Здраво, ми треба совет околу купување нов клима уред првенствено наменет за греење во зимскиот период.
Ситуацијата е следна.
2 спрата (40 квадрати секој)
На горниот спрат веќе има инсталирано Самсунг клима 3.5 kW (минимум работна температура -7 С што во зима моментално знае да е недоволно) која потенцијално може да се демонтира.
Идеата ми е на двата спрата да имам по една глава.
Опциите се следни:
1. Една нова надворешна единица со две нови глави внатре.
2. Нова клима само за долниот спрат (ќе се користи само за греење во зима), и Самсунг да си остане горе (ќе се користи воглавно за ладење во лето и ,,догрејување'' во зима)
Објектот има 10/10 изолација и 6-7 kW вкупно е повеќе од доволно моќност.
Ако може да добијам совет од поупатените членови за best value/money во однос на бренд и комбинација.
Исто така ме интересира која е главната разлика/предност/недостаток на главите внатре да се стандардни (горна зона што се монтираат) и перепентни(вака ги сретнав незнам како е правилно се нарекуваат), ниско што се монтираат (личат на панели).
Буџет: 1000-1500e
Фала однапред.
Ситуацијата е следна.
2 спрата (40 квадрати секој)
На горниот спрат веќе има инсталирано Самсунг клима 3.5 kW (минимум работна температура -7 С што во зима моментално знае да е недоволно) која потенцијално може да се демонтира.
Идеата ми е на двата спрата да имам по една глава.
Опциите се следни:
1. Една нова надворешна единица со две нови глави внатре.
2. Нова клима само за долниот спрат (ќе се користи само за греење во зима), и Самсунг да си остане горе (ќе се користи воглавно за ладење во лето и ,,догрејување'' во зима)
Објектот има 10/10 изолација и 6-7 kW вкупно е повеќе од доволно моќност.
Ако може да добијам совет од поупатените членови за best value/money во однос на бренд и комбинација.
Исто така ме интересира која е главната разлика/предност/недостаток на главите внатре да се стандардни (горна зона што се монтираат) и перепентни(вака ги сретнав незнам како е правилно се нарекуваат), ниско што се монтираат (личат на панели).
Буџет: 1000-1500e
Фала однапред.
ke mora Riki da pazi na cas u Chinatown.
samo da ne preporacaat nekoj so tri?+++ Testiran u Servisooo u Chinatown? A I Riki go nem da prenese iskustvo so 6ta tata klima od No.1