Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Браво ќе пробам да набавам инфра термометар,ќе пробам конечно нешто паметно фала за одговорот.
А внатре помеѓу усис и издув како ќе ги измерам со и инфра термометар или на друг начин?

Не ми е јасно зошто не ставите на ауто и пријатно , нека си ја она мисли што како.
И од каде тоа дека тие што имаат ниска модулација не може да грејат со повеке.Колку е потребно толку си работат. Ако е 100км на автопат зар не можам да возам со 200.

Златко412 не можам од оваа год да споделам потеошувачка али сигурно би била помалку од лани како што велат нее толку ладно.
Лани имаше денови со минус 15 па ми трошеше и дури 12 кв на ден

1. Ova so bold cel post e kako zolt karton nesto? Demek sledno ke bide koristenje Caps Lock? Za da znam kako da go razberam i na sto pazam.
Ne, slučajno sum stisnal Ctrl+B, nemam namera da te iskaram ili nešto drugo, se izvinuvam....
Od kade ispadna deka e moja formula ne znam, gledaš deka i jas ja napađam.

Последно уредено:
А внатре помеѓу усис и издув како ќе ги измерам со и инфра термометар или на друг начин?
Grubo da no daleku od točno, no za orientacija dovolno. Gađaj ja plastikata ne vozduhot i će e tuka nekade.

Последно уредено:
Samo da znaeš, verojatno i znaeš kolku si vo pravo. Na edna faza ne smee poveće od 3600W , taka se i dimenzioniraat kućnite instalacii.
Bidejki spomna za dimenzionirani instalacii, kako e redot po propis za 5.5ka klima da e vrzana ?
Nedelava na minusnite temperaturi, posle 22h, ja pustam na max 30 i max fan (5), klimata konstantno raboti od 2.2 do 2.6 kw,
pri sto kabelot od klima do steker posle nekoj saat rabota e mnogu topol, stanuva zbor za kabel 4 x 1.5mm, normalno e ova ili potrebno e pogolem presek, prasuvam bidejki ne se razbiram a pocnuva da me nervira toa greenje na kabel.

Bidejki spomna za dimenzionirani instalacii, kako e redot po propis za 5.5ka klima da e vrzana ?
Nedelava na minusnite temperaturi, posle 22h, ja pustam na max 30 i max fan (5), klimata konstantno raboti od 2.2 do 2.6 kw,
pri sto kabelot od klima do steker posle nekoj saat rabota e mnogu topol, stanuva zbor za kabel 4 x 1.5mm, normalno e ova ili potrebno e pogolem presek, prasuvam bidejki ne se razbiram a pocnuva da me nervira toa greenje na kabel.
Ke raboti i so toj kabel sega so go imas.
no pametno e da stavis presek x2.5 i nemas gajle. I po moznost, no ne e moralno, da go odneses direktno na razvodna tabla, na osigurac. Eden osigurac od 15A za nego i zaboravi go. Malku e predimenzioniran za taa jacina na klimata no ako se zeme predvid deka optovaruvanjeto e dolgotrajno i neprekinato, sekako deka e pametna merka za da imas 100% sigurnost.

Последно уредено:
Grubo da no daleku od točno, no za orientacija dovolno. Gađaj ja plastikata ne vozduhot i će e tuka nekade.
Како е во Тетово со монтерите, праваат вакуумизација некој или сите/никој?
пс.се обидов да ти пишам во порака ама нешто не ми дава , или ја не можам да му фатам ред :)

Ništo ne se razlikuvaat od ostanatite monteri so alibi vakuumiranje..... jas koga mojata sakaše da ja "vakumira" mu rekov ne se zamaraj, a toj začuden ama samo 5 min za proverka na holenderite. Aj mu dozvoliv, ama stavi troa maslo i ne ni treba da proveruvaš, gleam deka dobro gi napravil.

Jas nikogaš ne bi kupil rebrendirana klima, trgovcite kako Vivaks si naručuvaat paket po želba koj vo slučajov Midea treba da go sklopi. Normalno želbata im e što možno najgolem profit, a sepak nekako da se trkala.
Što misliš deka Midea nema profit? Pa na toj profit se ugraduva i Vivaks i se toa na smetka na kvalitet na proizvodot.
Poradi toa moj sovet kupuvaj od proizvoditel ne od trgovec.

Mnogu podobar izbor se oem brendovite bidejki Fabrikata ( primer Haier Midea Gree ) vo oem brendovite go vlozuva najkvalitetnoto dodeka vo svoite modeli samata fabrika stava od se ponesto Zatoa imse Gree Hansol so SANYO compressor koj bese ekstra i Gree Hansol so Gree Landa Compressor koj bese uzas zatoa velam mnogu podobar izbor se ( oem Midea Gree Haier ) odkolku Orginal Midea Gree ili Haier no nameneti za tret pazar odnosno tret kvalitet

Ако се одлучам секако,фала на мислење,и оваа нa gree е во игра ме фаќа око,секако и погоре спомантите vivax i hair.

Moj sovet osven Vivax Aeri i Haier Tundra Dobar model e i ovoj

Дојде и тој момент. Се обелодени дека Лук Скајвокер цело време бил геј.
Да знаеше тогаш Рајан Џонсон немаше толку да го усере. Сеа гарант се кае што го сроза и усра толку.

Mnogu podobar izbor se oem brendovite bidejki Fabrikata ( primer Haier Midea Gree ) vo oem brendovite go vlozuva najkvalitetnoto dodeka vo svoite modeli samata fabrika stava od se ponesto Zatoa imse Gree Hansol so SANYO compressor koj bese ekstra i Gree Hansol so Gree Landa Compressor koj bese uzas zatoa velam mnogu podobar izbor se ( oem Midea Gree Haier ) odkolku Orginal Midea Gree ili Haier no nameneti za tret pazar odnosno tret kvalitet

Moj sovet osven Vivax Aeri i Haier Tundra Dobar model e i ovoj

Hahaha….pogolema glupost nemam cueno. Gi boli stapot brendovite za OEM, pa uste poveke zatoa sto site OEM baraat poeftino sranje.

Sto klima e toa za 1 saat da zgolemi samo 1.5 stepena a potrosuvacka od 2400w
Pa i toa sto odrzuvas doma na 22 stepena e ladno be drugar na mene ke mi e ladno mozebi ti si zamorliv pa sakas poniska kaj mene denje dostiga do 25 a navecer 24 stepena.
Kaj mene 7kw inventor Nemesis ovaa nedela kako fanaa niskit minisni temperaturi denje bidejki sum na jug cel den pece sonce raboti so okolu 1000w e navecer e promenliva potrosuvackata i raboti od 1250-1400w a znae da povlece i 4200 w posle defrost koj mnogu retko gi ima a trae okolu 3 do 4 minuti a grejam 80 kvadrata dnevna okolu 50 kvadrata hodnik i 2 spalni ispaga okolu 80 a spratot e 120 kade edna spalna i kupatilo ne se grejat.
Mojata e
TOSHIBA RAS-B24J2KVSG-E / RAS-24J2AVSG-E EDGE

E mojava ne mozi da povlece setirana na 30c poveke od 2420w na -7c ,a kutrata predala samo 8.8kw toplina. Ne gi biva japoncinava da pravat tolku jaki klimi sto ke povlekuvaat mnogu stuja.Tie sakaat so malce da dobijat mnogi,ekonomicni se.Ne e ko tvojata :zver: i da mozi da povleci 4200w.kako bese imeto Invertor Nmsis ,oem GREE.
A deka nokta e 22c temperaturata doma,pa mene taka mi odgovara,si ja brkam onaa rabota.Ne ke potam.Ako treba i na ladenje ke ja vklucam.
Ama izgled ti slabo si ja brkas onaa rabota,i zato ti studi noke.Ti preporacuvam Vijagra,samo posle konsultacija so lekar.
A deka za 1h krenala 1,5c jas mislam deka dovolno krenala.Del od tie 9kw sto gi ispustila otisle na odrzavanje ,a ostanatiot del bile visok i ja krenale tem.za 1,5c.Sepak ndvor e -7c.
Tvojot i mojot prostor ne se isti.Mene brat mi ne me topli odozgora,kako tebe.
Jas barem se potrudiv i se uveriv deka na -7c Toshibava go dava polniot kapacitet sto go vetila,i toa i go prezentirav kolku sto mozam poslikovito so zborovi.
A ti so sto si se potrudil da doprineses na temava sem da se ismevas.
Sto pogresno napraviv vo prethodniot post,pa ti da se ismevas?
Zasrami se.
Se samo majtapcii.

Mojata e
TOSHIBA RAS-B24J2KVSG-E / RAS-24J2AVSG-E EDGE

E mojava ne mozi da povlece setirana na 30c poveke od 2420w na -7c ,a kutrata predala samo 8.8kw toplina. Ne gi biva japoncinava da pravat tolku jaki klimi sto ke povlekuvaat mnogu stuja.Tie sakaat so malce da dobijat mnogi,ekonomicni se.Ne e ko tvojata :zver: i da mozi da povleci 4200w.kako bese imeto Invertor Nmsis ,oem GREE.
A deka nokta e 22c temperaturata doma,pa mene taka mi odgovara,si ja brkam onaa rabota.Ne ke potam.Ako treba i na ladenje ke ja vklucam.
Ama izgled ti slabo si ja brkas onaa rabota,i zato ti studi noke.Ti preporacuvam Vijagra,samo posle konsultacija so lekar.
A deka za 1h krenala 1,5c jas mislam deka dovolno krenala.Del od tie 9kw sto gi ispustila otisle na odrzavanje ,a ostanatiot del bile visok i ja krenale tem.za 1,5c.Sepak ndvor e -7c.
Tvojot i mojot prostor ne se isti.Mene brat mi ne me topli odozgora,kako tebe.
Jas barem se potrudiv i se uveriv deka na -7c Toshibava go dava polniot kapacitet sto go vetila,i toa i go prezentirav kolku sto mozam poslikovito so zborovi.
A ti so sto si se potrudil da doprineses na temava sem da se ismevas.
Sto pogresno napraviv vo prethodniot post,pa ti da se ismevas?
Zasrami se.
Se samo majtapcii.

pa ti si eden perverzen samobendisam momak od Bitola
eve ovde so site si zakacen site gi vregas bezabraznik eden si be ti neviden nekulturen se pravis mutav kako da si malku retardiran mi izgledas ako dupes na minus 7 toa e tvoe sigurno sakas vo mumii da fukas.
e voa se vika vreganje posle tvoeto vreganje sigurno i tebe po 1,5 santim ti se kreva ama ajde teraj rabota so tvojata tesiba da cekas eden saat da nakaci 1.5 stepena pa mojava ke e izede be tvojata
ajde ovaa vecer stavi na 24 pa da vides sto e komfor a na vaka na 22 .
pozdrav ubav vikend sekoe dobro i golem dilizer si

EVE TI SLIKICKI SEGA GI SLIKAV KOLKU SI TROSE KOJA TEMPERATURA E POSTIGNATA I KAKO E SETIRANO DALINSKOTO AJDE STAVI TI OD TVOJATA SEGA SLIKANI PA DA VIDEME

Attachments

• 20230210_190417.jpg
    20230210_190417.jpg
    1,8 MB · Прегледи: 42
  • 20230210_190337.jpg
    20230210_190337.jpg
    1,4 MB · Прегледи: 44
  • 20230210_190352.jpg
    20230210_190352.jpg
    3,9 MB · Прегледи: 44
  • 20230210_190957.jpg
    20230210_190957.jpg