Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки утре сакам да земам клима 5.5 кв
Имам на располагање 50000 мах
Препорака добра оти мозокот ми е кашапопара
Се думам за инвентор ариа
Дај чкртнете препорачајте и да ја земам утре
Тханкс
П.С се работи за 50м2 само дневна и кујна цел стан на југ со одлична изолација
Вонглавно ми треба за ладење,станот е премногу топол на зима,сега не се диши!Прегледај го приврзокот 336901Прегледај го приврзокот 336902Прегледај го приврзокот 336903Прегледај го приврзокот 336904Прегледај го приврзокот 336906Прегледај го приврзокот 336907Прегледај го приврзокот 336908Прегледај го приврзокот 336909Прегледај го приврзокот 336910
Koja i da zemas za ladenje ke brka rabota. Vivax, midea i hissense prioritet za drugite ne sum imal kontakt.

Оди во Тадиран, на лице место прашај кои модели ги имаат на залиха 5.5kw и да ти дадат спецификации да видиш да имаат јапонски компресор (дали Sanyo, Panasonic..) и ако ти одговара цената до кај 700е, земај!
За повеќе од 700е, барај само јапонско исклучиво.
Поз.
Од БТ сум,не се достапни на броевите....да не е затворен дуканот?
Климата ми изгледа одлична

Од БТ сум,не се достапни на броевите....да не е затворен дуканот?
Климата ми изгледа одлична
Не знам, биди упорен, не сум бил...
Контактирај ги и на фб пробај.

Новите цени според РКЕ би требало да се следниве:

1656510522515.png

Плус 5% ДДВ на овие цени до крајот на годината беше ова?, кога ќе биде 18% ќе биде уште поинтересно.

Последно уредено:
Ova ne zaslužuva komentar.....
Новите цени според РКЕ би требало да се следниве:

Прегледај го приврзокот 336972

Плус 5% ДДВ на овие цени до крајот на годината беше ова?, кога ќе биде 18% ќе биде уште поинтересно.
Kade se po tvoe najavenite 7.4% za trite prvi bloka?
Ništo od najavenoto deka samo tretiot i četvrtiot blok će poskapat!
Kako može abe sekoja vlada edno da zbori, a drugo da pravi? Sami sebe se lažat mene ne jas odamna nikomu ništo ne veruvam.....

Ova ne zaslužuva komentar.....

Kade se po tvoe najavenite 7.4% za trite prvi bloka?
Ništo od najavenoto deka samo tretiot i četvrtiot blok će poskapat!
Kako može abe sekoja vlada edno da zbori, a drugo da pravi? Sami sebe se lažat mene ne jas odamna nikomu ništo ne veruvam.....
Aramiii....nemam.dr,komentar,dali znae nekoj po plasticno da kazi/bidejki od rke tie infoo se kasa/popara obicen prosecen covek nemoze da razbere/svati
Kaj najdoja 7.4% koga prviot blok e +5.5% vtoriot 10,3 tretiot 18,3

Attachments

• Screenshot_20220629_170727.jpg
    Screenshot_20220629_170727.jpg
    192,2 KB · Прегледи: 37
Ги зголемија блоковите ама си ја зголемија и цената на kw повеќе од првично што најавиа, махери ...:popce:

Ги зголемија блоковите ама си ја зголемија и цената на kw повеќе од првично што најавиа, махери ...:popce:
Do vcera kalkulatorot edno kazuvase a denes drugo... i taa razlika nee samo 7,4% povejke e... I sega temava od najekonomicno greejne kako da se prekrsti.?

Do vcera kalkulatorot edno kazuvase a denes drugo... i taa razlika nee samo 7,4% povejke e... I sega temava od najekonomicno greejne kako da se prekrsti.?
Во "Убедливо најекономично греење се инвертери". Зошто струјата се крена 8%, а другото по 50-80%

Во "Убедливо најекономично греење се инвертери". Зошто струјата се крена 8%, а другото по 50-80%
Ova do do dekemvri od 01.01 ne ceka +13%ddv i uste +10% za strujata, taka da se ke otiide u vis, a lagata e do tamu stokmena sto vikaa blok1 ke ima poniska cena od segasnata blok2 priblizna blok3 nesto nad segasnata a blok4 ke pokriva za site 3blokovi.!
a poskapuvajnevo e blok1 5,5% blok2 10,3% blok3 18,3 blok4 138% evtinata +8,7%
i kako pokacuvajne od 7,4.koj prosek koj bakraci prodavaci na magla.!

Ova do do dekemvri od 01.01 ne ceka +13%ddv i uste +10% za strujata, taka da se ke otiide u vis, a lagata e do tamu stokmena sto vikaa blok1 ke ima poniska cena od segasnata blok2 priblizna blok3 nesto nad segasnata a blok4 ke pokriva za site 3blokovi.!
Očigledno "matematikava" e pravena od nekoj profesor doktor od selskive sveučilišta .
Ne razbiram kako može da se istopori pred kameri i da kažuva nebulozi.
Edna najprosta matematika ja zakukulile i zamumulile.
Posle se čudime kako ni se zakonive napraveni: eden zakon 10 pravnika na 10 različni načini go tolkuvaat.

Пази сега, ние не зборуваме дали е поскапо лани од годинава. Туку општо најекономично греење за зима. И пак најекономично се изолирани објекти и хипер инвертери.

ова со просечново покачување на струјава за 7,4% ми наликува како со просечната плата некој 18К друг 42К просек 30К и ич не ми се допаѓа.

друго прашање кое би требало уште сега да почнеме да си го поставуваме е дали идиотиве воопшто ќе успеат да го произведат ветеното количество струја (пази ветуваат 100% домашно обезбедена струја) која ја бара евн на тендерот,

понатаму како електрификацијата на возниот парк ќе зема подем потребите за ресурси ќе растат а ние не гледам начин како би ги задоволувале и за некоја година можеби нема да ни биде важно дали ќе се грееме и по која цена туку дали ќе живееме во темница оти како сме тргнати палење ламба ќе биде луксуз,
како пример едно полнење на автомобилска батерија е над 50KWh а колку би било на месечно или годишно ниво

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom