Citaj ubavo,spomnav.Velam na nadvoresna -10c,a ambientalna startna 15c za 5h ke imam co mojot nordik bez greaci RAS 24 Toshiba EDGE bez problem 24c na termometar.Do tolku sum siguren vo nea,vo 40m2 so cetiri vrati e dnevniot prestoj,sekoj od nekade ke otvori.Slabicki se ovie Tosibite ,ne greele mmmmm.A ako mesto samo noze nekoj saka da se istusira ama da ne nastine koga ke izleze kolku vreme ke i treba na tvojata klima?
Imas nekoi presmetki za ova ??
A primetlivo e deka nikoj ne spomnuva sobna temperatura ni tini toj pred tebe. Ja toa sum go pominal i sum go napisal na temava, sum imal situacija da se vratam od pat i nacekam vnatresna 12c(togas nemase wifi) a nadvor minusna temperatura, i toa najskapiot model na Mitsubishi go imav za toa vreme Fh35 reklamirana kako jaka (bozem 4kw). 24casa pominaa dur stana 20c, Mitsu + Parnoto.
Da ne bea radijatorive i kotelot na struja nemase klimata sama da digne ni 5c za 24casa od tie pocetni 12c jer usis od 12/14c ne e isto so usis od 20/25, i e mnogu prosta formula da se presmeta, bez vasive boza konstatacii sta bi bilo kad bi bilo.
Pa ti smeskaj se
.

.