- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 5.422
- Поени од реакции
- 12.403
Апсолутно погрешен пристап и употреба на двојни стандарди имаш!Ovde za greejne na inverter se muabeti ne za benzin/nafta.
Ако може и мора за нафтата, истото важи и за било кој друг енергенс!
Што па би морало да биде поинаку? Оти ти така сакаш?

Далеку сме ние од електрични коли, а и законот ништо нема да смени!A cenata na istite ne treba da e povisoka od 1€ ovaa cena e vestacki, demek nemalo/
se teralo da se pravat elektricni vozila ajde neka se pravat ama i struja se pomalce ima i se poskapa e kako ke polnis kola na eftina samo.!
Kade e ovaj kelajcata od nordistan sega sto pobrzo da izglasa zakonot da si postavis paneli so koi nema da si 100% zavisen od evn, ami ke imas 50~60% sopstveno proizvodstvo+ke prodavas visok i ako toj sistem kosta pr:5000€ subvencii od drzavata da platis 1000€,ostanatite 4000€ preku visokot na kwh na 10 godini da si go otplatis.! Taka se pravi so pametno rakovodstvo a ne da ti popuva 210kw/h blok1 stoe ova 1 sijalica/frizider/tv i tolku e. Koja godina sme 1980.?
Sme bile uvozno zavisni.. Pa uvezi paneli i pusti subvencii za istite...
Тој домашен систем(па дури и тешко субвенциониран да биде!) пак ќе биде во корист на богатите! Тој што има ќе има уште повеќе, тој што нема пак ќе нема! (Чунки таков систем не се става со 300€ плата) Остај тие прикаски за 5000€! Без 10к немаш ништо од тоа! А ја да имам 10000€, попрво изолација ќе си ставам на цела куќа отколку соларна централа!
Муабетов ми е… после свадба тапани! Отидовме у к*рац тука! Не не оправа никаков закон.