Samo da znaeš, verojatno i znaeš kolku si vo pravo. Na edna faza ne smee poveće od 3600W , taka se i dimenzioniraat kućnite instalacii.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Samo da znaeš, verojatno i znaeš kolku si vo pravo. Na edna faza ne smee poveće od 3600W , taka se i dimenzioniraat kućnite instalacii.
А внатре помеѓу усис и издув како ќе ги измерам со и инфра термометар или на друг начин?Браво ќе пробам да набавам инфра термометар,ќе пробам конечно нешто паметно фала за одговорот.
Ne, slučajno sum stisnal Ctrl+B, nemam namera da te iskaram ili nešto drugo, se izvinuvam....1. Ova so bold cel post e kako zolt karton nesto? Demek sledno ke bide koristenje Caps Lock? Za da znam kako da go razberam i na sto pazam.
Da so takov merac ke stavam slika posle rucek sega sum na rabota ke videte kade pisuva low 0.5w i high 4200w go imam okolu 4 godini ne e zastanal do sega.
Grubo da no daleku od točno, no za orientacija dovolno. Gađaj ja plastikata ne vozduhot i će e tuka nekade.А внатре помеѓу усис и издув како ќе ги измерам со и инфра термометар или на друг начин?
Bidejki spomna za dimenzionirani instalacii, kako e redot po propis za 5.5ka klima da e vrzana ?Samo da znaeš, verojatno i znaeš kolku si vo pravo. Na edna faza ne smee poveće od 3600W , taka se i dimenzioniraat kućnite instalacii.
Ke raboti i so toj kabel sega so go imas.Bidejki spomna za dimenzionirani instalacii, kako e redot po propis za 5.5ka klima da e vrzana ?
Nedelava na minusnite temperaturi, posle 22h, ja pustam na max 30 i max fan (5), klimata konstantno raboti od 2.2 do 2.6 kw,
pri sto kabelot od klima do steker posle nekoj saat rabota e mnogu topol, stanuva zbor za kabel 4 x 1.5mm, normalno e ova ili potrebno e pogolem presek, prasuvam bidejki ne se razbiram a pocnuva da me nervira toa greenje na kabel.
Како е во Тетово со монтерите, праваат вакуумизација некој или сите/никој?Grubo da no daleku od točno, no za orientacija dovolno. Gađaj ja plastikata ne vozduhot i će e tuka nekade.

Jas nikogaš ne bi kupil rebrendirana klima, trgovcite kako Vivaks si naručuvaat paket po želba koj vo slučajov Midea treba da go sklopi. Normalno želbata im e što možno najgolem profit, a sepak nekako da se trkala.
Što misliš deka Midea nema profit? Pa na toj profit se ugraduva i Vivaks i se toa na smetka na kvalitet na proizvodot.
Poradi toa moj sovet kupuvaj od proizvoditel ne od trgovec.
Ако се одлучам секако,фала на мислење,и оваа нa gree е во игра ме фаќа око,секако и погоре спомантите vivax i hair.
Hahaha….pogolema glupost nemam cueno. Gi boli stapot brendovite za OEM, pa uste poveke zatoa sto site OEM baraat poeftino sranje.Mnogu podobar izbor se oem brendovite bidejki Fabrikata ( primer Haier Midea Gree ) vo oem brendovite go vlozuva najkvalitetnoto dodeka vo svoite modeli samata fabrika stava od se ponesto Zatoa imse Gree Hansol so SANYO compressor koj bese ekstra i Gree Hansol so Gree Landa Compressor koj bese uzas zatoa velam mnogu podobar izbor se ( oem Midea Gree Haier ) odkolku Orginal Midea Gree ili Haier no nameneti za tret pazar odnosno tret kvalitet
Moj sovet osven Vivax Aeri i Haier Tundra Dobar model e i ovoj
![]()
Инвертер клима уред LG S12 EQ.NSJ/UA3, 3.5/4.0KW, R32
•Инвертер клима уред •Капацитет на ладење:3,5 kW А++ •Капацитет на греење:4,0 kW А+ •Работна температура:-15~46 •R32 фреон •Ниво на бучава: 59/65dBwww.neptun.mk
Mojata eSto klima e toa za 1 saat da zgolemi samo 1.5 stepena a potrosuvacka od 2400w
Pa i toa sto odrzuvas doma na 22 stepena e ladno be drugar na mene ke mi e ladno mozebi ti si zamorliv pa sakas poniska kaj mene denje dostiga do 25 a navecer 24 stepena.
Kaj mene 7kw inventor Nemesis ovaa nedela kako fanaa niskit minisni temperaturi denje bidejki sum na jug cel den pece sonce raboti so okolu 1000w e navecer e promenliva potrosuvackata i raboti od 1250-1400w a znae da povlece i 4200 w posle defrost koj mnogu retko gi ima a trae okolu 3 do 4 minuti a grejam 80 kvadrata dnevna okolu 50 kvadrata hodnik i 2 spalni ispaga okolu 80 a spratot e 120 kade edna spalna i kupatilo ne se grejat.
i da mozi da povleci 4200w.kako bese imeto Invertor Nmsis ,oem GREE.Mojata e
TOSHIBA RAS-B24J2KVSG-E / RAS-24J2AVSG-E EDGE
E mojava ne mozi da povlece setirana na 30c poveke od 2420w na -7c ,a kutrata predala samo 8.8kw toplina. Ne gi biva japoncinava da pravat tolku jaki klimi sto ke povlekuvaat mnogu stuja.Tie sakaat so malce da dobijat mnogi,ekonomicni se.Ne e ko tvojatai da mozi da povleci 4200w.kako bese imeto Invertor Nmsis ,oem GREE.
A deka nokta e 22c temperaturata doma,pa mene taka mi odgovara,si ja brkam onaa rabota.Ne ke potam.Ako treba i na ladenje ke ja vklucam.
Ama izgled ti slabo si ja brkas onaa rabota,i zato ti studi noke.Ti preporacuvam Vijagra,samo posle konsultacija so lekar.
A deka za 1h krenala 1,5c jas mislam deka dovolno krenala.Del od tie 9kw sto gi ispustila otisle na odrzavanje ,a ostanatiot del bile visok i ja krenale tem.za 1,5c.Sepak ndvor e -7c.
Tvojot i mojot prostor ne se isti.Mene brat mi ne me topli odozgora,kako tebe.
Jas barem se potrudiv i se uveriv deka na -7c Toshibava go dava polniot kapacitet sto go vetila,i toa i go prezentirav kolku sto mozam poslikovito so zborovi.
A ti so sto si se potrudil da doprineses na temava sem da se ismevas.
Sto pogresno napraviv vo prethodniot post,pa ti da se ismevas?
Zasrami se.
Se samo majtapcii.