abre, vie se karate mesto da spodelite iskustva.....
Овде има продавачи на Грее кои плукаат по се живо и диво што не е Грее. Во почетокот се правеа на мутави па комплетно ги разоткрија и по ИП адреси. Проблем е што климите им се катастрофа и со лажни спецификации. Дури на тестовите кои сами си ги постираа како на пример кај финските тестови, самите се покажа дека не се способни да го испорачаат декларираното и си пукаа во нога.
Има и голем дел на незадоволни купувачи кои еднаш купиле Грее клима па биле незадоволни, па сервисот се криел, па уште арогантно им се однесувале на купувачите. Има голем број на споделени примери овде на форумов. На крајот кога веќе сите аргументи им се побиени, започнуваат да забегуваат, пробуваат да ја дефокусираат темата, за на крајот да го извадат купувачот крив дека не си го изолирал просторот, дека живеел во шупа и сл.
Ja ke ti odgovoram....tocen e ERP dokumentot....4.2 na test -15 se bara za Pdesignh 5.
Седи, кец. Ти и прашањето не си го разбрал.
Класично правење мутав. Кај виде 4,2???? И на која температура станува бивалентна???
Grijanje je kad su konstantne potrebe za toplotom a dogrijavanje je kad imaš toplotne dobitke tokom dana pa samo nadopunjuješ razliku...
Седи, уште еден кец.
Отвори било кој енергетски пасош за било кој простор ќе видиш дека цело време имаш некакви добитоци. Дури и пристуството на луѓе во просторот ти е добиток и генерално го сметаат ако се сеќавам добро 20W/h по лице.
Nepostoi test na -15 za klimi deklarirani do -15 toa e laga, toa e test za TOL koj ne se izveduva po procedura kako testovite za PArtLoad A, B, C, D.
Za TOL test se gleda po tablicata deka nepostoi % kolku Kw treba da izvadi od Pdesignh nema procedura za takov test.
Седи, уште еден кец. Загреј го столчето и свести се, како што оди ќе ја повторуваш годинава.
Како не постои тест кога самиот кажуваш дека има тест.
А целата суштина на тестот е во текстот кој не си го подвлекол, дека
ТОЛ тестот се спроведува на начин како што би го користел крајниот корисник со цел да се потврди дека некаква специфична софтверска рутина е користена. Што би се рекло дека нема мамење.
Еве ти една домашна за денес.
Ако во ладна зона има PdesignH од 5KW и на -15 треба да даде 82% од тие 5KW што доаѓаат 5*0,82=4,1KW зошто има backup од 1,4KW?
Дали има -15 Амберот испорачува 4,1KW???
На која температура Амберот станува бивалентен???
Kakvi lekcii od Strelec, sekoja cest.
Zemete ucete, ne se zaebavajte, ke izgubite uste edna godina... hahahaha
Дечко ти ја падна годината. Стрелец има поправен до вечер.