Jas bi gi postavil na d balkonskita vrata za vo dnevnata ,i nad prozor vo spalnata(podesno) na edno 20-30cm odlepena od vratata .Za vo detskata e poke problematicno hm,ne bi mozel da odlucam,mal prostor,i kako da ja vrtis nezgodno e,ama hajubo mesto mu e prema mene pokraj krevetot,na stranata na ostava kade sto e zidot.Samo sto vo toj slucaj ke ima poveke metri instalacij.Zdravo bi ve zamolil sovet okolu mestopolozbata za montaza na klima vnatresnata edinica ,dnevnata 24m² ,spalna 13m², detska 10.5m² .Sakam da stavam 3 inverteri , veke imam vo kukata 3 i sakam da gi premestam od koi dva gree gtech 3.5kv ,i edna vivax aedi 5.5kv ,so toa sto sakam vivaksot da ja batalam i ve molam predlog za vo dnevnata sto model inverter .Stanot e vo izgradba so termo blok i 10cm stiropor fasada ,podna izolacija i parket ,juzna strana .Inaku bitno mi e klimata vo dnevna da ne raboti kako on off .![]()
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
A za klimi sto moduliraat nisko do kolku pari odvojuvas.Imas vlezna serija na Japanci poevtini ,a za sredna serija se poskapi.E sega ako ima nekoj kineski ili koreski sto mozat da moduliraat nisko neznam za takvi.Ako ima nekoj na forumov neka kazi koja e naevtina sto modulira nisko,a jas pod 600-700 evra neznam za japanska sem 32000 Fuditisu,vlezen model. mozi nekoj korejski model da se najdi.