Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Цените за монтажа како се движат?
Тестерски мод.... не ги прашува сензорите.... работи по зададени критериуми за тест и тоа е тоа....Ова не е за пофалба. Нема простор кој функционира вака со топлински загуби никаде на планетата. И ноќ и ден исти загуби. Земјата се врти околу сонцето
Исто така, ако клима не ги следи загубите на топлина, туку секогаш работи исто, воопшто не е добра. Ниту еден вистински инвертер не работи вака. Така работат, на пример, кварцните грејачи од 250 w, инвертер не.
Фала и за ова![]()
Neznam kolku e sega no sigurno e okolu 5.000 Denari ( sega se e pokaceno zatoa najdobro prasaj vo Setec za montaza na 3.5 kw INVERTER )Цените за монтажа како се движат?
Се ми е јасно. Корисно е за производителот и продавачите. Клима од 1000е се тестира бесплатно од страна на купувачи.Тестерски мод.... не ги прашува сензорите....
Може и да е корисно не викам не.... ако задоволува потреби ете ќе му се најде на некој.
...
24ц, а колку е во собата? Вртат само вентилаторите значи?Тестерски мод.... не ги прашува сензорите.... работи по зададени критериуми за тест и тоа е тоа....
Може и да е корисно не викам не.... ако задоволува потреби ете ќе му се најде на некој.
Само дали е ефикасно, дали воошто дава топлина кога работи онака.... да не има само 2С deltaT.... као тој Хансолот што работеше со 100w и 24С издув.
E pa toa e ona sto se trudam da go objasnam,deka pri samoto pretvaranje od AC vo DC napon imame gubitoci(normalno ako me pratis od porano).Toa e znak na nekvaliteeten pretvoruvac,baska od sklopot za invertiranje.24ц, а колку е во собата? Вртат само вентилаторите значи?
Хахаха каква урамниловка направи научников, демек само "јапанец" да е и немало да работи како Он/Офф хаха...па да бвеше така и они немаа да имаат разни модели и цени pa и моулации и капацитети@Sv B
Јapanki работат поинаку. Инвертери се и на 15 и на -15.
Претпоставувам дека овде разговараме како работи кој инвертер. Како можеме да разговараме за тоа, кога некој пишуваат дека климата не се исклучувала цел ден и ноќ и постојано троши 250w. На ова топло време. Без да се каже дека тоа е фиксен режим без мерење на температурата, и дека не е режим на инвертер. Еедноставно навредува интелигенција.
Па, фиксните уреди се исклучуваат преку нивниот сензор, а камоли инвертерите.
Нон-стоп само полуинформации, никогаш целосни и точни информации.
Вие на оваа тема само ги одвраќате клиентите и ништо повеќе.
Бог да чува. Сигурно и ти не веруваш на овој графикон.Хахаха каква урамниловка направи научников, демек само "јапанец" да е и немало да работи како Он/Офф хаха...па да бвеше така и они немаа да имаат разни модели и цени pa и моулации и капацитети
И баш ме интересира на твојата јапанка клима каде пишува модулацијата која е, кај го пишува тоа?
Модулација по форуми се чита од искуство од корисници, а таму видиш и модел од средно/висока класа, јапанецот твој Митсубиши SF работи како Он/ОФФ.
Графиков падни/стани za скупа играчка
Прегледај го приврзокот 352148
Митсубиши ли е или кварцна од 500W што пола ден седи искључена t.e ОФФ па потрошила 250w на часБог да чува. Сигурно и ти не веруваш на овој графикон.
Те фатија во лага , и оп митсубиши графикон од Али експрес вадиш.
Мене повеќе ме интересира, дали навистина Gree No.1 работи 21 час со 250 вати фиксна потрошувачка?Митсубиши ли е или кварцна од 500W што пола ден седи искључена t.e ОФФ па потрошила 250w на часа пази скупа јапанка е ова, не е кинез
![]()
Троши околу 250W јер тогаш компресорот е ограничен на одредена снага која е помала од максималната и неврти/нетроши над тоа ограничување.Мене повеќе ме интересира, дали навистина Gree No.1 работи 21 час со 250 вати фиксна потрошувачка?
На температура од 15 степени ден, и 5 степени ноќ , таа фиксно троши?