Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Еве го пак Русинот од есеноска што замени една од двете Toshiba Daiseikai со Cooper&Hunter ICY-III aka Gree Amber
Овој пат со споредба меѓу нив.

А ако ти дадат 40% попуст на Јапонецот.... исто пари ќе бидат?
Е сеа што никој не дава толкав попуст на квалитетни производи тоа е друга работа ;)
Автоматски споено мислење:

Абе ти што сакаш наведувај дека треба да се земе во предвид.... јас на моја кожа си ја увидов разликата меѓу двата уреда...
Тоа што пишат производителите знаеме дека не е секогаш за верување.... особено не кај одредени брендови кои не признаваат Еуровент сертификација!

Како што и самиот ти заклучи... Мицуто трошела како енергетска класа D (океј разбирливо ради старата дограма и поголемиот неизолиран простор).... ама не ми е јасно зошто Хансолот трошел дури и повеќе од неа како што може да се види на графиконот кој го споделив погоре а истиот се користеше за греење многу помал и подобро задихтуван простор.
So Hasolo salce i kapce neodi, mislam deka na 25C ja drzis?
Автоматски споено мислење:

Еве го пак Русинот од есеноска што замени една од двете Toshiba Daiseikai со Cooper&Hunter ICY-III aka Gree Amber
Овој пат со споредба меѓу нив.

Ne e ova Gree Amber Nordic

Шо праиме со Пулариве кои се на секоја страна рекламирани со 23кг?
Дали ова значи дека он офф се подобри и џабе рекламите?
A be naucete se da ne LAZETE i MANIPULIRATE.
Ne e 23kg, poteska e od teshiba i od mitsu entry modeli....

Да прашам од поискусниве @kodus или било кој кој знае , веќе поставив во градба инсталација со бакарни цевки како за 5.5 ка клима ,,, 12 мм и 6мм или 9 е незнам потенката, прашањето е дали може да се стави 3.5 ка што бара потенка цевка и дали би било проблем тоа ?

Благодарам на одговор

Сите ми се симпатични, која повеќе која помалце, само Ема Стоун ми е грда. И најлошо е што е таква фаца што не можам да опишам што ми е грдо кај нејзе.

Мене па од добрите глумици грда ми е Џулија Робертс, има неправилни црти на лицето, спроед мои стандарди :)

Да прашам од поискусниве @kodus или било кој кој знае , веќе поставив во градба инсталација со бакарни цевки како за 5.5 ка клима ,,, 12 мм и 6мм или 9 е незнам потенката, прашањето е дали може да се стави 3.5 ка што бара потенка цевка и дали би било проблем тоа ?

Благодарам на одговор
Nema problem nikakov, dobro e sto e pogolema cevka, da e obratno togas e problem.

Тоа што пишат производителите знаеме дека не е секогаш за верување

Kako misliš nije za vjerovati ? Ne možeš ubaciti uredjaj u prostor s gubicima 2-3x većim od soecifikacije i onda pričati nije im za vjerovati..
не ми е јасно зошто Хансолот трошел дури и повеќе од неа

Već sam ti dao odgovor... Bez ovih podataka tvoja mjerenja su dječija posla..

Koliki su toplotni gubici oba prostora , kolika je sobna u oba prostora , kako rade uredjaji u oba prostora , da li su iznad , sa strane prostora grijani ili negrijani , kolika je masa oba prostora , koji su koeficijenti akumulacije topline , jel znaš da od različitosti tog koeficijenta toplotno operečenje može biti do X puta veće pri identičnoj izolaciji ili bez nje..

Kako misliš nije za vjerovati ?

Така фино-љепо!
Еве искрено, пред скоро 3 години јас и брат ми така наивни и неискусни... според комшиски муабети и убедувања си купивме по една Грее клима.... јас зедов Хансол, а тој ја зеде поскапата Амбер.

Ај @Alen123 жити бога објасни ми која од двете клими е појака на греење во зимо?
Според декларираното од производителот се разбира... да не се лажеме со мерења и дечја посла!
Еве да ти олеснам уште тогаш сум споделил Product Fiche од двата модела.... тоа што сум го добил со климите.... нема лага превара.
Ама молим те објасни и зошто едната е појака од другата... да ми биди појасно.... оти збунет бев тогаш и уште еве години поминаа и пак не ми е јасно.

c77f2eb3ab36f0ff40c9ef268b6ba9a7.jpg
38e22c66c845a2c66c0e89925ca05817.jpg

Već sam ti dao odgovor... Bez ovih podataka tvoja mjerenja su dječija posla..
Чии мерења се дечија посла?!!?!?

Така фино-љепо!
Еве искрено, пред скоро 3 години јас и брат ми така наивни и неискусни... според комшиски муабети и убедувања си купивме по една Грее клима.... јас зедов Хансол, а тој ја зеде поскапата Амбер.

Ај @Alen123 жити бога објасни ми која од двете клими е појака на греење во зимо?
Според декларираното од производителот се разбира... да не се лажеме со мерења и дечја посла!
Еве да ти олеснам уште тогаш сум споделил Product Fiche од двата модела.... тоа што сум го добил со климите.... нема лага превара.
Ама молим те објасни и зошто едната е појака од другата... да ми биди појасно.... оти збунет бев тогаш и уште еве години поминаа и пак не ми е јасно.

Чии мерења се дечија посла?!!?!?
Strelec veke ti odgivori na prasanjeto, zatoa ne prasuvaj po 100 pati.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom