Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Цените се качени на све живо....и зејтинот до скоро беше 60ден па сега е 120/150.
Втора работа што ја приметувам е дека си пристрасен и све Грее го спомнуваш дека е поскап...поскап од што, критериум кој имаш ?
Еве ти пример поскап Вивакс од Грее:
Конззолна Вивакс 3.5kw има цена од 54.990 https://klimi.mk/product/582
Конзолна Грее 3.5kw e 51.990 https://klimi.mk/product/145
Ти што би избрал и зошто ?
Ја не би го избрал Виваксот/Mideata, а знаеш зашто? Ја не тролам ко тебе, документи има за тоа која е појака подобра итн.

Прегледај го приврзокот 347844

А сертификатот од подолу кажува дека е бајаги послаба единица од на Грее конзолната, онда зашто би била поскапа ???!!!!

Прегледај го приврзокот 347843
[/QUOTE
Изгледа оти не читаш доброо..прво добро прочитај го постот пред да пишуваш извртени и неповрзани работи ..Инаку немој да мислиш оти вие од Грее сте свето писмо и никој не може да изрече нешто за вас..
И пак добро прочитај го постот и види што зборувам..

ROBERT 11
Од премногу извртување факти,манипулирање дури и позитивните коментари ги гледа како негативни.

За 16м2 обично ладно држам што клима ми треба. Нешто ефтино само за 2-3 месеци греење во најладното

За 16м2 обично ладно држам што клима ми треба. Нешто ефтино само за 2-3 месеци греење во најладното
Za 16m2 eden od ovie Best Buy modeli

Дали некој користи упс уред за камин на пелети??
Се припремаш за рестрикции :unsure:
Ќе треба прво да измериш колку трга во даден момент... па потоа да размислуваш за UPS....

Се припремаш за рестрикции :unsure:
Ќе треба прво да измериш колку трга во даден момент... па потоа да размислуваш за UPS....
Тоа сакав да прашам, дали некој разбира. Максималната потрошувачка е 400 вати на час. А за рестрикции многу веројатно сите треба да се спремаме(n)

Тоа сакав да прашам, дали некој разбира. Максималната потрошувачка е 400 вати на час. А за рестрикции многу веројатно сите треба да се спремаме(n)
400w Тоа е многу..да не си грешка..

Баш сега им ја гледав веб страната.. некако шо знам,... текстот ми делува набрзина склепно, ако да е преведувано од некој јазик и недосредено..
Инаку, тоа што го нудат ме потсеќа на еден сличен систем кој го има во трговскиот позади алуминка. Едно време прашував таму за нивните системи и имаше една украинка која го fiskalne kase cena бизнисот..
kaj nas nema gasovod ama mozes da go resis problemot so 2plinski boci i ke gi menuvas
golema e razlikata so parnoto i so zagrevanjeto na vodata
vo parnoto se gree vodata na 60 stepeni a vo podnoto se gree od 25-30 stepeni
Автоматски споено мислење:

Баш сега им ја гледав веб страната.. некако шо знам,... текстот ми делува набрзина склепно, ако да е преведувано од некој јазик и недосредено..
Инаку, тоа што го нудат ме потсеќа на еден сличен систем кој го има во трговскиот позади алуминка. Едно време прашував таму за нивните системи и имаше една украинка која го бизнисот..
kaj nas nema gasovod ama mozes da go resis problemot so 2plinski boci i ke gi menuvas
Автоматски споено мислење:

Инаку, тоа што го нудат ме потсеќа на еден сличен систем кој го има во трговскиот позади алуминка. Едно време прашував таму за нивните системи и имаше една украинка која го бизнисот..

Последно уредено:
Грее климиве имаат 0 модулација, вчера на 12 степени надворешна температура 3 саати вртеше климата на 21 степен на аутофан константна потрошувачка 900 - 1000w/час, односно 3 kw потроши. 5.5kw e климата

Зависи на кој сетинг си ја ставил, можеби големо побарување имало од неа. Модулацијата ќе ја видиш откако ќе се загрее просторот, односно после 48часа греење на просторот. Затоа и се зборува постојано да не се гасат климите.

А и со 900w иако тоа е многу голема бројка, значи дека сепак има модулација меѓу 900 и 1800w во најмала рака ако е 5.5клима.

Ама во случајов ми влече дека се работи за многу незагреан простор.

Би ти препорачал да ја упалиш вечер во 22ч, на 26ц температура и да ја оставиш да го згрее просторот цела вечер на ефтина струја, а потоа да видиш дали ќе има модулација и како ќе се однесува.

Back
На врв Bottom