Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
За 16м2 обично ладно држам што клима ми треба. Нешто ефтино само за 2-3 месеци греење во најладното

За 16м2 обично ладно држам што клима ми треба. Нешто ефтино само за 2-3 месеци греење во најладното
Za 16m2 eden od ovie Best Buy modeli

Дали некој користи упс уред за камин на пелети??
Се припремаш за рестрикции :unsure:
Ќе треба прво да измериш колку трга во даден момент... па потоа да размислуваш за UPS....

Се припремаш за рестрикции :unsure:
Ќе треба прво да измериш колку трга во даден момент... па потоа да размислуваш за UPS....
Тоа сакав да прашам, дали некој разбира. Максималната потрошувачка е 400 вати на час. А за рестрикции многу веројатно сите треба да се спремаме(n)

Тоа сакав да прашам, дали некој разбира. Максималната потрошувачка е 400 вати на час. А за рестрикции многу веројатно сите треба да се спремаме(n)
400w Тоа е многу..да не си грешка..

Баш сега им ја гледав веб страната.. некако шо знам,... текстот ми делува набрзина склепно, ако да е преведувано од некој јазик и недосредено..
Инаку, тоа што го нудат ме потсеќа на еден сличен систем кој го има во трговскиот позади алуминка. Едно време прашував таму за нивните системи и имаше една украинка која го fiskalne kase cena бизнисот..
kaj nas nema gasovod ama mozes da go resis problemot so 2plinski boci i ke gi menuvas
golema e razlikata so parnoto i so zagrevanjeto na vodata
vo parnoto se gree vodata na 60 stepeni a vo podnoto se gree od 25-30 stepeni
Автоматски споено мислење:

Баш сега им ја гледав веб страната.. некако шо знам,... текстот ми делува набрзина склепно, ако да е преведувано од некој јазик и недосредено..
Инаку, тоа што го нудат ме потсеќа на еден сличен систем кој го има во трговскиот позади алуминка. Едно време прашував таму за нивните системи и имаше една украинка која го бизнисот..
kaj nas nema gasovod ama mozes da go resis problemot so 2plinski boci i ke gi menuvas
Автоматски споено мислење:

Инаку, тоа што го нудат ме потсеќа на еден сличен систем кој го има во трговскиот позади алуминка. Едно време прашував таму за нивните системи и имаше една украинка која го бизнисот..

Последно уредено:
Грее климиве имаат 0 модулација, вчера на 12 степени надворешна температура 3 саати вртеше климата на 21 степен на аутофан константна потрошувачка 900 - 1000w/час, односно 3 kw потроши. 5.5kw e климата

Зависи на кој сетинг си ја ставил, можеби големо побарување имало од неа. Модулацијата ќе ја видиш откако ќе се загрее просторот, односно после 48часа греење на просторот. Затоа и се зборува постојано да не се гасат климите.

А и со 900w иако тоа е многу голема бројка, значи дека сепак има модулација меѓу 900 и 1800w во најмала рака ако е 5.5клима.

Ама во случајов ми влече дека се работи за многу незагреан простор.

Би ти препорачал да ја упалиш вечер во 22ч, на 26ц температура и да ја оставиш да го згрее просторот цела вечер на ефтина струја, а потоа да видиш дали ќе има модулација и како ќе се однесува.

Зависи на кој сетинг си ја ставил, можеби големо побарување имало од неа. Модулацијата ќе ја видиш откако ќе се загрее просторот, односно после 48часа греење на просторот. Затоа и се зборува постојано да не се гасат климите.

А и со 900w иако тоа е многу голема бројка, значи дека сепак има модулација меѓу 900 и 1800w во најмала рака ако е 5.5клима.

Ама во случајов ми влече дека се работи за многу незагреан простор.

Би ти препорачал да ја упалиш вечер во 22ч, на 26ц температура и да ја оставиш да го згрее просторот цела вечер на ефтина струја, а потоа да видиш дали ќе има модулација и како ќе се однесува.
Просторот е изолиран со пвц прозори и фасада 10ка стиропор. Први 20 30 мин дуваше јако , после тоа на минимум фан дуваше климата 2 ипол саати.
Ајде ке тестирам вечер таман утре цел ден евтина струја е.
Иначе сеа набавив shelly 1pm plus на тоа се мери

Не е само модулација, прашање е и со каков COP работи ако троши 900w на вакво топло време. Ако минималната енергија што може да ја испорача според спецификацијата во просторот е 1000w, тогаш COP е 1,1. Многу лошо. Што пишува во спецификацијата ? .. А можеби тоа беше многу студен простор

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom