Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Stavi ja na Fan 2 ili 3 ( kako ti odgovara taka )
Vivax AERI e eksta model problem kaj tebe e izolacijata NO Koga ke stavis izolacija mnogu podobro ke bide Sepak za najekonomicno greenje bez razliika na sto se grees najbiten faktor e izolacijata.
Fala na odgovorot

Луѓе на овој гуфче му се свиѓаше Оушнс и не дојде ни еднаш тука да ме пофали :place:

Да, фала ти дада Корвус. Ми се свиѓаше, кога ке имам време ке ги изгледам останатите два дела.

Да, фала ти дада Корвус. Ми се свиѓаше, кога ке имам време ке ги изгледам останатите два дела.
И Italian Job да го гледаш

@wot влези му бе, не му ќути! Види што зборат за Ентер Д Воид и Гаспар. Ниски удари се ова.

Ova ko da kazes de spomni mu na @Io Sono Interista deka I Origins ne cini.

Ispeana pesna ni se muabetive za gaspar so shonce i zlatikvnejxklsius. Oni kieshlovski forsiraat ili kako i da se pisuva, nitu sami ne mozat da se dogovorat. Filmskiot klub kolku i da ne sploti tolku i ne razora. :D

ЗДРАВО ДЕЧКИ извинете ми треба совет/мислење си реков да прашам некој кој се разбира кој има кој некој веке се изгорел планирам да купам КЛИМА УРЕД от Seteks посто таму ми се најефтини не ми е битно квадратура изолации пошто не ми треба за постојано НОН/СТОП најмногу за ден два само ноќе,за соба отприлика 4 со 5м,така да прашањето ми е,,КОЕ Е ПОМАЛОТО ЗЛО ВО ОДНОС НА ПОТРОШУВАЧКАТА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ОТ ОВИЕ ДВЕ??????????

ВИ БЛАГОДАРАМ ОДНАПРЕД ПОЗДРАВ

ЗДРАВО ДЕЧКИ извинете ми треба совет/мислење си реков да прашам некој кој се разбира кој има кој некој веке се изгорел планирам да купам КЛИМА УРЕД от Seteks посто таму ми се најефтини не ми е битно квадратура изолации пошто не ми треба за постојано НОН/СТОП најмногу за ден два само ноќе,за соба отприлика 4 со 5м,така да прашањето ми е,,КОЕ Е ПОМАЛОТО ЗЛО ВО ОДНОС НА ПОТРОШУВАЧКАТА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ОТ ОВИЕ ДВЕ??????????

ВИ БЛАГОДАРАМ ОДНАПРЕД ПОЗДРАВ
Не е лошо што гледаш он-оф клима! Не се далеку од перформансите на инвертер, и ако ти е за само повремено користење тоа би ти го препорачал и јас.
За 20 квадрати било која ќе заврши работа.
Едино лошо што гледам(ама истото важи и инвертер кога би зел), е ако собата е бааѓи изладена, изладени ѕидови, ствари, се. И ти пушташ клима...
Ќе имаш проблем на вакво ладно како што беше изминативе две-три недели. Она ќе загрее, ама ќе се мачи два-три саата и комфор 0.
Ама сам велиш ти треба само за ден-два и навечер, па оди на најефтината варијанта тогаш.

Дали некој може да го сподели своето искуство во однос на нискомонтажните/парапетни инвертори.Дали тоа е подобра опција за квалитетно загреванје за стан со квалитетна градба,но без изолација и со дрвена столарија.Пвршината која би сакал да ја греам е 40тина м2 и моите размислувања засега одат кон нискомонтажен инвертер марка Gree од 5,5 kw со наводна просечна потрошувачка од 1.5 kw на час,10 годишна гаранција и цена од околу 63,000,оо денари.

Друштво ако може совет/помош за 40м/2 отворен дневен простор + ходник 5м/2 (повремено ке се отвора) стан на 3ти спрат јужна страна доста сонце го грее преку ден , ПВЦ, 10цм изолација со еден надворешен ѕид во Битола . Сакам мислење, искуства и предлог за парапетна (нискомонтажна) клима преферирам Јапонска во буџетски ранг 60-120 илјади денари. Бидејки доста се поскапи парапетните дали се исплати за парите и дали толку е подобро греењето и комфорот ??? Дали би била доволна една појака или можеби две послаби (повеќе ми одговара една - немам баш многу простор и опции за монтажа на две ) .

Дали некој може да го сподели своето искуство во однос на нискомонтажните/парапетни инвертори.Дали тоа е подобра опција за квалитетно загреванје за стан со квалитетна градба,но без изолација и со дрвена столарија.Пвршината која би сакал да ја греам е 40тина м2 и моите размислувања засега одат кон нискомонтажен инвертер марка Gree од 5,5 kw со наводна просечна потрошувачка од 1.5 kw на час,10 годишна гаранција и цена од околу 63,000,оо денари.
Немам искуство со нискомонтажни/ парапетни клими, а од читање и слушање многу ретко сум гледал да се жали некој. Истото важи и за парапетните од GREE, луѓето изгледаат позадоволни отколку со ѕидните клими.
Инаку за гаранцијата чисто да знаеш дека првата година ти е бесплатна, а секоја наредна година е условна гаранција - 1000 денари годишно.

Zemi si merac izmeri si kaj tebe, kaj site e razlicno...razlicni modeli, razlicni prostorii, eden kup faktori....
Koga spomna meraci, koga gledav merqci pred 1-2 meseci cenite im bea od 800 do 1200 den i koga im pisav za da poracam istite ne vrajka na poraki nitu email. Sega pres nekoj den gledam isti merac koj bese 800 den sega e 1300 i eden sto bese 1000 den sega e 1400 den i odma vrajkat na email za narqcka. Znaci kolko sme nikakvi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom