Јас користам второ зимо 7kw Инвентор Немесис Про и презадоволен сум стоплен цело зимо и пред се економична клима а грејам дневен простор од 50 квадрата и две детски соби комплет испага 80 квадрата за јануар највисока сметка ми дојде 4500 денари климата е вклучена нон стоп од ноември на 24 степена.
Кај тебе сметките се доста големи можеби имаш големи топлотни загуби и јас сум во кука но со сендвич зид пвц со 3 стакла и пресован стиропор од 2 цм под паркетот под порамнителниот слој.
Можеби таква е климата троши многу ти си стоплен но не е економична бидејки троши многу.
Еве ти ги моите сметки за последните месеци.
Незнам чудно ми е и мене. T.S.T 7ka имам греам дневна 40 м2 ходник и соба. Во дневната сите ѕидови ми се изолирани плус пвц прозорци. Исто цела зима запалена климата преку ден на 22 навечер на 16 степени. Очекував некаде 3,4000 испадна 7000 сметки само за климата плус додатни трошкови 9,10000 сметки за струја. Некој друг со ваков инвертер T.S.T 7ка? За загреани загреани сме неможам да се пожалам добро ги загрева просториите дневната супер собата и ходникот исто умерено загреани. Поладниве месеци по 9,10000 сметката а претходно по 5,6000.
Последно уредено: