- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.265
- Поени од реакции
- 3.015
Дали ти тоа сериозно препорачуваш AmberPremium 3.5kw модел за 9м2 соба во стан?Dobroo ti kazal monterot, za 9 i 15m2 zemi si AmberPremium3.5kw.
AmberNordic3.5 ima grejna mokj pogolema od mnogu takozvani 5.5ki taka da ti e prejaka za tie dve sobi.
Тешко на јадникот што ќе живее таму....
Здраво друштво, планираме да ставиме 3 клими во станот од кои една ќе биде Gree Console 18(5.5), а другите 2 планирав Amber Nordic 12(3.5), но мајсторот ми кажа дека ќе биле прејаки за просторот и ми предложи Amber Premium 12(3.5).
Едната соба ми е 9m², а другата 15м². Знам дека просторот е мал и дека секоја клима би го загрејала, но мене ми е битно греењето да биде што е можно поекономично. Реално не ми е битна цената на климата дали ке е 40.000 МКД или 60.000 МКД туку битно ми е помалку да троши long term. Гледам дека Nordic-от троши помалку, но сепак просторот е премал и не знам дали тоа ќе има некакво значење во овој случај. Според овластен Gree монтер, прејака е и ми кажа "нема ни да уклучува во овој мал простор".
Ваше мислење на ова?
Ако веќе си пресекол за конзолната Грее 18ка.... тогаш бар пробај ова зимо да го грееш цел стан со неа со сите врати разотворени (ако дозволува приватноста)
Да ставиш клима во 9м2 е убиство.... а да ставиш Грее 3.5ка клима во 9м2 е самоубиство!
Се надевам нема дете да легнеш да спие таму.....
btw. Којзнае што си гледал ама Nordic-от ни под разно не троши помалку.... ако веќе не ти е проблем буџетот при инвестиција види малку истражи и спореди попознатите јапонски брендови колку трошат