Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Еee е е да си здрав и жив.
Ајде колегата сеа нека сними едно исто вакво па да споредиме 200w so 200w ;)

Eве шефот најде какво видевце сум снимил јас кога Mitsu LN троши 200w.
Ајде бујрум курка опни... сними...
Или немаш телефон со камера?
Da nemam rabota,ke klimcam pod klima kako tebe i po 12h,ke snimam....

Се бош до бош муабети,
Па не можеш за цена на Матис или Опел да добиеш Мерцедес..
Плати па клати беше онаа народната..
Инаку кај мене комшијата прво купи Вивакс а потоа Грее( скоро во ист ценовен ранг)и е многу позадоволен од Грее и потоа купи уште една или две Грее оти подобро го грееле..
И сеа што треба јас да му речам ти си Ваков онаков и не разбираш,што е подобро..
Јас не заземам страна само сум реален...
И сеа да не се Митсибуши,но за цената се ок...

Од мое искуство Влатче е закон човек... и однос и професионалност. Види јави му се пак слушни го.... сепак човек е може те заборавил...
А може и не си дојден на ред... чинам да не е единствен тој задолжен за цел Прилеп за гаранциите.
Можи малку доцнам, ама истото го потврдувам, Влатче е супер човек со одлично знаење за работата, јас со него сум имал добро искуство.

Можи малку доцнам, ама истото го потврдувам, Влатче е супер човек со одлично знаење за работата, јас со него сум имал добро искуство.
Potvrda i od mene za Vlatko dobar monter/servis

Kjutat ovie sto pazarele Vivaks Hisens Hajer u Setek na rati za eftino, Mideicki ....celo toa gjubre nema ni defrost ko sto treba, nemaat ni displej na vnatresna defrosti po casovnik i red drugi maani, ova sto Gree go nudi e bukvalno gjabe Gree klimite imaat bezbroj funkcii
Ова не ти требаше, јас имам Хаиер и задоволен сум, фали си ги твоите клими ама покажи почит и кон другите.

Zdravo na site.Nov sum na forumov i gledam deka mnogu se zbori za gree klimi.Imam Gree Feri 3.5 kW montirana 2020 godina vo avgust.Do ovaa Oktomvri ne bese koristena vo Noemvri pocnavme da ja koristime od pred tri nedeli pocna da mi pojavuva E8 greska nekoja na duvalkata.Pa dali moze nekoj da mi kaze sto e problemot?I kako bi mozel da se resi?

Дали е конечно ова тоа што го чекаме ? Или пак ќе биде некоја педерска финта ?

https://faktor.mk/evn-home-kje-mora...hna-energija-od-domakjinstvata-i-industrijata

Бислимовски изјавил дека секое физичко лице ќе може да инсталира до 6кв наместо 4 како што беше до сега, со тоа што сега ќе може да се врши откуп на вишокот од страна на ЕВН. Е сега уште да ја знаеме и цената за откуп на вишокот па да почнеме со инсталации, или тука ќе ја е_ат работатта :)
Автоматски споено мислење:

Имам Emo wifi smart plug(првиот македонски вифи мерач )2 комада вишок ги продавам по 750денари
инаку се 999 еве линк

Стигна, не сум го пробал но е исто како и кинеските кои ги имам, не сум знаел дека има и македонски браво за ЕМО Охрид,

Последно уредено:
Демек дојдов тука да прашам шо клима е ок да зеам ама според 50тина пролистани страници мислам дека само граѓанска војна ќе почнам... :)
Али ајде да си прашам. Ми треба клима инвертер за греење/ладење 40тина квадрата. Зграда, ќе е поставена на јужна страна (ако мења нешто).
Буџет, релативно флексибилен али би било пожелно да не е (многу) над 1000 евра. Нејќам конзолна неам кај да ја ставам. Фирма небитно.

Совет?

Демек дојдов тука да прашам шо клима е ок да зеам ама според 50тина пролистани страници мислам дека само граѓанска војна ќе почнам... :)
Али ајде да си прашам. Ми треба клима инвертер за греење/ладење 40тина квадрата. Зграда, ќе е поставена на јужна страна (ако мења нешто).
Буџет, релативно флексибилен али би било пожелно да не е (многу) над 1000 евра. Нејќам конзолна неам кај да ја ставам. Фирма небитно.

Совет?
So i da kupis sozdravje da si ja koristis....se razbira se dodeka ima 220v.

Бислимовски изјавил дека секое физичко лице ќе може да инсталира до 6кв наместо 4 како што беше до сега, со тоа што сега ќе може да се врши откуп на вишокот од страна на ЕВН. Е сега уште да ја знаеме и цената за откуп на вишокот па да почнеме со инсталации, или тука ќе ја е_ат работатта :)

Стигна, не сум го пробал но е исто како и кинеските кои ги имам, не сум знаел дека има и македонски браво за ЕМО Охрид,
Evn ke ni ja izvadi dusickata nisto ne ocekuvam od niv...

Последно уредено:

Сеа сите ќе удрат на ставање фотоволтаици и ќе им рипне цената укурац.
Лани беше моментот... имаше субвенции од државава кои како што видов на крајот кога извадоа резултати не беа доискористени предвидените средства.... а 1/3 враќаа од инвестицијата. Ќе видиме годинава дал ќе има пак....

Ова кутикулево пак е кинеско де.... ваљда не го произвеле Охриѓани баш исто такво.
Апликација може направиле Македонска....

Совет?
Daikin ftxf50a, ако имаш добра изолација, за тие 40 м² ќе ти е супер

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom