- Член од
- 19 март 2021
- Мислења
- 222
- Поени од реакции
- 545
Колку што можев да прочитам по форуми, луѓето најмногу се жалат на Gree и само тие клими се рекламирани и вратени во некои случаи. Дали има вратени клима уреди од нека друга марка? Најголемиот проблем на кој се жалат е лошата модулација и неправилното одржување на температурата. Има милион такви објави на форуми. Интересно е што под-брендовите направени од Gree во многу случаи подобро функционираат, подобро модулираат. Интересно е и тоа што скоро сите Gree клими со тежок и јак хардвер имаат такви недостатоци и проблеми. Зборувам за Gree што се продава овде и во некои околни држави. А цените им се веќе толку високи што според мене е чиста глупост да се купи такво нешто, ако за 10% повеќе или за иста цена можеш да купиш совршен јапанец. Брат ми ми го врати Gtech, и купи FH и вреди секој динар. Fujitsu LT е достапен во Србија за 950е, да речеме. И сега, треба да изберам помеѓу LT и Amber ?
Можам да ставам ЛТ во 20м2 и да работи перфектно, а за Амбер ми треба сала од 100м2. Во исто време, ЛТ ќе работи совршено во салата од 100 м2 

Последно уредено: