Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво,да би проверил на
Што клима користите?
Haier AS35TADHRA-THC /1U35MEEFRA-1 Tundra Plus
Автоматски споено мислење:

Se oma po internet samo treba da se potrudi covek pa eve ti video kako

Normalno e da duva non stop otkolku da ti isklucuva i odma ke zaladi vo prostorijata znaci dobro si modulira samata klima sigurno i ubavo be gree doma.
Baravte kako se povrzuva preku wifi ke pobaras na you tube ima mnogu videa kako se konektira e treba da znaes dali ima wi fi modul vo klimata vgradeno
Фала ти многу за одговорот.

Прва сметка за греење на клима ми стигна во просек со минатите сметки има истрошено од прилика 96 киловати за две недели на 22 температура и на ауто фен. Имам "Toshiba Sorai Edge RAS-B16JKVSG" и сум презадоволен како тотално без искуство во оваа област. Ќе ја видиме првата целосна сметка во месец Декември со поладни денови. Поздрав

Со здравје да се служиш!
Ако не ти е проблем напиши од каде и по која цена го зема Shorai-то. Некако тргна тука просветлувањето ценовно за Shorai дерикожите домашни, на пример цена во Мобиле МК: Shorai 16 T mob1.jpg Shorai 16 T mob3.jpg Во грција моментално: Shorai 16 gr.jpg

Разликата е 18400д. или само 300 еврушки:( за Toshiba Sorai Edge RAS-B16JKVSG!

Гледам бајаги познавачи на инвертер па сакав да прашам нешто??
Јас имам инсталирано грее 3.5кw 18ка и дали треба вода надвор да тече преку цревото или не ??

Јас имам инсталирано грее 3.5кw 18ка и дали треба вода надвор да тече преку цревото или не ??

Треба. На сите тече.

Ceni kako ceni sekoj neka se snaoga kako znae.Navistina em najnizok standard a najvisoki ceni,na sekakvi proizvodi.
Sramota!
Si zakasnil za destina dena,a bea 100 eura poevtini.
Inace okolu db na zvukot.Nemas iskustvo ama i zatoa ne znaes.
18btu so 44db ke postigne 1000m3 na max,a 16btu so 44db ke postigne 780m3.
A ovie 780 ke gi dobie so okolu 35db pogolemata edinica.
Najmalce za 3 pati e potivka 18 od 16btu.
Ova ti go kazuvam od licno iskustvo.
Inace,razgledaj go ovaj model podoluna linkov https://www.klimi.mk/product/391,i ako go ima zemaj i ne prasvaj,so zosto i kako.
Toa e pomos so mozam da ti ja dadam naiskreno..

Не сум закаснил јас, следев редовно они подранија, договорот со Мобиле МК ми истекува за неколку дена и требаше да потпишам нов, а буџетот(40-50К) од новиот договор требаше да е стартер за нова клима со вистинска вредност за дадените пари. Ама глеам тешко бизнис со нив. Дури и се ре-регистрирав на Кајгана само за темава :)
Те разбрав за Db, логично е така. Мене повеќе ме интересира буката при ниска модулација, мир,тишина и помалку пари за струја, 21Db;)
Фала ти за предлогот, ќе разгледам!

Ако ти е на ладење подесена, тогаш е нормално кондензатот од внатрешната да истекува преку цревото!
А ние сме Декември веќе, па… нешто не ми штима.
Ај ѕирни уште еднаш дали тече од цревото, или можда имаш црево на надворешната па од дефростот истекува така канализирана?!
П.С. имаш секакви “таленти” од монтери, па не ме чуди и наместо да ги разделат цревата, да ги укрстат кај надворешната, па вакви циркуси да читаме…!

Оти гледам по малце вода има..А како ја подесувате во овој период перки лево десно горе долу температура навечер преку ден

Со здравје да се служиш!
Ако не ти е проблем напиши од каде и по која цена го зема Shorai-то. Некако тргна тука просветлувањето ценовно за Shorai дерикожите домашни, на пример цена во Мобиле МК: Прегледај го приврзокот 356446 Прегледај го приврзокот 356448 Во грција моментално: Прегледај го приврзокот 356445

Зете фала ти, да си земеш повеке што ке те топли и по штедлива. Ја земав пред неколку месеци од Елипсо од Маџари за 69.990 со тоа што ми исчуре главата месец дена дур да одлучам читајки што да земам. Рачунај нејќам ич ладно а сум презадоволен дома со топлината. Ќе видиме декемвриска целосна сметка. Поздрав :aplauz:
Автоматски споено мислење:

Со здравје да се служиш!
Ако не ти е проблем напиши од каде и по која цена го зема Shorai-то. Некако тргна тука просветлувањето ценовно за Shorai дерикожите домашни, на пример цена во Мобиле МК: Прегледај го приврзокот 356446 Прегледај го приврзокот 356448 Во грција моментално: Прегледај го приврзокот 356445

@Шиве'чкиЗет Сега проверив сеуште е истата цена, да не ти праќам линк, не знам дали е дозволено на форумов али укуцај ќе ја најдеш.

Последно уредено:
MOX230-12HFN8-QRD6GW/MSAGBU-12HRFN8-QRD1GW(GA)

Дали ова е најдобрата клима на планетава?
Midea Extreme Save AG Nordic + AIR PURIFIER UV VIRUS STERILIZATION HEPA series MSAGBU-12HRFN8-QRD1GW

Или пак се работи за дополнително грејно тело на -25 степени?

За 35000 денари ако се добивало ова без греач, нека затвараат дуќаниве другите производители уште денес. Според муабетов што се врти испаѓа дека ова е правиот наследник на FH35VE само по половина цена.

Sr8Ff74.png

MOX230-12HFN8-QRD6GW/MSAGBU-12HRFN8-QRD1GW(GA)

Дали ова е најдобрата клима на планетава?
Midea Extreme Save AG Nordic + AIR PURIFIER UV VIRUS STERILIZATION HEPA series MSAGBU-12HRFN8-QRD1GW

Или пак се работи за дополнително грејно тело на -25 степени?

За 35000 денари ако се добивало ова без греач, нека затвараат дуќаниве другите производители уште денес. Според муабетов што се врти испаѓа дека ова е правиот наследник на FH35VE само по половина цена.

Sr8Ff74.png
Počnal i Eurovent za pari da pišuva što sakaš!

Значи сепак не е со греач 2.6kw туку реално си ги дава тие, а за да достигне pDesignH од 3.6kw и треба 1KW помошно грејно тело. Барем јас вака го сфатив.

Сепак, делува како премногу добра опција за парите. Заедно со Хаиер Тундра и нејзиниот еуровент.

Стручњак за грее инвертер има ли??Да појасне нешто??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom