Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Уште едно - неам идеја а ми требаат пари, па ај ќе се шлепам на стара слава - филмско остварување. :kafence:

Мириса на тотално непотребно продолжение ама ајде може ќе изненадат. Секако ќе се гледа.

Дечки случајно да не имате контакт од некој што продава дрва во околината на Скопје, на еден пријател му се потребни.

Дечки здраво,
Ја пуштив вчера климата да ја тестирам за греење за есенва, та освен звукот од компресорот, забележувам и еден друг звук кој досега го немав забележано на клими (како тишење,шуштење на воздух - види видео)
Видео Клима
Прашањето ми е дали е нормален тој звук (Климата е АЕРИ 5.5) или монтерот ја заебал работата?

Поздрав

Здраво дали некој има искуство со климата Vivax ACP-18CF50AERI R32
За греење на простор од 40 квадрати со висина на плафон од 2.5м добро изолирана куќа.
Клими.мк

Фала поздрав

Дечки здраво,
Ја пуштив вчера климата да ја тестирам за греење за есенва, та освен звукот од компресорот, забележувам и еден друг звук кој досега го немав забележано на клими (како тишење,шуштење на воздух - види видео)
Видео Клима
Прашањето ми е дали е нормален тој звук (Климата е АЕРИ 5.5) или монтерот ја заебал работата?

Поздрав
Mene mi se čini deka e od ventilatorot. Kompresorot si zvuči standardno ako bil vo toj moment na povisoki vrteži. Ventilatorite kaj invertorite se so nekolku brzini (najmalce 2) do 4 ako kontrolata na brzinata e stepenesta i ne e kontrolirana so poseben invertorski sklop. Kontinuirana promena se obezbeduva so inverter sličen na kompresorot no so soodvetna snaga, ova kaj poskapite klimi...
Znači povisoki vr. na kompresorot bara soodvetno pogolema izmena na svež vozduh, a se obezbeduva so povisoki vrteži na ventilatorot.
Po mene šumot e od ventilatorot koga pobrzo se vrti vo momentot pa ti ne si go "fatil" vakov ili izlegla od balans perkata poradi nekoj cvrst predmet koj uspeal da projde niz prednata rešetka.
Jas ete kako primer, morav da smenam komplet motor so perki bidejći granka skršila edna perka i pri toa stradaa i osovinata i lagerite na motorot.
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Дечки здраво,
Видео Клима

Поздрав

Така ке си работи а кога ке биде поладно вибрациите ке бидат појаки и побучни а и доста троши зимно време испод 1500 вати не спушта ако е поладно накачува , знам бидејки мојот брат е има еве ова ке му биде трето зимо истиот звук се слуша и кај мене на тараса кога излезам иако јас живеам под него. Ставаше и буфери на надворешната ама нема фајде тоа компресорот највероватно нема добри буфери на самата надворешна единица а можеби такви се компресорите.

Ако може мислење за SAMSUNG NORDIC COMFORT инвертерот, дали вреди за парите, моментално е 40 000 ден во Сетек. Како е со потрошувачка за греење. Дали е добра опција за затоплување 35 квадрати.

Vivax klimite imaat mnogu tivki nadvoresni edinici samo treba klimata da e montirana pod vaser vaga libela

Eve i video od NET deka Vivax se odlicni i tivki klimi

Ако може мислење за SAMSUNG NORDIC COMFORT инвертерот, дали вреди за парите, моментално е 40 000 ден во Сетек. Како е со потрошувачка за греење. Дали е добра опција за затоплување 35 квадрати.
kakva prostorija od 35m2 ke greis.Izolirana ,ne izolirana,kuka ,stan,vid na dograma,vo koe mesto e greenjeto,Bitola,Gevgelija,Skopje.Daj informaciii.

Vivax klimite imaat mnogu tivki nadvoresni edinici samo treba klimata da e montirana pod vaser vaga libela

Eve i video od NET deka Vivax se odlicni i tivki klimi

Vidi moje @ -6 , maxx T zadano..

I još dvije na @-3..

I zvuk pri ovim prelaznim vanjskim u plusu..

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom