Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Овде таков одговор не добиваш, а и на друго место оти се само луге кои седнале и прочитале нешто на гоогле и седат по цел ден во раце со мерачите и се прават оти се знаат и оти тоа што го прочитале е навистина така без ден искуство или пракса, во принцип повеќето типла во ѕид не ставиле а не па нешто посериозно да поправале.
Автоматски споено мислење:

Освен желба за препирање,и правење паметен,и да биде по мое по секоја цена
Епа и ти сега...
Ај кажи му де!
3200 страни се пишувало, се расправало, се објаснувало... и трт сега у еден пост у еден одговор се сума сумарум!?
Не оди тоа така.
Нека си расчита постерот низ темава(сигурно ќе најде што го интересира), или нека постави конкретно прашање, ќе добие одговор!
Бар јас фермани сум пишувал...

@Red Zurla ти стигна ли прочистувачот?

@Strelec
Другар Gree Fairy Nordic 5,5 72 бона на фактура од ГриСтор купена. За 40 м2 салон 6700 сметка за јануар. Изолација со 10цм стиропор плус пвц прозори, изолирани плочи. Што имаш на кажеш на ова, дали е економично ?

Епа и ти сега...
Ај кажи му де!
3200 страни се пишувало, се расправало, се објаснувало... и трт сега у еден пост у еден одговор се сума сумарум!?
Не оди тоа така.
Нека си расчита постерот низ темава(сигурно ќе најде што го интересира), или нека постави конкретно прашање, ќе добие одговор!

@Red Zurla ти стигна ли прочистувачот?
Стигна брат. Тоа ти што рече сензорот реагира на мирис и штом отворам тераса овде кај нас у Скопјево Winix-от реагира портокалово или црвено и автоматски се засилува дувањето. Ова за пролет лето е закон иначе во зима кога е ладничко најдобро е да дува во комбинација со инвертер или клима. Ко што пишав ништо посебно штом прочистувачот го прочисти воздухот се намалува дувањето на минимум. Само се чувствува пријатен свеж воздух иначе ништо посебно.

Стигна брат. Тоа ти што рече сензорот реагира на мирис и штом отворам тераса овде кај нас у Скопјево Winix-от реагира портокалово или црвено и автоматски се засилува дувањето. Ова за пролет лето е закон иначе во зима кога е ладничко најдобро е да дува во комбинација со инвертер или клима. Ко што пишав ништо посебно штом прочистувачот го прочисти воздухот се намалува дувањето на минимум. Само се чувствува пријатен свеж воздух иначе ништо посебно.
Епа тоа е де! Не е нуклерна подморница :D

Btw нели од амазон го порачуваше?:confused:
Во Ск ти стигна?!?

Во Ск ти стигна?!?
Не во Италија ми стигна а кај нас на граница за малку ќе ми го царинеа. Го проценија на триста евра ко што рече ти. Некако го донесов им кажав дека е од Амазон и не им се веруваше дека толку ефтино сум го платил. Во Италија ми стигна од Холандија.

Во Ск ти стигна?!?
Инаку кај нас се поефтини филтрите...
Screenshot_2022-03-16-20-05-25-90_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

@Strelec
Другар Gree Fairy Nordic 5,5 72 бона на фактура од ГриСтор купена. За 40 м2 салон 6700 сметка за јануар. Изолација со 10цм стиропор плус пвц прозори, изолирани плочи. Што имаш на кажеш на ова, дали е економично ?
Smetkata e za cel stan!
So salon 40 stanot e sigurno pogolem, drugite sobi so sto se greeni?
Za 40-50m2 se zima Amber12, valjda salonot so taa izolacija nema 5.9kw gubitoci na -10 ;)

Dali e dobra montazata? Nekoj ekspert da dade mislenje...

Attachments

• IMG20220223184925.jpg
    IMG20220223184925.jpg
    3,2 MB · Прегледи: 51
  • IMG20220223185023.jpg
    IMG20220223185023.jpg
    2,6 MB · Прегледи: 51
  • IMG20220223184934.jpg
    IMG20220223184934.jpg
    3 MB · Прегледи: 50
Епа и ти сега...
Ај кажи му де!
Не оди тоа така.

Eve konkretno prashanje, koja od ovie dve e podobra i zoshto (imaat identichni parametri se razlikuvaat vo decimali, Screenshot 2022-03-16 at 21.29.37.pnga ceni razlichni za 50%)? Shto e toa shto ja opravduva visokata cena na Daikinot spored tebe @PticaSelica?

Eve konkretno prashanje, koja od ovie dve e podobra i zoshto (imaat identichni parametri se razlikuvaat vo decimali, Прегледај го приврзокот 325410a ceni razlichni za 50%)? Shto e toa shto ja opravduva visokata cena na Daikinot spored tebe @PticaSelica?
Свесен си дека споредуваш 2.5ка со 3.5ка?
Второ што подразбираш во подобра?
Примерза соба од 15 квадрати дајкинов anytime пред греето би го зел!
Греето очигледно ќе даде повеќе топлина...

Твоето прашање е само навидум конкретно(!) без да знаеме какви потреби имаш, и што би било задоволително за тебе, се се сведува на филозофирање...

Второто прашање зошто Дајкинот кошта толку колку што кошта, ќе ти го одговорам кога ти ќе ми кажеш зошто VW Golf склапан во Полска, со мотор и мењач од Румунија, фарови од Србија, шалт-табла од Словачка... итн итн кошта 20000€ у старт.

Клима Амбер 3.5 купена пред две години, продолжена гаранција пред два месеци.

На греење претходно под и до климата не се стоеше од жежок издув. Сега две недели приметувам дека побавно ја загрева истата просторија која порано ја правеше бања за пола час. Сега климава е пуштена два часа и не е тоа тоа. Сега исто така нема толку жежок издув, односно млак е.

Што може да е проблем?

Последно уредено:
Здраво, лани јули месец купив пулар еко 12. Вчера додека работеше падна осигурачот, после откако го уклучив на дисплејот покажа е6 прочитав дека тој ерор е дека нема комуникација со надворешниот урет. Претпоставувам дека нешто изгоре пошто падна осигурачот. Денеска пријавив кај сервисерот. Ме интересира што да очекувам дали ќе се вади селосно надворешноит урет или само електрониката? Ме загрижува тоа што се расипа во тек на работа и фреонот е низ цевките а ако се вади нели ќе испари дел од течноста.
Ти друже мислам имаш проблем со мрежниот напон има дојдено вишак напон па ти има направено штета и на клима уредот , нека дојде сервисер нека провери. Еднаш исклучи ја сркоз од струја 20мин и пробај на ново да ја уклучиш.

Искуство со климатик gree soyal 5.5 штеловање со далинското и упатство за истото пошто неможе да се најде

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom