А ако ти дадат 40% попуст на Јапонецот.... исто пари ќе бидат?
Е сеа што никој не дава толкав попуст на квалитетни производи тоа е друга работа
Автоматски споено мислење:
Абе ти што сакаш наведувај дека треба да се земе во предвид.... јас на моја кожа си ја увидов разликата меѓу двата уреда...
Тоа што пишат производителите знаеме дека не е секогаш за верување.... особено не кај одредени брендови кои не признаваат Еуровент сертификација!
Како што и самиот ти заклучи... Мицуто трошела како енергетска класа D (океј разбирливо ради старата дограма и поголемиот неизолиран простор).... ама не ми е јасно зошто Хансолот трошел дури и повеќе од неа како што може да се види на графиконот кој го споделив погоре а истиот се користеше за греење многу помал и подобро задихтуван простор.
Да прашам од поискусниве @kodus или било кој кој знае , веќе поставив во градба инсталација со бакарни цевки како за 5.5 ка клима ,,, 12 мм и 6мм или 9 е незнам потенката, прашањето е дали може да се стави 3.5 ка што бара потенка цевка и дали би било проблем тоа ?
Сите ми се симпатични, која повеќе која помалце, само Ема Стоун ми е грда. И најлошо е што е таква фаца што не можам да опишам што ми е грдо кај нејзе.
Да прашам од поискусниве @kodus или било кој кој знае , веќе поставив во градба инсталација со бакарни цевки како за 5.5 ка клима ,,, 12 мм и 6мм или 9 е незнам потенката, прашањето е дали може да се стави 3.5 ка што бара потенка цевка и дали би било проблем тоа ?
Koliki su toplotni gubici oba prostora , kolika je sobna u oba prostora , kako rade uredjaji u oba prostora , da li su iznad , sa strane prostora grijani ili negrijani , kolika je masa oba prostora , koji su koeficijenti akumulacije topline , jel znaš da od različitosti tog koeficijenta toplotno operečenje može biti do X puta veće pri identičnoj izolaciji ili bez nje..
Така фино-љепо!
Еве искрено, пред скоро 3 години јас и брат ми така наивни и неискусни... според комшиски муабети и убедувања си купивме по една Грее клима.... јас зедов Хансол, а тој ја зеде поскапата Амбер.
Ај @Alen123 жити бога објасни ми која од двете клими е појака на греење во зимо?
Според декларираното од производителот се разбира... да не се лажеме со мерења и дечја посла!
Еве да ти олеснам уште тогаш сум споделил Product Fiche од двата модела.... тоа што сум го добил со климите.... нема лага превара.
Ама молим те објасни и зошто едната е појака од другата... да ми биди појасно.... оти збунет бев тогаш и уште еве години поминаа и пак не ми е јасно.
Така фино-љепо!
Еве искрено, пред скоро 3 години јас и брат ми така наивни и неискусни... според комшиски муабети и убедувања си купивме по една Грее клима.... јас зедов Хансол, а тој ја зеде поскапата Амбер.
Ај @Alen123 жити бога објасни ми која од двете клими е појака на греење во зимо?
Според декларираното од производителот се разбира... да не се лажеме со мерења и дечја посла!
Еве да ти олеснам уште тогаш сум споделил Product Fiche од двата модела.... тоа што сум го добил со климите.... нема лага превара.
Ама молим те објасни и зошто едната е појака од другата... да ми биди појасно.... оти збунет бев тогаш и уште еве години поминаа и пак не ми е јасно.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.