Ти имаш проблем со климата едноставно речено е дефект не може да прави пали гасни при покачување на температурата ,мора да дува додека не ја постигне зададената температура со исклучок на превисока тем.на компресорот ,но кај тебе од што бе брат од 19-21степен за смрдливи 2 степени а ако и зададеш 27 ко кај мене кога ќе постигне гасејкќи се на 8мин ,и незнам што ја намалуваш ноќно време од 21 на 19 ептен голема разликаЈас сум малку досаден со Хисенсево ама да дообјаснам. Значи го следам овие 5 дена и заклучив дека одкако преку ноќ ќе се намали климата за 1-2° на (19 или 20°) наредното утро кога ќе ја вратиш на 21 таа си почнува со таквата 'работа' со циклус пали-гаси на 8 минути (отвара-затвара крилце) се до моментот после некој саат кога ќе успее да стигне до тие зададени 21 °С.
Колку поголема разлика во зададена Т од тие ноќни 19 толку повеќе саати ќе работи така. Мислам ако се остави климата да работи на една Т ден-ноќ дека ќе работи нормално без гасење освен на моменти кога ја постигнува Т и тогаш крилцето него ни затвара,само гаси турбина па после некое време се уклучува.
Ова е случај кај оваа клима кај моите стари и немора да значи дека секаде вака работат.

заштеда што да ти кажам, кај мене е и преку ноќ и ден 27 степени ,а да се гасне на постигната температура и тоа е дефект оти инвертер мора да работи постојано со 2-3 гасења во текот на денот

каква влага какви бакрачи кога ке пуштиш еден час да се вакумира се ке извлече а ако приметиш на компресорот од другата страна од издувот со воздух се исфрла и влага стави ја раката и ке добиеш влага епа од кај е тоа од Марс или од инсталацијата