Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
IGBT се тип на транзистори што се употребуваат како излезни транзистори на инвертерскиот склоп. Кај тебе се активира заштита поради превисока струја низ транзисторите. Причина може да биде неисправен мотор(спој помеѓу намотки, неисправни лагери, блокиран мотор и слично) или неисправност во самите ИГБТ транзистори.
Да напоменам дека појма немам од клима-уреди и дека искуството ми е од инвертерски склопови во индустриска електроника и автоматика, така да можеби и грешам
Kamo sreća site da nemaat pojma od invertori kaj klimite i na koj način gi reguliraat vrtežite na istosmernite motori na kompresorite, a davaat vakvi izdržani, točni i precizni komentari.
Naprotiv tuka komentiraat za tehnika personi koi nemaat teh. obrazovanie ili pak imaat nekoe nesoodvetno, pišuvaat teški gluposti i samo go dezinformiraat nekoj koj saka nešto da doznae.
Primer na IT forumot za klimi edna ličnost koja beše tuka banirana, a tamu go ima vo sekoja čorba, pišuva deka ako vakumiranjeto se napravi so pomalku od -24 bara e nedovolno.
Čovekot po logika misli ako ima pozitiven pritisok od 1500 bara kaj dizel motorite so direktno brizganje zošto pa da nema ete -24 bara. EPA NEMA NEGATIVEN PRITISOK I EDNOSTAVNO NE POSTOI.
Ušte vo osnovno se uči deka manometrite merat NADPRITISOK. Koga pokažuva 1 bar toj go pokažuva relativniot pritisok, apsolutniot e sekogaš + 1, znači = na 2 bara.
Koga se pravi vakuum se sleguva vo zonata pomeđu 0 i 1 bar so toa što ne postoi pumpa koja će napravi vakuum od 0 bara, a ne pak -24 bara. 0 bara ima SAMO VO VSELENATA i nikade na drugo mesto i se vika APSOLUTEN VAKUUM.
Nešto slično e i so pumpite za tečnosti:
Nitu edna pumpa na koja nema montirano pomošna tkn. Venturieva cevka ne može da napravi podpritisok na usis da povleče voda od dlabočina pogolema od 10 m (10 m e visina na voden stolb ili 1 bar), vo praksa toa se 8 m poradi gubitoci od trienje i sl. Na potisnata strana može da ja ispumpa tečnosta i na Himalai ako e dovolno snažna. Potpolno ista e analogijata i kaj gasovite i kompresorite samo tuka granicata ne se 10 m voden stolb tuku 1 bar.....

Бев новиот Веном да го гледам. Сериозно препорака за оние што сакаат добра комедија. Не ви треба никакво предзнаење од Марвел универзумот. Ако би го оценил како дел од тој универзум има 2че, а за комедија има солидна 7-8ца. Нешто налик Дедпул беше, и многу ми се допаѓаат ваквите комедии. Визуелните ефекти, чиста 10ка.

Sega otvoriv eden manual na internet od edna Toshiba inverter klima i vo eden del od upatstvoto pisuva deka koga ke ja postigne temperaturata vo mod greenje Toshibata ke ja iskluci nadvoresnata i ke duva so mnogu niska brzna odnosno modulacija na greenje 0. Ocekuvav podobro od Toshiba

Sega otvoriv eden manual na internet od edna Toshiba inverter klima i vo eden del od upatstvoto pisuva deka koga ke ja postigne temperaturata vo mod greenje Toshibata ke ja iskluci nadvoresnata i ke duva so mnogu niska brzna odnosno modulacija na greenje 0. Ocekuvav podobro od Toshiba
Земи си Грее, некоја што плени со дизајн и решен проблем

Toshiba shorai edge 16 000 btu
Nadvoresna temperatura 13c
Zadadena 22c
Sobna temperatura 22.8c povrsina 45m2
Zavisno od nadvoresna temperatura trosi od
150w do 2000w modulira odlicno prezadovolen
1a183e0ace33730ca0c6ed35a91c1865.jpg

Последно уредено:
Dajte bre link od kade da poracam i jas vakvo nesto za merenje na potrosnjata i jas da se falam ili da placam za potrosnjata o_O

imam split sistem so tri vnatresni edinici . se koristat samo 2 periodov. koga ke gi isklucam i dvete i ke iskocam na vikend , koga ke se vratam na palenje mi pokazuva H5 i na dvete edinici. ke postoi taka nekoe vreme i ke pocnat da duvaat kako sto treba. sto moze da e? klimite se uste pod garancija ama od gree mi vikaat ne e nisto strasno ama jas nekako ne im veruvam poso moze ne im se davaat pari za del

imam split sistem so tri vnatresni edinici . se koristat samo 2 periodov. koga ke gi isklucam i dvete i ke iskocam na vikend , koga ke se vratam na palenje mi pokazuva H5 i na dvete edinici. ke postoi taka nekoe vreme i ke pocnat da duvaat kako sto treba. sto moze da e? klimite se uste pod garancija ama od gree mi vikaat ne e nisto strasno ama jas nekako ne im veruvam poso moze ne im se davaat pari za del
Ova definitivno e za servis i da se proveri ,ako veke ima garancija neka se sprovedi na delo
e92b91c89232d2c3fc42f9f9383a482e.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Прво треба да си провери Напон и филтри па после иде другото.
Прегледај го приврзокот 314827
Se slozuvam deka prvo toa treba da se proveri ,no se nadevam deka za sekoj koj ima inverter i go koristi za greenje deka naucil deka filterot e bitna rabota ,od iskustvo vo spalna go cistam ednas na 2meseci a vo detska na 2nedeli i zatoa rekov deka treba servis mislejki deka veke ima iskustvo i proveril toa sto zavisi od korisnikot.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Здраво на сите,

Би сакал да ве замолам некој да сподели мислење за моето исксутво со печка на пелети (со вентилатор).

Ова е веќе трета сезона како ја имаме печката (8 KW) и со неа затоплуваме простор од окоlу 35 м2.( бидејќи се работи за стара куќа со тавани од 3 метри, не советуваа да земиме 8-ка).

Истата многу брзо ја загрева просторијата, за околу еден час веќе се осеќа жештина иако сите вредности на таблата се сетирани на минимум (јачина на вентилатор, температура), па за да се спушти температурата на некоја нормала во просторијата мораме да ја исклучиме. И вака неколку пати на ден.

Плус, просторот од 35м2 не е целосно отворен, па веројатно и топлината не се распоредува добрo низ целиот простор.

Има пропусти и од наша страна и веројатно 8-ка е многу за просторот, ама можда и ние имавме нереални очекувања од печките на пелети - иако имаат термостат, печката секогаш работи со ист интензитет, нема намалување во однос на постигнатата температура во просторијата. Веројатно се работи за не толку софиситицирани системи.

Дали некој друг има слично искуство или би можел да сподели совет?

Фала ви многу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom