Drugar sega da idam...?23.44h...?aj ne zafrkavaj.....Ne mi e jasno kako za stimul od 1000evra ne se najde nekoj da dojdi i da mi gi zemi klimive kantive gtech
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Drugar sega da idam...?23.44h...?aj ne zafrkavaj.....Ne mi e jasno kako za stimul od 1000evra ne se najde nekoj da dojdi i da mi gi zemi klimive kantive gtech
Ako sakas idi ne e problem nagradava e vredna samo zemi si bar 100e ako ne e kako sto velis deka ke pokazis bar 280w na moive kanackiDrugar sega da idam...?23.44h...?aj ne zafrkavaj.....
Druzee ke pokazeme i posle....? Borce gradonacalniko ke ti daj subvencii 1000€ za druga klima...?Ako sakas idi ne e problem nagradava e vredna samo zemi si bar 100e ako ne e kako sto velis deka ke pokazis bar 280w na moive kanacki
?I izgasna 2.5kava aj koga ke vluci ke kazis
Ti kamo pokazi poveli i sozdravje da gi sluzis i ferski bi go priznal porazot so sliki od dostavata na domasna adresa,a drugata parkirana ceka za montaza ama ne dosol red .Druzee ke pokazeme i posle....? Borce gradonacalniko ke ti daj subvencii 1000€ za druga klima...?
Dzumerko se sluzese so mnogu narodni mudrosti i pogovorki i vikase dolga niva za orajne.....koga tolku te nervira klimata batalija frlija od terasa i resen problemot(veke koga odis vo krajnost) odi kaj capkun ke ti izmolkni od nekade mitsubusi opnimu 1500€ reseno(spored tebe reseno/koga ke ja opnis vo 15 kvadrati op i taa padni-stani)....Ti kamo pokazi poveli i sozdravje da gi sluzis i ferski bi go priznal porazot so sliki od dostavata na domasna adresa,a drugata parkirana ceka za montaza ama ne dosol red .
Predvideni se za bataluvanje naesen ako vo megjuvreme ne dojdi nekoj da testira pa da treba da mu gi odnesam do kaj nego gratis. A mitsibushi ln35 kaj drugarov grej ekstra ama vo ovoj period si raboti modulira ekstra bez gasenje a e veke mislam 4ta godina na klimata , togas platena 70tina iljadi mu gi nudam moive 2 kanti i da doplatam nesaka.Dzumerko se sluzese so mnogu narodni mudrosti i pogovorki i vikase dolga niva za orajne.....koga tolku te nervira klimata batalija frlija od terasa i resen problemot(veke koga odis vo krajnost) odi kaj capkun ke ti izmolkni od nekade mitsubusi opnimu 1500€ reseno(spored tebe reseno/koga ke ja opnis vo 15 kvadrati op i taa padni-stani)....
Ama dali si razmislil deka toa sto e mereno na euvent i na x drugi labaratorii e pod poseben rezim tocno odredeni temperaturi vnatre/nadvor,ogromen protok na vozdux vnatre/nadvor minimum 3m bakar 30min,vakum visok izduv vnatre i uste mnogu dr,raboti i ke ti izvadat tamu da kazeme nekoj minimum 200w/sredina 500 i maksimum 1500w....
Aj razmisli vaka
Me iznasmea na seta masaza vecervava....jas ne sakam da dojdam da ti gi zemam,zosto bidejki malce i od glavata si patime za taa mala kvadratura ti treba 07/09 klima ama..nie aaaa ko cee e -10 ako ne topli more daj da opnime 12ka/18ka, 4.5kw si dava na greejne sigurno si e sigurno ne mislis taka..?? I posle gasi/pali praela ami so da prajj vo 4x4 soba tolku se vo Prilep kujcite seto e od tito ostanato...Predvideni se za bataluvanje naesen ako vo megjuvreme ne dojdi nekoj da testira pa da treba da mu gi odnesam do kaj nego gratis. A mitsibushi ln35 kaj drugarov grej ekstra ama vo ovoj period si raboti modulira ekstra bez gasenje a e veke mislam 4ta godina na klimata , togas platena 70tina iljadi mu gi nudam moive 2 kanti i da doplatam nesaka.
Covek sto rabotese so mitsu,vika otkako e koronava ovie 2god, klimite od Turkey,idele dali site ili nekoj model samo ne se doizjasni...kolku e tocno ne znamPredvideni se za bataluvanje naesen ako vo megjuvreme ne dojdi nekoj da testira pa da treba da mu gi odnesam do kaj nego gratis. A mitsibushi ln35 kaj drugarov grej ekstra ama vo ovoj period si raboti modulira ekstra bez gasenje a e veke mislam 4ta godina na klimata , togas platena 70tina iljadi mu gi nudam moive 2 kanti i da doplatam nesaka.
![]()
Predvideni se za bataluvanje naesen ako vo megjuvreme ne dojdi nekoj da testira pa da treba da mu gi odnesam do kaj nego gratis. A mitsibushi ln35 kaj drugarov grej ekstra ama vo ovoj period si raboti modulira ekstra bez gasenje a e veke mislam 4ta godina na klimata , togas platena 70tina iljadi mu gi nudam moive 2 kanti i da doplatam nesaka.
![]()
Te razbiram no nee bas taka ,zosto?Me iznasmea na seta masaza vecervava....jas ne sakam da dojdam da ti gi zemam,zosto bidejki malce i od glavata si patime za taa mala kvadratura ti treba 07/09 klima ama..nie aaaa ko cee e -10 ako ne topli more daj da opnime 12ka/18ka, 4.5kw si dava na greejne sigurno si e sigurno ne mislis taka..?? I posle gasi/pali praela ami so da prajj vo 4x4 soba tolku se vo Prilep kujcite seto e od tito ostanato...
Bas vaka raboti trgni zastani bucava kolku sakas a pak na minusite koga imase devrost vo 5 sabajle posle nego na 1730w da rika i se budis normalno a izgubila 3c i posle odi na 100% kapacitet so cop ic
Ууууу видите што убаво се лади стрелец со Амберката со 160wSekako ke platis za frustraciite....i ke se izvinis
Eve mojata kako raboti so 160w vo segasnive uslovi temperaturni, vlaznost, izduv
![]()
Грее клима со испод 400w може да работи само у мод ЛАДЕЊЕ! (Исклучак Хансол-от со Sanyo компресор)Sto ured e ova vaka da vezi i plus najverojatno ti e komforno toplo ,a ne kako nekoj sto velat ovde deka nemozi da se grees na 180w vo vakvi periodi kade nadvor e plus 5 i nagore ,a ako stavime deka na ovie 165w so cop 4 imas 650+w toplina toa e toa poln pogodok kako kvarcna na eden greac pustena sto bi trosela 650w . A vlade potvrduva deka e uste eden korisnik koj potvrduva deka Gree ne odi pod 480w vo nikakvi situacii a pretezno e na 540w i isklucuva .
Е тенкс тенкју тенкју што се издаде дека на претходното видевце уствари си пуштил на ладењеDrugar jas ne sum merodaven ovde,ima tuka ,mitsu,tosiba guruuu majstori sto snimaat po12 saati (so po 3 meraci) ,i tvdrat deka so 200w se toplat?(jas tvrdam deka 200w se za ladejne potrosuvacka)a ovie majstorive-testerive mislat deka nie ke poveruvame vo toa....kako vikase z.z.?malo sutra.!
Ќе ја стај на ладење ко Стрелец шо прај и оп ќе намали под 200w.Ako si ti spremen nema problem poveli pokazi deka mozi da modulira na greenje pod ovie 480w sto gi ima na 1minuta vo 3dena inaku na 540w pa off ,kako sto kazav ke gi dostavam jas do domasna adresa ne e problem,kladba si e kladba .
Така ви личи вас на продавачите штом ги земете парите... секогаш проблемот е во газдата.Izgleda problemot e vo gazdata, taka mi lici.
Сполајти... иам една не ми требаат поќе.inaku poprvo ke treba na zlatko da mu gi dadam ako e toa cija klima najdobro modulira .gree kanta za modulacija
Ne ocigledno ne svajkas sto e kazano i poentata za tie 200w izduvot e edvaj 30° na +7 nadvoresna vo soba od 41m2 .e edvaj 20°(na 2m,od klimata se osejka ladno za mene toa e ladno) za mene e ladno se sto e pod 23°mene mi studi.Da bidi 23 toa veke vrvi 400w pomejgu 400 i 500w ne mitsu/tosiba koja saka neka e... Ti kolku sakas snimaj/meri pisuvaj ,mene me boli laktoto za tvojata klima i za klimata od klime i od tase i od komsijata i od site drugi razbiras...?ili slabo....Ууууу видите што убаво се лади стрелец со Амберката со 160w
Грее клима со испод 400w може да работи само у мод ЛАДЕЊЕ! (Исклучак Хансол-от со Sanyo компресор)
Е тенкс тенкју тенкју што се издаде дека на претходното видевце уствари си пуштил на ладење
Исто како Стрелчо ваш шо ја пушта на ладење ко ќе покажува ниски модулации!
Ти другар еве имаш отворена покана да повелиш на гости да си видиш со очината дал Мицу грее со 200w...
Атер сограѓанец Прилепчанец... eве утре недела слободен сум цел ден барај ме во приватна порака и бујрум.
Ќе ја стај на ладење ко Стрелец шо прај и оп ќе намали под 200w.
Така ви личи вас на продавачите штом ги земете парите... секогаш проблемот е во газдата.
Сполајти... иам една не ми требаат поќе.
i ti so siot um mislis deka jas sega na ladejne ja stavam za da tuka nesto ti postiram?..... Blazesiti na umot...so da kazam
(jas tvrdam deka 200w se za ladejne potrosuvacka)
ako ne taka, ke ja frlis i ti od terasa i tvojata ili tuka uste 2000 strani istiot muabet ke go vrtite ...???Не баба ми ја стави на ладење и го постираше ова видевцево пред некој саат.... и баба ми твреше дека 200w биле за ладење потрошувачка.
Ќе го вртиме кога има тврдоглави како тебе... нит сакаат да видат во живо со свои очи... нит веруваат на докази (си мислите сите малверзираат ко Стрелчо?)ako ne taka, ke ja frlis i ti od terasa i tvojata ili tuka uste 2000 strani istiot muabet ke go vrtite ...???