Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Procitaj nanazad "poveketo ovde sme bile nepismeni" i red drugi raboti. Sinkir on ke ne opismenuva.
Bashka on prv pocna I ovojpat. Zashto on ne ne stavi na mute ako tolku mu smetame. Nego saka da se dokazuva sega. Misli kariera da prai.
Pomlad referent heheh samo zaebancija

Pe e bucna na pocetokot da recam mozi 2 sati.. da kako da prenesuva nekoj vibracii.. pa e malku i vo kos stavena mozi i to da pravi nekoj problem so zvucnosta.. koga ke postigni temperatuta se smiruva.. ama nekogas kako zuenjeto da se oseka vo poodalecen del na kukata od stranata na klimata.. ke proveram dali e stegnata kako so treba i nivelirana.. neznam dali zaprimetivte na slikite.. namestena e navalena na napred i to ubo se poznava neznam dali toa bi mozelo da e nesto.. ili toa ne predstavuva problem .. fala
Ne e do nikakvi montazi, vibracii i slicno, me nema podolgo vreme, no momentalno kaj mene posle site premontazi, izoliranja od vibracii i slicno, sega e sovrseno namontirana, znaci ne e do monterite, problemot si ostana, ne cini klimata. I vo bugarija go ima istiot problem, i e samo kaj shorai modelite. ne znam samo dali kaj odredeni poedinecno ili kaj cela serija, no dosega barem 10tina shorai vo MK i BG imaat problem i luge se zalat, vo BG konstatiran e problem so motorceto od turbinata.
Se soglasuvam so tebe @Addonexus
Jas gi imam ovie dva modela od tosiba SHORAI EDGE RAS-B13J2KVSG-E SUPER DAISEIKAI 9 RAS-13PKVPG-Е
Ni za ednata ni za drugata ne mozam da recam deka se tifki klimi za daiseikaito sum pisuval i porano deka ne vredi za parite.
Daiseikaito ne gree dobro ne e ekonomicna klima i voopsto ne e tivka klima
Shorai Edge nitu za nadvoresnata nitu za vnatresnata moze da se rece deka se tivki klimi
Eve video koga shorai raboti normalno https://streamable.com/zq9k2q
A eve video koga shoraito si svirka https://streamable.com/tggei2

Ova na it forumot stavi im go samo mnogu ke im dojde naglo ama diplomatski ke najdat resenie
Jas gi imam ovie dva modela od tosiba SHORAI EDGE RAS-B13J2KVSG-E SUPER DAISEIKAI 9 RAS-13PKVPG-Е
Ni za ednata ni za drugata ne mozam da recam deka se tifki klimi za daiseikaito sum pisuval i porano deka ne vredi za parite.
Shorai Edge nitu za nadvoresnata nitu za vnatresnata moze da se rece deka se tivki klimi
Ova na it forumot stavi im go samo mnogu ke im dojde naglo ama diplomatski ke najdat resenie

Procitaj nanazad "poveketo ovde sme bile nepismeni" i red drugi raboti. Sinkir on ke ne opismenuva.
Bashka on prv pocna I ovojpat. Zashto on ne ne stavi na mute ako tolku mu smetame. Nego saka da se dokazuva sega. Misli kariera da prai.
Сакав да ти кажам дека не е во ред начинот и не е океј таквата конверзација - не води никаде.
А кој прв почна... големи сте и двајцата, имате приватни пораки и разберете се, не мора на темата да го чекаш за да го цитираш со навреди (или тој тебе, сеедно. навистина не знам што пукнала тиквата меѓу вас и кога).

За даисекаито не си во право. Најверојатно ни за шораито. Тивки се и двете до 3та брзина. А пак за економичноста незнам од каде заклучи дека не е економична. Пресмета колку загуби има твојот простор? Пресмета колку дава климата со колку потрошувачка? Ако даисекаито е неекономично што мене ми троши 1500-2000, максимално 2500 во 40кв, 120м3, што да речи тогаш мојот пријател кој има фери и лапа 3500-4000 за 20м2 2.5м таван? Еееејјј, фери, нешто што беше фалено на форумов демек грее собрал се најдобро од сите нивни 7 светски чуда и направиле "климиште".

За даисекаито не си во право. Најверојатно ни за шораито. Тивки се и двете до 3та брзина. А пак за економичноста незнам од каде заклучи дека не е економична. Пресмета колку загуби има твојот простор? Пресмета колку дава климата со колку потрошувачка? Ако даисекаито е неекономично што мене ми троши 1500-2000, максимално 2500 во 40кв, 120м3, што да речи тогаш мојот пријател кој има фери и лапа 3500-4000 за 20м2 2.5м таван? Еееејјј, фери, нешто што беше фалено на форумов демек грее собрал се најдобро од сите нивни 7 светски чуда и направиле "климиште".
Gree Fairy za taa japanka shorai e bas kako sto kaza " klimiste".
Covekov se zali na Toshiba, ne na Gree.... ALOOOOOO..... I toa vrven model, negova.. ne na nekoj prijatel.

Zamisli da igrate CSGO protiv James Cameron i da go tepas ednas kakvi traumi ke mu naprais.

Gree Fairy za taa japanka shorai e bas kako sto kaza " klimiste".
Работава е скокотниме да се насмеам :)

Да бидиме начисто јас ништо немам против Gree климите за Hansol и Gree Lomo LCLH на R410 немам коментар стварно вредеа климите.
Климиштево Fairy
1. Нема модулација се понаша како офф/он
2. Троши
3. Има серија од климава за фамозното EEV се расипува ... ставиле некое EEV од 5 долари само да пишува дека има :))

Заклучок овие информации јас не ги измислувам корисник на форумов ми кажа кои испадна се знаеме ...
Има корисници на форумов кои никогаш не пишале а има много познавање на темава и има информации да ви се крене косата.

Работава е скокотниме да се насмеам :)

Да бидиме начисто јас ништо немам против Gree климите за Hansol и Gree Lomo LCLH на R410 немам коментар стварно вредеа климите.
Климиштево Fairy
1. Нема модулација се понаша како офф/он
2. Троши
3. Има серија од климава за фамозното EEV се расипува ... ставиле некое EEV од 5 долари само да пишува дека има :))

Заклучок овие информации јас не ги измислувам корисник на форумов ми кажа кои испадна се знаеме ...
Има корисници на форумов кои никогаш не пишале а има много познавање на темава и има информации да ви се крене косата.
Nauci se da zboris od svoe iskustvo, ne od prikaski...sum slusnal... i takvi spamovi.
Za Fairy, bidi siguren deka modelot e mnogu nad site osnovni modeli na japanki, koi se za min 50% poskapi....nekoi duri i 100%.

Nauci se da zboris od svoe iskustvo, ne od prikaski...sum slusnal... i takvi spamovi.
Вистина ? ти ове спамоваш за секоја клима како да имаш искуство, имаш Gree парапетна која за жал не се спушта под 700w
јас ова не го измислувам вашите монтери си кажуваат :)

Вистина ? ти ове спамоваш за секоја клима како да имаш искуство, имаш Gree парапетна која за жал не се спушта под 700w
јас ова не го измислувам вашите монтери си кажуваат :)
Mojata parapetna gree 80m2 eden prostor, koja temperatura da posakam i na bilo koja nadvoresna.
So 700W min jas sum prezadovolen, a cenovno e 3 pati poeftina od japankite.
Pak on so rekla, kazala....monterite...

Mojata parapetna gree 80m2 eden prostor, koja temperatura da posakam i na bilo koja nadvoresna.
So 700W min jas sum prezadovolen, a cenovno e 3 pati poeftina od japankite.
Pak on so rekla, kazala....monterite...
Денес е прочка, редно е да се прости на секоја грешка, па и на твоите безобразни и глупави изјави. Ти за да грееш 80м2, твојот лидер стрелчо рече дека воздухот треба да биде преработен 6-7 пати во текот на еден час. Колкав издув има панелчето твое? Барем не се бламирај, јасно е дека неможеш да ги загрееш, и јасно е каде си вработен и од тоа земаш плата. Прочитан си како стар искинат буквар. А и се скапа од фалење на тоа ферито, а не вреди ни за пола од неговата цена

Денес е прочка, редно е да се прости на секоја грешка, па и на твоите безобразни и глупави изјави. Ти за да грееш 80м2, твојот лидер стрелчо рече дека воздухот треба да биде преработен 6-7 пати во текот на еден час. Колкав издув има панелчето твое? Барем не се бламирај, јасно е дека неможеш да ги загрееш, и јасно е каде си вработен и од тоа земаш плата. Прочитан си како стар искинат буквар. А и се скапа од фалење на тоа ферито, а не вреди ни за пола од неговата цена
Ак не тепаме со Каљари денес, ќе ти кажам шо ден сме денес и кој на кого ќе му простит.

Back
На врв Bottom