Toa zatoa sto ti taka sakas i mislis?Во старт грешиш со есапот. Влезните модели на кинеските не се нешто за споредба. Ако споредуваш по општ квалитет, ефикасност или пријатност во просторот, тогаш споредувај влезни јапонски со најмалку средни кинески, на пр. Fairy so Seira/SRC/HR. А ако споредуваш со трајност, тогаш влезните и други јапонски воопшто не можеш да ги споредуваш со кинеските, коеф. е барем х2.
Не мора да те убедувам јас, сам спореди ја ефикасноста на пр. на Seira New со некоја кинеска од средна, па и повисока класа и ќе ја видиш разликата во цена колкава е.
А тоа што јапонецот не мора да оди со дампинг цена и дампинг квалитет од на пр. 25,000 е поради тоа што има бренд изграден 50+ години, потврден квалитет и трајност, па на сметка на тоа ке стави и поголема заработка во %.
Za da e polesno objasnuvanjeto kolku si se zaebal koga ke kupis japanka?
Автоматски споено мислење:
Ti izgleda postojano si janteras tebe kako ti odgovara, sporeduvaj so product fiche, zaebi energetski.Што сакаш нека е.... четврто.... еве пак ќе ти одговорам.
Да, се трудам да бидам прецизен.
Поефтин... ама не е 2/3 поефтин.
Не е убаво да се лаже дека кинезите (особено грее) се така ефтини како што си мислиш и пропагираш.
Сите модели што ги пратив погоре (од 5ките) номинално викаат дека ќе испорачаат исто (5kw ладење/6kw греење).
За сите од нив има и еуровент, освен за Амберот!
Не би се радувал многу многу на пишаните 10kw кај Амбер премиум... пошо така испаѓа појак и од Амбер Норидик - а според енергетскава не ќе да е.
![]()
![]()
Додека сне кај Нордик Амберот... тогаш ај молимте објасни како тоа 18ката Амбер Нордик е дури појака од 24ката Амбер Нордик за во ладна зона.
![]()
![]()
Кај Грее хартија трпи све...
Тука ќе видиш и како мојата Хансол 12ка со Sanyo компресор е појака од твојата Амбер Нордик 12ка со Gree two-stage компресор.
Koj manipulator si.
Последно уредено: