Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
A klimava sto model e?Денеска малку ги чистев изменувачите на климата,еве и малку слики од климава каде се гледа оти има два реда изменувачи, и компресор од митсибуши..
Денеска малку ги чистев изменувачите на климата,еве и малку слики од климава каде се гледа оти има два реда изменувачи, и компресор од митсибуши..
Sea koa ke najdat Edna Bukva na kompresorot sho ke znaci deka treba da ja demontirash I u gjubre da ja frlish.Денеска малку ги чистев изменувачите на климата,еве и малку слики од климава каде се гледа оти има два реда изменувачи, и компресор од митсибуши..
Fujitsu Kmta 18000 btuA klimava sto model e?
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Fujitsu uu vidi gi ti niv sto e ova 2 reda izmenuvac se troselo tolku materijal....?Neli toa 2/ 2.5 reda izmenuvac bese bezvrska i izmisleno od gree samo.??ili ..?Fujitsu Kmta 18000 btu
Ne lazi slikaj ja etiketata na nadvoresnata....i da se gleda Made In P.R.CFujitsu Kmta 18000 btu
Ovaa klima e proizvedena vo Tajland site kmta modeli, klca se proizveduvaat vo KinaNe lazi slikaj ja etiketata na nadvoresnata....i da se gleda Made In P.R.C![]()
Една мала дилема во изборот на клима уред.
1. Mitsubishi LN 5.5.kw-120.000 ден.
2. Daikin Sensira 6.5 kw - 70.600 ден
Дали се исплати да платам толкава разлика за Митсубиши и што би добил повеќе од неа за разлика од Сенсирата?
Знам дека LN моделот на Митсу е врвот а Сенсирата на Даикин е како почетен/среден модел кај Даикин.
Мислења?
Да моделот од Даикин Сенсира е FTXF60A моментално имаат 10% затоа цената е 70.650 ден.Кој модел е овој Sensira? FTXF50 или FTXF60?
Ако е FTXF50 тогаш LN50 дава повеќе топлина, околку 15% а за толку е и поекономична, грубо кажано. Ова на сметка од 3000 би дошло околку 450 ден што не е мала сума ако пресметаш низ целиот животен век. Дополнително имаш повеќе опции кај LN50, прочистување на воздух, сензори за присуство во просторија, вградено Wi-Fi со можност за мерење на потрошувачка на струја и сл. Овие работи мислам дека кај FTXF50 а некои како Wi-Fi мислам дека уште солено се доплаќаат. Дополнително кај LN би требало да добиеш поквалитетна изработка и работи кои не ги гледаш, можеби дополнителна изолација на компресор за придушување на звук и сл.
Само некако ценава од 120.000 ми делува премногу. Баш изминаво лето одбирав клима за мој роднина, LN50 беше во игра и мислам дека цената по попуст беше околку 105.000.
Ако Daikin е FTXF60 тогаш практично исто греат и горе долу се еднакви во економичноста. Тогаш рачунај дека овие дополнителни опции ги плаќаш 50.000 што мислам дека е премногу.
Друже Mitsubishi LN ти е највисока серија, затоа имаш толку разлика.Да моделот од Даикин Сенсира е FTXF60A моментално имаат 10% затоа цената е 70.650 ден.
А кога сме кај Mitsubishi LN цената за 5ка е 120.000 ден во бела боја а за другите бои црна,црвена, крем плус 6000 ден се доплаќа. За плаќање во готово даваат само 5% попуст што е премногу малку за толку скап клима уред. :/
Затоа баш ме интересира дали вреди да се плати Mitsubishi LN моделот со толкава голема разлика од 44.000 ден
од Даикин Сенсира FTXF60A.
Ne lazi slikaj ja etiketata na nadvoresnata....i da se gleda Made In P.R.C
[/QUO
Еве ти налепница:Ne lazi slikaj ja etiketata na nadvoresnata....i da se gleda Made In P.R.C![]()