Mislam deka a si greska, ti gasese na 1650W..........hahahahaI predupreduvanje za sekoj potencijalen kupuvac na inverter ,jas imam gree gtech 3.5kw i trvdam istoto go potvrdi i oficilajniot servis ,klimata ima katastrofa modulacija odnosno NEMA modulacija , vo preodnite periodi mozi da spusti na 545w najnisko i kako priblizuva do baranata temperatura taka kompresorot namesto da namaluva obratai toj zgolemuva i na 640w gasi .
Vo zimskiot period kade ima navistina potreba da gree i kade prav inverter bi dosol do izraz mojava gree klima raboti so 850w do 1650w (100% najmala efikasnost) i bidejki e setirana na auto fan ,neli da ima korist od brzinite ,taa raboti na max fan ili 5-6brzina i rabotejki na 1340w nabuvtuva temp poveke od sto treba i koga ke dobija info za temperatura koja e zakasneta so 800w potrosuvacka odi off .E sega za da imame povtorno vklucuvanje vrvi dosta vreme pa se ladi prostorijata ,i koga ke vkluci otcituva razlika od 3c prema zadadena i raboti na max 1650w i normalno mislis topoljev poletuva bidejki raboti na 100% optovaruvanje , i feel e nekorisna opcija bidejki info za temperatura ispraka na sekoi 10minuti sto na greenje e golem period ,da praka info do vnatresna na sekoi 2minuti togas bi bilo odlicna opcija .Inaku imam vivax(midea) 10godini stara inverter 5.5kw i NIKOGAS ne posla na max potrosuvacka kolku sto e deklarirana 2300w , a raboti najnisko na 667w i se dvizi do 1300w kratki intervali ,ama vo odnos na otcituvanje na temperatura e 10ka prema gree ,si raboti mnogu poprecizno vo odrzuvanje na temperatura i ima mnogu retki off ciklusi ,a e namestena na 24c vo neizloiran prostor od 30m2 ,vo preodnite periodi na grenje koga odi vo off vnatresniot ventilator prodolzuva da duva ,i zatoa dobivas cuvstvo deka i negasi voopsto i nema osetni oscilacii vo temperatura .![]()
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Informacijata od serviserot e deka se raboti za PREVARANT, koj manipulira postojano.
Pozdrav od GREE No.1
Автоматски споено мислење:
Zlatko sedi so salce i kapa zimno vreme, se gree na 20C, ti se grees na 25C (postignata temperatura) i prostorija koja ima od site strani dupki za prirodna ventilacija ( prozorci od 1942godina, pod koj ima dupki od po 2cm do zidot).Zlatko potrosil 1350 kw za 30m2
A jas za slicni uslovi ama 20m2 2500kw taka da najmalku dvapati poefikasna e negovata klima ,inaku da ti pojasnam deka prostorot ima potreba od odredena toplina a trosi klima uredot ,e sega od zlatko za potrosen 1kw dobiva sigurno 4kw toplina a jas za potrosen 1kw dobivam 2kw toplina ,znaci zlatko prema mene platil 50% pomalku za potrosena struja a greel 50% pogolem prostor vo prevod zlatko zastedil mnogu a greel pogolema prostorija so ogromen komfor .
Bidejki ovaa mojava glupa gree g-tech sto ima NULA modulacija vo najladnoto na auto fen stavena duva nekoj period na max fan i od 1200w pagja na 800w i odi off a nadvor kamen ladno i duri i tekni da vkluci pak se izladilo pa startuva odi na max na 1650w potrosuvacka i zatoa ovaa moja gree g-tech veruvam ima COP 2 i e malku podobra od termopecka (pomal prostor zafaka).
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Последно уредено: