Во упатството на фујитсу пишува колку колку е дијаметар и должина на завртите за држачот на дљинското и триста други непотребни глупости а никаде не пишува дека треба посебен two stage вакумерки ако тоа така тогаш сигорно ке го навеле педантните Јапонци но наместо тоа навеле Вакумирање 1ЧасАко има влага во инсталацијата, при рсбота на системот еве да речеме при греење побрзо качува температура и сондата (имаш сонда што ја мери температурата на фреонот..ајде така ќе ја наречам ) ќе покаже-детектира поголема температура и побрзо ќе исклучи и покрај тоа што нема постигнато работен притисок во системот.
Автоматски споено мислење:
R22 vs R410. Sega i R32..... isto ama ni priblizno isto.Ne mozam da svatam nesto.Ako i pristapis na montazata so site mozni proceduri i redosled vikate ja pravite montazata kvantna fizika... ako ja montiras radi reda vakumirana ili ne so motorce od frizider toa e ok ke tera i taka.Znam deka ke tera i taka(do negde.. moze i povise)... ama mislam deka ne e poentata vo KE TERA.. neli ?
-Па колку влага во mililitri има не заебавај те сега па да се зголеми толку притисокот кога и температурата ретко кај некоја клима поминува 65-70степени и нас како што знам вклучувањето првенствено зависи од сондата за температура во просторијата а не на флуидот таа е за заштита