Koliko si ti naivan, ali nije bitno, lepo ti je.Па само ако тоа му го направиле на овој другар кој работи во Gree, на семинарот во една позната бања во Србија
Веќе не се знае кој кога ..![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Koliko si ti naivan, ali nije bitno, lepo ti je.Па само ако тоа му го направиле на овој другар кој работи во Gree, на семинарот во една позната бања во Србија
Веќе не се знае кој кога ..![]()
Еве ќе ти кажам. За преодниве периоди ја користам климата на еден од следниве два начини. Или ја ставам на quite mode, каде дува само на прва брзина со модулација од 450 вати, точно е дека не паѓа повеќе, ама ја одржува температурата во рамките на +- 1 од зададената. Вториот начин е функцијата i feel која кај Амбер функционира беспрекорно. Нагласувам дека Ова што го кажувам е за МОЈОТ ПРОСТОР. Не спорам дека оној мицубиши од 90000 денари е поекономичен но дека оние другине мицу клими од 45000 денари се подобри од амберов, тешка работа. Јас не сум некој стручњак за климатизација ама знам што ми одговара а што не. Имав претходно Хитачи кој модулираше до перфекција и поради кој ми замрзнаа јај..ва.Ќе видиш ти едно друго чудо викано играње тетрис со дајлинско од Амберот... де да попуштиш.... де да намалиш (пошо сам тоа не знае во преодниве периоди)
Еве ќе ти кажам. За преодниве периоди ја користам климата на еден од следниве два начини. Или ја ставам на quite mode, каде дува само на прва брзина со модулација од 450 вати, точно е дека не паѓа повеќе, ама ја одржува температурата во рамките на +- 1 од зададената. Вториот начин е функцијата i feel која кај Амбер функционира беспрекорно. Нагласувам дека Ова што го кажувам е за МОЈОТ ПРОСТОР. Не спорам дека оној мицубиши од 90000 денари е поекономичен но дека оние другине мицу клими од 45000 денари се подобри од амберов, тешка работа. Јас не сум некој стручњак за климатизација ама знам што ми одговара а што не. Имав претходно Хитачи кој модулираше до перфекција и поради кој ми замрзнаа јај..ва.
Без разлика на надворешната температура, сега во просторијата темп е прилично изедначена, а тоа дали и колку пати климата ќе направи он или офф, ама ич не ме интересира.
Претеравте со јапонскиве клими, уште малку па перпетуум мобиле ќе ги направите. Наместо компресор да не случајно имаат фузиски токамак реактор???
А да, да не заборавам. Да прашам, што е тоа дефрост? Хехехехехе
Дај боже друже... тешки нека ти работи беспрекорно...Вториот начин е функцијата i feel која кај Амбер функционира беспрекорно. Нагласувам дека Ова што го кажувам е за МОЈОТ ПРОСТОР
Абе ја знаеш онаа изреката сиромавиот два пати плаќа... некој и трипати...Најекономично греење (затоплување)
при купување на нова клима како битен момент би го навел да се гледа максималната потрошувачка на климата при греење. ова за оние што планираат климата да им е примарно греење. по тоа се гледа дали климата 12 е појачана 9 ка или 12 е 12 или 12 е ослабната 18. последнава варјанта е реткост. еве...forum.kajgana.com
Значи сам си кажал што грееш и како! Во друг пост си пишал и дека имаш 5ка стиропор и ПВЦ.
Со здравје служи си ја Амберот! Немам ништо против кинески клими…
Ама па баш и не е за фалење што клима од 1000€ практично 5.5ка само крстена 3.5ка успева да загрее 27м2
И стварно е срамота ако прашаш што е тоа дефрост. Хехехе![]()
Климата ја купив во јануари. ПРЕзадоволен сум од тоа како климата работеше оваа зима.Дај боже друже... тешки нека ти работи беспрекорно...
Јас имам друго искуство... али ете ако се oсетиш дека нешто почесто имаш потреба да го чепнеш далечинското ќе се сетиш на муабетов
Абе ја знаеш онаа изреката сиромавиот два пати плаќа... некој и трипати...
Еднаш дал 500ки за јапонец ама не доволно јак за да му го грее просторот...
Сеа 1000ка за прејак кинез...
Во овој простор што го опишал гарант пак нема да е среќен до наредна сезона.... ама веќе отишла Мицуто од 1500 што му се чинела прескапа xD
Па од јануари наваму сум заборавил, што е тука срамноКлимата ја купив во јануари. ПРЕзадоволен сум од тоа како работеше оваа зима.
Хитачито кое го имав претходно беше 14ка. Па кажи ми ајде дали таа 14ка треба да е слаба за овој простор или климата била срање. Инаку таа клима беше лупена 2016 год , од оваа перспектива за џабе фрлени евра
Па од јануари наваму сум заборавил, што е тука срамноКлимата ја купив во јануари. ПРЕзадоволен сум од тоа како климата работеше оваа зима.
Хитачито кое го имав претходно беше 14ка. Па кажи ми ајде дали таа 14ка треба да е слаба за овој простор или климата била срање. Инаку таа клима беше купена 2016 год , од оваа перспектива за џабе фрлени евра
20-30 страни уназад барај го одговорот! @Red Zurla го имаше истото прашање. Одговорено е!Да ве замолам за совет. Постои ли на пазаров некаде да се купи јонизатор на воздухот? Дали оние прочистувачи што се продаваат се само некои филтратори или имаат можност да создаваат и ослободуваат негативни јони?
Да ве замолам за совет. Постои ли на пазаров некаде да се купи јонизатор на воздухот? Дали оние прочистувачи што се продаваат се само некои филтратори или имаат можност да создаваат и ослободуваат негативни јони?
Кој ќе ти кажи што прават....
[QUOTE\]
Пет секунди гуглање ќе ти го даде одговорот на тоа прашање.
XYZ мислам треба да има вграден Јонизатор ако бараш баш јонизатор... а дали ослободува негативни јони или е само маркетингшки трик... тоа е башка муабет.
[QUOTE\]
Многу клими имаат вграден јонизатор, ама количината на ослободени негативни јони (најчесто)во вид на озон, е мала и се надевам не доволна за да биде штетна по човековото здравје(дискутабилно е ова)! …ама исто така и премала количина за ефективно да неутрализира било што со некаков мерлив ефект!
Ја сепак би играл на сигурно, и би ги исклучил сите извори на јонизација…