Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Bebe123 се враќа на форумот за да ви соопшти една вест: Клима уредите на Фонко се произведуваа од страна на Mitsubishi Electric. Денеска фирмата Фонко иако е во стечај тука во Македонија, во Полска врши монтажа на Mitsubishi Electric клима уреди.
1641135045316.png1641135059273.png1641135070083.png

На првата слика, текстот обележан со жолто преведено од полски значи „клима уред произведен од Mitsubishi Electric за ФОНКО“

Do pred 3 god koristev dva ureda isti kako na slikata, edniot ušte raboti treta zima kaj eden prijatel.
Samo ne mi e jasno zošto imaat Toshiba kompresor i se na R407b freon....

Имаме низа на топли денови, и понатаму ќе ги имаме, па еве сепак зошто е важно да се има клима со солидна модулација, не е за џабе.Capture.PNG

Scrooged ми легна, не сум знаел дека лани починал Донер на 91г. таткото на смртоносно оружје, суперман, гунис, омен и други лесна му земја.
Холидаѕ ин послаб
Тие 2 до сеа ги изгледав далеку е нашиот божик, го можеш ти тоа :D
Јас ќе мора да ти го предложам у име на гранде и The Shop Around the Corner од Лубич оти глеам тој абер нема да ти го предложи а му е меѓу подобрите. Мене не ми е нешто ептен па затоа у негово име :LOL:

@grande-juve и тој со скршеното огледало кажи му го мене не ми текнува како се викаше

Океј ми текна

The Apartment на Вајлдер

И тој не ми е нешто ептен, другиве го сакаат :noze:

Вчера го гледaв (по не знам кој пат) Ханибал кој го даваа на една од телевизииве и ми текна дека третиот Red Dragon никогаш го немам целосно од почеток до крај изгледано. Не е лош, ама не ме бендиса нешто посебно.

Мислам дека сега пак ќе си го репризирам “Јагнињата“.

Ti fali DDV od 5%. Sega dnevnata e 7.7 Den, nocnata 3.85 Den.....
Да пресметките ми се без данок...
Ќе видиме од годинава дали ќе продолжи да биде 5%.... или ќе крене на 10% или можда веднаш на 18% уште од Јануари.
Најавено беше лани дека го намалија на 5% колку да не се осети покачувањето и дека во 2022ра постепено ќе го вратат назад на 18%...

Да пресметките ми се без данок...
Ќе видиме од годинава дали ќе продолжи да биде 5%.... или ќе крене на 10% или можда веднаш на 18% уште од Јануари.
Најавено беше лани дека го намалија на 5% колку да не се осети покачувањето и дека во 2022ра постепено ќе го вратат назад на 18%...
Znači ne ti e točna cenata po KWh....mene mi e bitna vkupnata cena bez razlika na danokot, bidejći jas go plaćam danokot, a ne nekoj drug.
Inače dvotarifnive merači ne se sposobni da dadat točen presmetan iznos poradi intervalite so dvočasovna dnevna i vikennd eftina tarifa. Pred poskapuvanjevo prosečna cena KWh beše okolu 5,5 Den/KWh so mojot način na koristenje na klimata. Sega će odi na 6 Den/KWh plus iznosot poradi ukinatata dnevna eftina tarifa.
Po moite presmetki moeto domaćinstvo ukinuvanjeto na dnevnata tarifa će me čini od 300 do 500 den, taka da pokačuvanjeto ne e 9,5% tuku najmalku 20%.

Ако може прашање за Lg инвертер клима ... ако е подесена на 25 степени дува млако, не топло, а ако е на 30 тогаш дува топло ... ова нормално е или нешто не е во ред? Колку топло треба да е издувот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom