolacija nemas iskustvo,slobodno zemi nareden pat nekoj low budget klima ured pa da mozes da si gi zapoznaes site komsii.Ubavo si pisa zemi si stan napraven po standard ne da gledate sareni fasadi I pvc stolarija pa za klimice e lesna rabota!
Toa se vika rezonantna frekfencija i nema nikakva vrska so kvalitetot na gradbatane si go razbral postot, ne se raboti za izolacija, tuku za "neispravni" zgradi koi iako mozat da izdrzat zemjotres so jacina od 5-6-7 stepeni, sepak ne mozat da gi izdrzat vibraciite sto gi predizvikuva Toshiba inverterot, pa se sozdavaat vibracii koi idat od nadvoresna edinica i se slusaat vnatre vo soba iako ima 5+ metri cevki, no jacinata na kompresorot e tolku golema sto celata zgrada pocnuva da vibrira po nekolku casa. Zatoa sprema oficijalna izjava od prodavacite i serviserite na Toshiba, koga freonot minuva niz cevkite moze da se ocekuva konstatno svirenje i zuenje vo odredeni zgradi (e sega posto ne se arhtekti, tuku priuceni monteri, ne znaat da kazat koi zgradi se dovolno zdravi za da ja izdrzat jacinata na toshiba inverterite bez da predizvikaat nesakani cudni zvuci i eventualno ostetuvanja na samata zgrada, sepak toa e jak ekonomicen kompresor koj so minimalna potrosuvacka na struja najverojatno moze i da srusi zgrada so tek na vreme)
Eve drugar istite buferi se staveni i na mojata klima inaku pred 4 god gi kupiv od Avto delovi gi ima vo sekoja prodavnica e ima razliciti dimenzii eve ti dve sliki ke vides sto dimenzija se mojive inaku 4 te bufera ja drzat 7kw klima koja tezi 56 kila i nema nikakvi zuenja vibracii tresenja eptem mirno si raboti nadvoresnata edinica.